Kusura bakma ama eğlence için o para az. Macaristan'da yaşıyorum ben burada herşey ucuz aynı Ukrayna gibi hatta eğlence belki en ucuz buradadır ama yiyecek ve eğlence için o yazdığın para gerçekten az.
Nedenlerini açıklayayım;
1-Domates'in kilosun kışın 10 tl gibi bir rakama alırsın.
2-Salatalık desen tanesini 2-3 tl gibi bir rakama alırsın.
3-Yurtta kalmadığın taktirde doğalgaz parası kira parasından bile fazla gelebilir.
4-Her gece eğlence olduğu için haftada 3-4 gün sışarı çıkarsın. Her çıktığında 40 TL harcasan ayda 500 tl gibi bir rakam yapar sadece eğlence için. (Ben çıkmam demeyin çıkıyorsunuz.) Yemek için ise günde en az 30 tl harcıyorsun. Hergün makarna yemekle olmuyor. Makarna yesen bile yanına aldığın yoğurt pahalı. Domates ekmek peynir yiyeyim desen onlar etten pahalı.
Kısacası yurtdışında aylık herşey dahil 2000 TL harcarsınız. İnsanların ailelerini boşa ucuz ucuz diyip hayaller kurdurup zora düşürmeyin.
Hesap cüzdanının geçen yılki ekstrasına bakmışındır zaten oturum yenilemek için istiyorlar. Hesap et bakalım kaç para harcamışsın uçak biletleri dahil olacak şekilde.
Şunu da yazayım bu önemli bir nokta çünkü;
Öğrenci vizesi alırken Macaristan öğrencinin hesabında 10.000 euro bulunmasını istiyor. Yüzde 99 Ukrayna işinde de öyledir. Ek olarak bu tarz işlemleri direk okul sitesine mail atarak öğrenin. Çok detaylı bilgi veriyorlar.