Valla böyle 4-5 yıl önce başıma bir olay geldi. Yerde para bulmuştum. Gittim camiye dedim hocam buyrun böyle böyle.Dedi senin ihtiyacın yok mu olum al sen harca. Hala unutamam o olayı

Şu devirde hepimizin bir yere borcu ihtiyacı var bu bi gerçek. Çok kötü durumda olan birisini tanıyorsan ver tanımıyorsan kendin harca derim.
hocam bu çok mantıklı gerçekten.. kendimden daha kötü durumda olanlar var buralarda... gerçi ben tanımıyorum ama söyleniyor çevrede.. onlara verilmesini sağlayacam..
benim durumumda pek iyi değil. son 10 gündür sağdan soldan borç alarak götürüyorum durumu ama ilk defa başıma gelmiyor.. bi kuru ekmekle idare ettiğimi de bilirim. ederim de.. şuan bunu harcamak içime sinmiyor.
bu arada bazı arkadaşlar sokakta bekleseydin filan demiş. bulduğum cadde buranın en kalabalık caddesi.. bankalar vs. hep bu sokakta.. arayanı edeni tespit etmek kolay değil..
AYRICA sokaktaki bütün bankalara, kuyumculara, dükkanlara sordum..kırtasiyelere kadar.. hepsine herhangi birşey kaybedip arayan oldu mu dedim.. hiçbirinde bi iz bulamadım. esnafın biri de ilk defa böyle bişey görüyorum gibi bişey söyledi.. insanlar değerli bişey bulupta ilk etapta sahibini aramıyorsa yazık...
hiçbir iz bulamayınca altını kuyumcuda bozdurdum akşamüstü gibi de ihtiyaç sahibi birine gidecek.. hiç kimsesi olmayan bir kadın varmış. kaldığı kapıcı dairesinin elektriğini filan kesmişler gitsin diye. imkanım olsaydı birde erzak yardımı yapardım.. neyse artık.. en azından çevremizde bizden daha kötü durumda olanları gösterdi bu olay..
Allah kaybeden kişinin benim üzerimden yaptığı bu yardımı da kabul eder inşallah..