Kimsenin şevkini kırmak istemem ama "bot yazmak" için php öğrenmeye çalışmak pire için yorgan yakmak oluyor. Biraz vizyonu genişletsek ve : "Ben bu işin temelini sağlam öğrenip portal, blog vb. bir çok uygulamayı hayata geçirebilecek seviyeye gelmek istiyorum. İleride Uzman yazılımcı olarak çalışarak geçimimi de bu meslekten sağlamak istiyorum." diyenlerin sayısı fazla olsa keşke.
Bir çok arkadaşım ve ben çalıştığımız şirketlere "Php Developer" aradığımızda çalışacak adam bulamıyoruz. Bilgisayar bölümlerinden bir çok mezun var ama kendini yetiştirmiş kalifiye yazılımcı çok az. Ülkenin bilişime olan ilgisi ve yatırımı arttıkça bu açık daha da fazla hissediliyor.
Php öğrenmek konusunda internette haddinden fazla çok makale ve video ders var. Özellikle giriş seviyesinde google aramalarıyla istemediğiniz kadar sonuca ulaşabilirsiniz. Php'den önce "algoritma" üzerine araştırmalar yapmanızı öneririm. Ardından php platformu nedir, nasıl çalışır, apache ne iş yapar, mysql nedir gibi konuları araştırıp yavaş yavaş kod yazmaya girişin. Dilin yazım kurallarını (syntax) kavramaya başladıktan sonra kendinize bir hedef belirleyin. (Haber sitesi kodlamak vb.) Takıldığınız yerleri, karşılaştığınız hataları forumlara yazarsanız size yardımcı olacak yüzlerce gönüllü kişi var zaten.