1) Adam gibi bir alışveriş sitesi için Türk e-ticaret yazılımlarından birini almak zorunlu mu ? yoksa opencart tarzı bir sistemle gayet kaliteli bir site yapılabilir mi ?
Opencart açıkcası seni baştan 1-0 kaybettirir. 4 ay önce son sürümünü yüklemiştim. Daha hala TC entegrasyonun nasıl yapılabileceği tartışılıyordu forumlarda...
2) Sanal pos sistemi için kesinlikle firma olmak gerekli mi ? Firma olmadan sanal pos kullanma ve kargo şirketi ile anlaşmak mümkün mü ? Eğer değil ise site için ucuz yollu firma nasıl kurulur ?
Arkadaş gerekli bilgileri çok güzel vermiş.
3) Opencart sistem türk ticaret kanunlarına uyumlu mudur ?
Eticaret rekabeti olan bir sektör. Site alt yapısı çok önemli. Opencart her ne kadar açık kaynak kodlu da olsa sistemin esnekliği yok... Yada müthiş bir yazılımcı olmalısınız! Eticaret müşterisi sitede en ufak bir (kelek) görse kaçak bidaha da gelmez!
4) Site için tedarikçi bulurken öncelikle real hayattamı aranıp bulunmadı yoksa internetetki 'satış ortaklığı' yani satış üstünden kar alarak gitmek mi mantıklı ?
Kaanatimce önce tecrübe kazanmak için satıl ortaklığını deneyiniz. Unutmayın site alt yapısını nerden-kimden alırsanız alın... ister satış ortaklığı ister kendi firmanız olsun... Site kurulumuna harcadığınız paranın belki 10 KATINI REKLAMA harcayacaksınız! Başka türlü olmaz
5) E-ticaret gerçekten kazandırıyor mu ? Daha doğrusu , gidipde reklamlardan vs. gaza gelip hepsiburda.com a rakip olucam tarzında düşünmüyorum ,gidilecek yol vs. belirlendi , belli bir bütçe ayırıp sadece tek bir ürün pazarı içinde gerekli reklam yapılarak müşteri potansiyeli oluşturduktan sonra , tutabileceğini düşünüyorum , ama etrafımda e-ticaret sitesi ile uğraşan olmadığı için gelir-gider kısmını bilmiyorum.
Elbette kazandırır. Eskilerin deyimiyle "Kör atın Kör alıcısı vardır" Bunu kötü manada söylemiyorum. O büyük dediğiniz sitelerde aynı ürünlerin o kadar farklı fiyatları varki!.. Öyle hepsi fiyat politikası felanda değil haaa! Tedarikçi ürün fiyatını bir sebepten güncelleyemiyor vs. vs. Zannetmeyin ki herkes herşeyini gidip hepsiburada hızlı al vs. onlardan alıyor!
6) Opencart sistemi için kaliteli tema yapan var mı ?
Mutlaka vardır. Ama inanırmısın aklıma yatan 1 tane tema bulamadım. Belki çok aramadım