bilenyok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Makaleyi siz yazdıysanız elinize ve emeğinize sağlık, yok paylaştıysanız da paylaşım için teşekkürler
Oldukça güzel bir anlatım olmuş.
Merak ettiğim bir kaç husus var,
Diyelim wordpress tabanlı 3 tane mobilya sitem var.
Biraz daha alt başlığa yayalım; 3 tane oturma grubu sitemiz olsun diyelim.
Bu siteler aynı VPS'de barınıyor ve aynı IP'ye sahip. whois bilgileri de aynı.
Sizin de bahsettiğiniz gibi 3 siteye de yanlış seo çalışmaları yapılmamış olsun ve doğal hit kazanmış, google gözünde kaliteli siteler olsun.
Sitenin temasına kadar herşeyi aynı. 3 sitede de 200-300 arası full özgün kaliteli makaleler var. (Ortak makale yok, hepsi farklı)
Şimdi 1. mobilya sitesinden 2. mobilya sitesine,2. mobilya sitesinden 3.'ye footerdan link eklendiğinde bunun etkileri minimum düzeyde mi olur?
Tehlike arz eder mi?
Daha kaliteli bir linkleme nasıl yapılabilir?
Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle makaleyi ben yazdım. Seoisleri.com sitesinde ekip ve arkadaşlar olarak yazı yazıyoruz ve yazacağız.

Daha sonra, site1 den site2ye, site2den site3e, site3 den site1 e link verirseniz bu manipülasyon eylemi olarak görülür ve backlink etkisi azaltılabilir. Bu tek başına bir filtre sebebi değildir. Çünkü ortadaki site sayısı çok düşük.
Birbirine linklemek yerine kasacağınız bir site için diğer sitelerden link verin.
Eğer kasmayacaksanız hepsinin ayrı kelimesi varsa hepsinin kelimeisnde birbirine link verin.

Eklediğiniz içerikler sitelerin içeriklerini tamamlayacak makaleler olabilir. Ancak önemle dikkat edilmesi gereken konu makalelerin kendi içindeki tokluk ve bilgi derecesidir.

Son olarak, ben yazılımcı yada programcı olabilirim. Lakin konu bir seo konusu. Seo konusunda bişeyler biliyorum ve birilerinin doğru şeyleri yapmasını istiyorum.