Dershaneye gitme sana tek tavsiyem. Sadece ben dershaneye gidiyorum rahatlığı ve psikolojisi olur başka da bir halta yaramaz. Bu yıl ikinci girişim geçen yıl sadece 3 ay çalışarak 80,562 aldım. Hatta mart ayında açtığım konu da mevcuttu. Dbden dolayı silinmiş (ben de eğitimciyim) neyse geçen yıl 1.3 ile kaçırdım atanmayı. Bu yıl aynı düzen dershaneye gitmeden hazırlandım, biraz daha fazla çalıştım eğer kopya vs. yoksa yani sapmalar normal gelirse atanıyorum inş. Ki biz sözelcilerin en büyük handikapı matematik ve geometridir. Tarih, coğrafya her türlü ezberleniyor ama matematik bir yerden sonra olmuyor. Çok çalıştım anca 20 tane falan yapabildim bu yıl. Geçen sene de 17 yapmıştım. Hele geometri aman şeytan görsün yüzünü. Direk boş, soruyu okumaya bile gerek duymuyorum.
Yani uzun lafın kısası, şimdi başlayıp düzenini oturtursan dershaneye gitmeden rahatça 90 alırsın ama son sınıf öğrencilerinde genelde rehavet oluyor, son aylarda kafaya dank ediyor.
Kaynak önerisi ise tarihi kesinlikle datadan çalış. Eğitimi yedi iklimden çalış. İhtiyaç falan derler sakın bulaşma. Çok fazla ve gereksiz detay var. Gk Gy yedi iklim iyiydi, tarih hariç üç aşağı beş yukarı bütün yayınlar aynıdır. Tg denemelerini önemseme hatta girme bile. Son yıllarda tüm dershaneler iyice cıkını çıkardılar. Sınavla uzaktan yakından alakası yok. Paket denemeler çöz, netlerin yüksek gelecektir seni psikolojik olarak rahatlatır (sakın o netlere güvenip koyverme kendini, basit oluyorlar). Beyazkalem ve Yedi iklim eğitim soru bankalarına kesinlikle bak, sınava çok yakın formatta oluyorlar. Soru açısından gk gyde Yargı'yı tek geçerim.
Umarım istediğin gibi bir sonuç alırsın. Bir yıl boş boş oturmak çok koyuyor insana. Net falan da bir yere kadar. En baba para kazanacağımız burada 5 10 sene. Ondan sonra istesek bile yapamayacağız. Beyin kaldırmayacak.