Merhaba , e-ticaret ile ilgili birkaç sorum var , hiçbir bilgimin olmadığı bir konu , birkaç yazı okudum , sistemlere baktım vs. , altta madde madde vereceğim yol gösterirseniz çok sevinirim
1) Adam gibi bir alışveriş sitesi için Türk e-ticaret yazılımlarından birini almak zorunlu mu ? yoksa opencart tarzı bir sistemle gayet kaliteli bir site yapılabilir mi ?
2) Sanal pos sistemi için kesinlikle firma olmak gerekli mi ? Firma olmadan sanal pos kullanma ve kargo şirketi ile anlaşmak mümkün mü ? Eğer değil ise site için ucuz yollu firma nasıl kurulur ?
3) Opencart sistem türk ticaret kanunlarına uyumlu mudur ?
4) Site için tedarikçi bulurken öncelikle real hayattamı aranıp bulunmadı yoksa internetetki 'satış ortaklığı' yani satış üstünden kar alarak gitmek mi mantıklı ?
5) E-ticaret gerçekten kazandırıyor mu ?

Daha doğrusu , gidipde reklamlardan vs. gaza gelip hepsiburda.com a rakip olucam tarzında düşünmüyorum ,gidilecek yol vs. belirlendi , belli bir bütçe ayırıp sadece tek bir ürün pazarı içinde gerekli reklam yapılarak müşteri potansiyeli oluşturduktan sonra , tutabileceğini düşünüyorum , ama etrafımda e-ticaret sitesi ile uğraşan olmadığı için gelir-gider kısmını bilmiyorum.
6) Opencart sistemi için kaliteli tema yapan var mı ?

Daha aslında aklımda bisürü soru var fakat yanıt geldikçe konuyu tazelerim hem benim gibi merak edenler olucaktır, güzel bir kaynak olabilir. Teşekkürler.