1) Adam gibi bir alışveriş sitesi için Türk e-ticaret yazılımlarından birini almak zorunlu mu ? yoksa opencart tarzı bir sistemle gayet kaliteli bir site yapılabilir mi ?
Opencart tarzı bir sistem kısa ve orta vadede işinizi görecektir.
2) Sanal pos sistemi için kesinlikle firma olmak gerekli mi ? Firma olmadan sanal pos kullanma ve kargo şirketi ile anlaşmak mümkün mü ? Eğer değil ise site için ucuz yollu firma nasıl kurulur ?
Sanal pos almak için bir şirket sahibi olmanız gerekiyor ki fatura kesebilesiniz. Bunun en ucuz yöntemi adi şirket (Şahıs Şirketi) kurmaktır. İnternette maliyetleri araştırabilirsiniz. Ortalama 1000 - 1500TL gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca sanal pos üzerinden yapacağınz satışlarda anlaşmanıza bağlı olarak kazancınız hesabınızda 45 güne kadar blokede kalabilir.Kargo şirketleri ile şahıs olarak da anlaşma yapabilirsiniz ama şirket kurma zorunluluğunuz olduğu için şirket olarak anlaşmalısınız ki kargo faturalarını gider olarak gösterebilesiniz.
3) Opencart sistem türk ticaret kanunlarına uyumlu mudur ?
Uyumludur, vergi oranlarını ayarlamaları ile uyumlu hale getirebilirsiniz.
4) Site için tedarikçi bulurken öncelikle real hayattamı aranıp bulunmadı yoksa internetetki 'satış ortaklığı' yani satış üstünden kar alarak gitmek mi mantıklı ?
Reel hayattan tedarikçiler bulmak çok daha mantıklıdır diye düşünüyorum ki kar marjlarınızı istediğiiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ancak herşeyden önce bu konuyu halletmelisiniz. Satacak bir ürününüz yoksa gerisi gereksizdir zaten.
5) E-ticaret gerçekten kazandırıyor mu ? Daha doğrusu , gidipde reklamlardan vs. gaza gelip hepsiburda.com a rakip olucam tarzında düşünmüyorum ,gidilecek yol vs. belirlendi , belli bir bütçe ayırıp sadece tek bir ürün pazarı içinde gerekli reklam yapılarak müşteri potansiyeli oluşturduktan sonra , tutabileceğini düşünüyorum , ama etrafımda e-ticaret sitesi ile uğraşan olmadığı için gelir-gider kısmını bilmiyorum.
E-Ticaret kazançlıdır ancak emeğinizin karşılığını ancak alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bir önce ki çalıştığım şirket internet satışlarında 50-60bin TL kendi sitesinden ciro yaparken 500 - 600bin TL Gittigidiyor sahibinden tarzı sitelerden ciro yapıyor. Bu anlamda kendi sitenizi kurmadan önce bu tarz sitelerde başlamak çok daha maliyeti düşüren ve hazır müşteriye direk ulaşmanızı sağlayan platformlardır ancak dikkat etmeniz gereken en önemli husus rakipleriniz ile rekabet edebilecek fiyatlara sahip olup olmadığınıza bakmak ve satılacak ürünü listelemektir.
6) Opencart sistemi için kaliteli tema yapan var mı ?
Opencart için google'da küçük bir araştırma yaparak sayısız tema bulabilirsiniz.
Ben uzman değilim verdiğim bilgiler kesinlik arz etmez sadece yorumdur nacizane.