Sinyalleri unutmayın, kemeri takın hiç bir sorun olmaz. Tabi arabayı kaldırın ve durdurun güzelce.
Pamuk gibi basın frene de hocaları sarsmayın.
Büyük ihtimal dizel araba süreceksiniz bu nedenle kalkışta düz bir yerdeyseniz. Ayağınızı frenden çekin debriyajdan da usul usul çekin araba zaten kalkacaktır gaza gerek yok sonra ayağınızı debriyajdan kademeli olarak çekin ve sonra hafif bir gaz.
İlk sınav parkurundan çıkana kadar 1. vitesle gidin, diğer tüm yolda de 2 ile gidin sonra girişte tekrar 1 yapın tam girerken. Kesinlikle 3'e attırayım şekil yapayım diye düşünmeyin hocalar bu şekli pek tutmuyor. Kesinlikle sınavdaki diğer araçlardan önce çıkayım onu geçeyim bunu geçeyim demeyin.
Sağa dönerken sol elle direksiyon çevirip sol elle toplayın, sola dönerkende tam tersi.
Daima yolun en sağından gitmeye özen gösterin. Şeritli bir yolda sürüyorsanız kesinlikle sinyalsiz şerit değiştirmeyin. Her sinyalde uygun aynayı kontrol edin.
El frenini indirmeyi kesinlikle unutmayın arabayı çalışır bir şekilde bırakıyorsunuz. İnerken çalışan arabayı viteste bırakmayın kesinlikle, bilen adam zaten bırakmaz da sınav heyecanıyla oluyor orada çok gözlemledim bunları.
Ben arabanın devrini düşürdüm bir yokuşta sadece oradan puan kırdılar 98 aldım.
Benden bu kadar. Soru varsa sorabilirsiniz.