2004-2005
Anet zamanlarını hatırlayacak kadar eskileriniz çok iyi hatırlarlar bi DNS sorununu giderememişlerdi

şaka bi yana 256 Kbit hattı 150 TL ye satıldığı zamanlardı o zamanlar ciddi paralardı, sonra yatırıcımlarının yatırım yapmayıp hatta ve hatta hala aynı web siteleri ile
http://www.anet.com.tr/default2.asp aktif olan bir yapı olması dikkati çekiyor, en son ulaştığımda eski star binasına (cem uzanın binası) taşınıp devir edilmişti.
Ne olursa olsun ilkti (benim için) ve unutulmazdı.
2005 - 2006
Radore - Sadece Hosting Mecidiyeköy Askeri Lojmanlarıda Aynı Sistem odasında yayın yaptıkları zamanlar, 1 Mbit hattın 69 USD olarak satıldığı zamanlardı. Türkiyede belkide ilk kaliteli ve IPKVM sunucularını satan firmadır. Kubilay ve yazılımcısının birde muhasebeden bir bayanın çalıştığı zamanları biliyorum giriş katta, arka tarafta kubilay beyin gece kaldığı oda vardı.
2006-2007
Nixcon Girdi Hayatımıza,
Türkiye'de sınırsız trafikli hat kavramını başlatan bir firma oldu, o sıcak samimi telefon sohbetlerini, telefon açtığımızda arkada mehter marşlarını, Can'ı, Mehmet'i Orhan'ı hiç bi zaman unutamayacağız, hiç bi zaman datacenteri göremesekte, StarBuckslarda makine teslim ettiğimiz zamanlarıda bir o kadar unutamayacağız.
Veri merkezinin gizemli şekilde kapanması ve Mars DC'nin açılması ile müşteriler Mars'cı ve Can'cı grup olarak ikiye ayrıldı. Can grubunu seçenler Profilo telekoma gittiler. Eski samimi sıcak ortamın devam edeceğini umanlar açıkçası çok çok yanıldılar. Bu esnada Nixcon'nun büyük müşterilerinden bu günkü Ni-Osman o zaman kazanmış olduğu güvenle Nixcon'dan ortada kalıpda ne yapsam diyenlerle birlikte Mars bünyesinde toplandı. Mars telekomun son yerini görmedim ama ilk yeri mecidiyeköyde merdivenlerden inince alt katta iki katlı bir yerde idi. Fiber kablosu bile hala gözümün önündedir.
2008-2009
Nixcon'un bol hat ve bonkörlük dönemi sona erdi, irili ufaklı veri merkezleri açıldı çoğu tutturamadan 3. faturasında battı. Piyasaya iki büyük veri merkezi daha girdi. DGN ve ni.net.tr. Dengeler yavaş yavaş otururken hala 1 Mbit li hat satış dönemleri devam etmekteydi. Mars ve Radore hızla büyüyüşüne devam ediyordu. 2009 yılında Süperonline firmasının alternatif ISP olarak ülkeye girmesi ile 100 Mbit limitsiz yada unmetered trafikli sunucu satışları konuşulmaya başladı.
2010-Günümüz
Artık veri merkezciliği yapısı oturdu, artık veri merkezi demek sunucu barındırma merkezi değil insanların donanım kiralayabilecekleri yerler olduğu tamamen kabullenmiş olundu. Artık veri merkezleri, yüksek kapasiteli sunucular kiralamakta, hatta sayfa.net, ni.net.tr, netdirekt.com.tr gibi firmalar aracılığı ile uluslararası datacenterlara ihtiyaç duyulmadan yüksek bant ve yüksek özellikte sunucular kiralamaktadırlar.
Gece birden aklıma geldi ve 2004 den bu zamana kadar olanları kendi tecrübelerimi yazdım. Mutlaka arada atladıklarım vardır. Sizlerde eklerseniz araya tarih sırasına eklerim. Tarihlerde yanlışlar olabilir.