Bu kullandığınız sistem ile alakalı. Bana böyle bir müşteri geldiğinde lisans değişimi olmadığını söylüyorum. Ama müşterinin tavrı önemli bu noktada.

Maalesef böyle bir hizmetimiz yok dediğimde adam atarlanıp " nasıl yok kardeşim " derse ona karşı uygun tavır takınmıyorum.

Ama adam " kardeş durum böyle böyle " diye anlatırsa insan olduğumuzdan yardımcı oluyoruz. Ben yine de arkadaşı hatalı buluyorum. Özellikle lisanssız kullanım konusunda gerçekten çok talihsiz bir açıklama yapmış.

Bilemiyorum yorum yapanlar ne kadar ürün sattılar ama müşteriyi memnun etmeniz neredeyse imkansız oluıyor. Başıma gelenleri anlatsam cilt cilt kitap olur ama hepsini çözebilmek için insanüstü çaba sarf ettim. Çünkü ekmek yediğimiz işte yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız. Lakin lisans değişimi bunlardan biri değil. Sistemimizde lisans iptali yoktur. Zaten adamın başına ne geldi bazen bilemiyorsunuz. Bir şey deniyor, olmayınca başka domain. İyi de uşağın yok ki senin burada. Bunu baştan söyleyenlere ikinci lisansı veriyorum.

Çünkü adam baştan durumu anlatıyor, şöyle bir şey deneyeceğim, olmazsa bu sitede kullanmayıp başka bir domainde kullanacağım, olur mu? deyince buna çözüm üretebilirim.
Çünkü adamın düşüncesi başta belli. Ama ona da 2 den fazla lisanslı sitesi olmayacağını belirtiyorum. Fazla site isterse de temanın normal fiyatından değil çok daha düşük bir ücretle sağlıyorum.

Tema ile aynı ücretle 2. lisansı vermem, bunu kimse de yapmaz. Çünkü adam senin zaten müşterin, neden onu zor durumda bırakıyorsun ki?

Aynı kişiye 10 taneden fazla aynı temayısattığım oldu.
50 tl * 10 desek 500 tl yapar. Bu para da müşteriyi yorar. Ama gel gelelim benim müşteriden aldığım para belki 250 tl belki de daha azdır.

Konuyu açan arkadaş " böyle yapan yazılımcıların, yazılımlarının ***** e düşmesi iyi olmuş " gibi bir cümle kurmuş, o yüzden hakkımı helal etmedim. Ama şu Ramazan gününde yanlış anlaşılmalar olabilir. Emeklerimizin hiçe sayılması bizleri pek bir sinirlendiriyor. O yüzden sizler de bizi mazur görün.