creaweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz de haklısınız ama,
Şimdi insanlar bir sporcumuzun bizi gururlandıracak şeyler yapmasına sevindiği sırada, bu tip bilgisizce yapılan bir yorum olduğunda ister istemez tepki gösteriyor.
Arkadaşın yaptığı tam olarak bir fikir değil, bir konu hakkında tam bilgi sahibi olmadan yapılan yorum...
Nasıl fikir değil ? fikir olması için ne gerekiyor söyleyin ona göre tartışalım. Kendisi Müslüman olarak dini bilgileri eksiktir yada doğrudur kendisine göre yorum yapmış.
Sen dini açıdan bunun bir mahsuru yoktur kısmını arkadaşa açıklarsan onun gözünde ikna edici ve haklı olduğunu kanıtlayabilirsin. Yoksa uç noktalardaki düşünceler var konuda ve kimse düşüncesinden ötürü bu denli karşı tarafa bir açıklama yapmadan içi boş sözlerle eleştirilemez.
Yeri geldi müdahil oldum. Yoksa bende arkadaşa katılmıyorum. Ama onun yaşantısında kadınların bu şekilde koşması yoksa da bir şey diyemem. Herkes öncelikle karşısındakine saygıyı ön plana çıkarmalı. Aynı şeyler kendisi içinde geçerli tabii.
Hayatında bilgisayar görmemiş ve hayatını dini bilgilere göre şekillendiren çoğu kişi İnterneti zararlı ve eve sokulmaması gereken bir şey olarak algıladı. Onlara yobaz demek yerine İnternetin faydalarını anlatmak gerekir diyorum. Elle tutulur bir şey olmalı yoksa o yobaz ben komünist oluyorsam zaten konudaki durum genel olarak hayatımıza yansıyor.