WTF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
WHOIS koruması açık iken taşıma yapılır yapalamaz ben yaptım oldu değil mesele

Privacy Guard
Privacy Protect
Register Guard
Registry Guard
Whois Guard
Whois Privacy
Whois Protect
Whoisprotectionservice
Whoisprotection
Whoisproof
Real Whois Protection
ID Protect
Safenames
Brandprotect

şeklinde bir çok WHOIS koruma sistemi vardır bunlardan bazıları whois koruması açıkken 023j0e230e32@whoisguard.com gibi mail e mesaj atılınca orjinal email adresine yollar mesajı.

WHOIS koruması açık iken Transfer scriptleri transfer işemini başlatmanıza izin vermez, kimisi transfer işlemi başlatmadan önce mail adresinizi onaylanmasını ister, kimiside arkadaşın WHOIS koruması açık ken oldu dediği olay, bazı firmalarda WHOIS koruması yerine Registar Guard a bırakır kişi adı yerine tescil edilen firma adı geçer, yada tescil edilen firma adı + müşteri no geçer bu tarz firmalardan biri üzerinden Transfer başlatır iseniz Transfer için gönderilen mail support@firma.com gibi adrese yollanır, burada ise Destek personeli sizin adınıza gelen onaylama mailini onaylayabilirde onaylamaya bilirde.

Türkçesi TRANSFER işleminin başlatılabilmesi için WHOIS korumasının kapalı olması bir şarttır, istisnalar kaide yi BOZMAZ.

Hangi firmadan WHOIS korumasını kapamadan transferi tamamladıgınızı da belirtirseniz sevinirim.
oo valla doğru söylemişsin hocam, koruma denince ben transfer kilidine bakmıştım, whois bilgilerine hiç dikkat etmemişim. bu şekilde ben yaptım oldu denecek bir durumda yok, zaten mailin geleceği bir mail adreside yok whois bilgilerine bakmadan yorum yapmışım konu sahibi arkadaş kusura bakmasın, dikkatin ve uyarın içinde teşekkürler valla arkadaşın parasını yakacaktık farketmeden

yalnız bu koruma işlemi domain panelidnen rahatlıkla açılıp, kaldırılabilir. yönetim panelinde mutlaka bununla ilgili bir bölüm olması gerek, dikkatli incele hocam.