Facebook Uygulaması nasıl oluşturulur?
Adım 1
öncelikle telefon onaylı bir facebook hesabınız olmalı ve developers.facebook.com adresine girmelisiniz.
Adım 2
Giriş yaptıktan sonra üst sağ menü de "Uygulamalara" geçiyoruz.
Adım 3
Gelen sayfada +Yeni Uygulama oluştur sayfasına geçiyoruz.
Adım 4
Popup pencere acılarak uygulama adımızı soruyor doldurup altta bulunan web hosting" seçeneğini aktif ederek tamam diyoruz.
Adım 5
Önümüze tekrar popup pencere açılmaktadır Ortam=PHP seçeneği kalıyor ve oluştur diyorsunuz.
Adım 6
Sırasıyla gelen kayıt formun şu sorularına cevap veriyorsunuz
App Domains= siteniz.com
Website with Facebook Login =
http://siteniz.com
iki alanı doldurup tamam diyoruz ve karşımıza hata veren bir sayfa çıkacak o esnada formda App Domains: sorusunun içinde secure-tor gibi bir seçenek gelmiş olacak onu silip tekrar tamam diyoruz.
uygulamamız hazır sayfanın üzerinde App ID, App Secret keyleri yazıyor onları admin panelinizde "facebook uygulaması" sayfasına kayıt ediyorsunuz.
Twitter Uygulaması nasıl açılır?
admin panelinizde bunun tanıtımı mevcut burada dikkat etmeniz gereken şey keyleri alırken kopyala yapıştır yaptığınız boşluklarda gelebiliyor onlara dikkat edin. bu bilgileride admin panelinizin "uygulamalar" sayfasındaki twitter bölümüne kayıt etmelisiniz.
Blogger uygulaması
blogger.com a üye oluyorsunuz ve üyelik bilgilerinizi admin panelinizde bulunan "uygulamalar" sayfasındaki Blogger alanına kayıt ediyorsunuz.
Yukarıdaki işlemleri ilk kullanımda yapmak zorundasınız bunları yaptıktan sonra kullanıma başlayabilirsiniz bunları yapmadan kullanamazsınız resimler görünmez oyunlar yüklenmez çünkü her şey sosyal ağlarla bağlantılı.
Sosyal uygulamaları aktif eden müşterilerden biri oyunbiti.com
şekildeki gibi olmalı paneliniz
Yukarıdaki işlemleri yaptım hata alıyorum
ihtimal 1: uygulama bilgileriniz hatalıdır kontrol edin
ihtimal 2: sunucunuzda zend kurulu ve aktif olmayabilir
ihtimal 3: sunucunuzda eski sürüm php kurulu olabilir yükseltmesini isteyin.
son çare emaille destek isteyin.