IPhone 4, sonrasında IPhone 4S kullanmış ilave olarak Galaxy S3 almış biriyim. IPhone kullanırken çeşitli sitelerde yapılan karşılaştırmaları inceledim. Çoğunluk Galaxy S3'ün daha iyi olduğunu söylüyordu. Bende de çift hat olduğu için yeni bir telefon alacaktım, gidip Galaxy S3 aldım. Şuan her ikisini de kullanmaktayım.

Marka değeri ve karizma açısından IPhone çok daha iyi. Bence IPhone 5 çıktığında Galaxy S3'ü geçecek. IPhone 5'in Eylülde çıkacağı söyleniyor. Ben bunu Galaxy S3'ü aldıktan sonra öğrendim. Eğer bilseydim, gidip Galaxy S3 almazdım. Çünkü Samsung benim gözümde seri olarak devamlı bir çok kesme hitap eden onlarca telefon üretiyor. IPhone ise öyle değil, tek çeşit ve buda bir nevi özel üretim.

Galaxy S3'ün ekranı büyük ancak kullanım kolaylığı bakımından IPhone 4S daha rahat. Sadece home tuşu yetiyor. Galaxy S3'de home tuşunun yanısıra geri tuşu ve sağ tarafta telefonu kapatma tuşu var. Oyun oynarken, nette gezerken parmağım geri tuşuna değince oyundan çıkıyor, netteki sayfayı geri sayıyor. Telefonun açma kapama düğmesi hassas ve çoğu kez cebimdeyken kendi kendine kapanıyor. IPhone'un açma kapama düğmesi telefonun üstünde olduğu için daha cazip.

Galaxy S3'ün ekranı IPhone'a göre geniş ve rahat bir sörf imkanı sağlıyor. Parmakları büyük olanlar için ideal. IPhone'da renkler daha canlı, Galaxy S3'de biraz daha sönük. Galaxy S3'ün kamerası IPhone'a göre çok daha üstün. Harika fotoğraflar çekiyor.

Tuş kilidi için yüz tanıma sistemi Galaxy S3'de var. En beğendiğim özelliklerden biri. Uygulama çeşitliliği IPhone'da çok daha fazla, App Store devamlı güncelleniyor. Ancak Galaxy S3'ünde uygulamada pek geri kalır yanı yok.

IPhone'un ses çıkışı Galaxy S3'e göre daha iyi. IPhone'un kendi zil sesi bilindik ve havalı. Galaxy S3'ün ki öyle değil.

Benim görüşlerim bu şekilde.