İlgi gösteren herkese teşekkür ederim.

Öncelikle kurulumla veya yapılandırma ile ilgili bir sorundan dolayı böyle bir sorun yaşadığımızın farkındayım. Zira bu işlemler daha sunucu satın alınmadan önce tamamlanmış olmalı. Hizmet satıp daha sonrasında hizmet alan kişiyi uğraştırmak hem alıcı hem satıcı tarafından zaman kaybıdır. Ayrıca ticari görüş zaafiyetidir.
Muhakkak bir çözümü vardır. Bunu birazdan hizmet aldığımız kişiye destek panelinden ileteceğim.

Aslında aradığım şey sunucu değil de profesyonel bir çözüm ortağı. Natro'da 2 , ismini belirtmek istemediğim bir firmaya ait fransız lokasyonlu 1 sunucum ve birçok hosting hizmeti kullanıyorum.
Natro'nun her işlem için ücret talep etmesi can sıkıcı. Zira sunucuyu öyle bir teslim ediyorlar ki 2 senedir 1 kere site kapanması veya maillerin çalışmaması gibi bir sorun yaşamadım.
Kurumsallığın arkasına sığınıp teknik destek hizmetini rant haline dönüştüren bir yapıyla çalışmak istemiyorum.
R10'da da bu işi doğru düzgün yapan profesyonel çalışma arkadaşları da var. Telefon ve mail yoluyla sürekli iletişimde olan ve verdiği hizmetin arkadasında duran birilerini arıyorum.

Soran arkadaşlar olduğu için konfigurasyon hakkında kısaca özet geçeyim.

150+ GB Hdd
2+ GB ram
Sunucu veya VDS olmasında sakınca yok. IP paylaşımsız olsun. Sistem çok ağır çalışmasın.
8 şubeden MySQL üzerinde data paylaşımı yapıyoruz. Çok yoğun değil , günde 5-10 kez bağlanılıyor.
Fransız lokasyonlu sunucumuzda plesk kullanılıyor yeni kullanacağımız yerde plesk olması ve dataların taşınması hususunda yardım istiyoruz.
Bant genişliği de çok önemli değil. 100 gb bandwidth genelde yetti ama 200+ olması iyi olur.

Aşağı yukarı isteklerimiz bunlar.
Birde ekstra olarak şöyle bir şeyin mümkün olup olmadığını bilmiyorum ama sanırım yapılabiliniyor.
Şayet vds değil de sunucu alırsak sunucumuz windows olacak. Bu sunucunun içinde linux sanal sunucu oluşturabilir miyiz ? Yani tek sunucuyu ikiye bölme gibi bir şey.
Hem asp ve asp.net tabanlı sitelerimiz hemde php sitelerimiz var.

İlginiz için tekrardan teşekkürler ve tekliflerinizi bekliyoruz.