Arkadaşlar öğrenim kredisi çok zor durumda değilseniz almayın. Mezun olduktan sonra ödemesi büyük sıkıntı. Biz iki kardeş aynı anda okuduğumuz için mecbur aldık.
Sonra öğrendik ki o dönemde devlete borçlandığımız miktarı bankadan kredi olarak alsaydık daha az faiz ödeyecekmişiz. Sağınızdaki solunuzdaki arkadaşlarınızı başvuruyor görüp de gaza gelmeyin. ( Sırf bu yüzden başvuran arkadaşlarım vardı. ) Unutmayın. Hurmalar ... Tırmalar ...
Katılıyorum fakat şöyle bir durum var bankalar kredi herkese vermiyor diye biliyorum, babası çalışmayan veya vefat eden ya da anne-babası ayrı olan arkadaşlar için sıkıntılı bir durum.Sabit gelir vs.. istiyorlar diye biliyorum olanlar da zaten kredi almaz diye düşünüyorum.
İhtiyacı olan arkadaşlar mecbur olarak öğrenim kredisine başvuruda bulunmalı, tabi çıktıktan sonra imzayı atıp atmamak sizin elinizde.
Eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa aylık ben geçinirim, ailem şu kadar bana yollayacak yeter diyorsanız ben de öğrenim kredisi almanızı tavsiye etmem.
Ben sahşen alıyorum sıkıntılı bir durum olduğu için ve üniversite bittikten sonra ödemek zorundayım. 2016 da ödeme tarihim başlıyor, ama 15k tl az değil fakat siz geleceğinize yön vererek, olacağınız meslekte ödeyebileceğinizi düşünüyorsanız ve ihtiyacınız varsa öğrenim sürenizde size destek sağlar bu para.
hocam sözelde ilk bine girdim ve 644. oldum. özel olarak burs almam mümkün mü genelde sayısal alanlara veriyorlar bursları.
ayrıca MEB öğretmen bursu hakkında bilginiz var mı
Sizin için bir link paylaşayım okursanız faydası olur umarım.
http://www.tev.org.tr/tev/duyurular-...Ky%2bwtA%3d%3d
TEV 2012 - 2013 Öğretim yılında
LYS'de ilk 2.000'e giren öğrencilerden 52 gence Türkiye'nin en yüksek bursunu verecek. TEV Üstün Başarı Bursu başvuruları
22 Ağustos'ta başlayacak.
Türkiye'nin liderlerini yetiştirmeyi hedef edinen Türk Eğitim Vakfı, üstün yetenekli gençler için aylık 1000 TL ile en yüksek miktarlı bursu veriyor.
TEV LYS'de ilk 2000'e giren öğrencilerin "Üstün Başarı Bursu" için müracaat etmelerini bekliyor.