Kaya Şehir kurulacak. Sözde 1 milyonluk nüfusu olacak. İş ve finans merkezi olacak. Ve bu proje 20 yıl gibi Türkiye için son derece uzun bir döneme yayılacak öyle mi? Elin adamı 50-100 yıllık planlar yapıyor ve ona göre geleceği şekillendiriyor iken. Türkiye'de 1 ay sonra ne olacağını bile kestiremiyor iken bu yatırım fantazi grubuna girer.

Eğer bahsedildiği gibi ultra ötesi bir proje olacak olursa emin ol ki oraya kurulacak otellerin içinde Kayaşehir Otel adını alacak olan otel 3 yıldızı geçmez. Oraya yönelip de yatırım yapacak kişiler o bölgenin ismini almaktansa kendileri marka olacak isme yönelecekleri aşikardır. Acaba Beyoğlu Otel diye ultra lüks bir otel var mı? Ben bilmiyorum ciddi soruyorum. Mutlak surette o isimde bir otel olacaktır ama o otel de sizin beklentilerinizi karşılar mı bilmem.

Daha ne idüğü belirsiz bir proje için ve Başbakan'ın bile varlığını sorguladığı bir bakanın çıkıp da 20 yıllık dönemde şöyle bir proje yapacağız demesi ne kadar mantık dahilindedir? 20 yıl o iktidar tepede mi duracak? Varlığı sorgulanan ve her gün cılkı çıkan bir iktidarın Nükleer Santral kurma sevdası gibi bu ülkenin kaderine etki edecek planları pervasızca devreye sokması sadece kendini bilmezliktir. Türkiye'de iktidarlar değişse de hükümetin ya da devletin tek bir planı var ve herkes onu mu işletiyor? Doğmamış çocuğa don biçme hesabı bu durum. Elbet o bölgede o isimde bir otel olacaktır. Ama ne zaman? Ya da olmayacaktır. "Kalite farkı... " dediğiniz lafınız sonra sizi utandırmasın, dikkat edin.

Not : Ayrıca bizim toplumumuzda kelimelerle güven verme işi had safhadadır. Ve abartarak pazarlamasını gayet iyi yaparız

Uzay Konutları
Yeşil Vadi Konutları
Cennet Vadi Konutları

ve bu yerlere gidip baktığınızda sadece isimden ibaret olduğunu görürsünüz. Bu projenin ve de bölgenin adının da Kaya Şehir konmasının bence temel sebebi insanları psikolojik olarak kazıklamaktır

Deprem riski sebebi ile insanları bir yerlere çekmek lazım ve kaya, mermer, taş diye benzer proje isimlerini çok göreceğimizi düşünüyorum.