Gamega adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlıyorum hocam nasıl hız yapılacağını göstermişsiniz. ancak unutmayın ki yanlış olan her şekilde yanlıştır. bu yöntem bazı durumlarda çalışıyor diye kullanılabilir olamaz.
mysql liimit saydırmak çok büyük bir sorun teşkil etmez eğer ediyorsa tablolama sisteminizde veya veri yapınızda hatta büyük ihtimalle komple projenizde bir hata var demektir. Yoksa arama motorlarının hiç biri çalışamaz ve kilitlenirdi.

iyi çalışmalar.
Bunun yanlis olan bir yonu yok. Kullandiginiz senaryoya gore server masrafinizi yariya indirecek derecede performans saglar. Sen 20den assagi kayit varsa problem cikarir vs demissin fakat 20 kayitli tablo icin bu zaten gerekli olmaz. 20 satir dediginiz hicbirseydir. onu ORDER BY rand() kullanarak ceksenizde kimseyi incitmez. Ben sahsen bunu kendim kullandim 2 milyon satirli tabloda. Gunluk 100k tekil hiti 4GB ramli VPS'te rahatca barindirdim

Genis capli buyuk projeleriniz varsa tabii ki daha esnek bir sorgu bicimi yapilmali, fakat verdigim ornek bu forumdaki 50liralik VPS icin pazarlik yapan bircok kisiyi kurtaracaktir. : )

Limit saydirmada ile arasindaki fark %1lik bir hiz farki bile olsa bu binlerce ziyaretci tarafindan katlaniyor. Ben sahsen sizin verdiginiz ornegi yillarca kullandim aklima bu gelene kadar. Her ikisininde gunluk 10binlerce hiti olan siteler ustundeki etkisini gayet biliyorum.