16. Sayfa yusufriza
Bir arkadaşımız LP ile ilgili soru sormuş, hemen yanıtlayalım. En iyi strateji şudur. Bunu forumlarda herkes söyler ama çoğu kişi nedense üşenir ve uygulamaz. Ben uygulayacağını varsayarak yine de anlatayım.
Offer'in web sitesine gidiyoruz. Renklerine ve yazı tiplerine bakıyoruz. Yapacağımız LP'de aynı şekilde o renklere ve yazı tiplerine uyumlu olmalı. Yani offer sitesinde kırmızı turuncu ve beyaz renk hakimse biz yapacağımız LP'de yeşil renk kullanmamalıyız. Kullanıcıya verilmek istenen mesaj göz alışkanlığı ile birlikte gelen güvenilirlik duygusudur. O nedenle yaptığınız LP'de yazı tipleri ve renkler mutlaka offer ile uyumlu olsun. Fazla atraksiyona girmeye gerek yok. Basit bir gif animasyonu da tıklama düğmesinde bulunması yeterlidir. Bunun haricindeki diğer konular zaten sizin maharetinize kalıyor.
Bol Kazançlar diliyorum.....
turkcekaynak
yusuf bey mesajınızı okudum oldukça açıklayıcı vaktinizin değerli olduğunu düşündüğümden şifreleri göndermiştim kampanyalarda tık almama rağmen lead alamamanın vermiş olduğu ve durumu çözemediğimden dolayıda acaba kodlardamı bir sorun var diye düşünüyordum. Rekabetin aşırı yoğunlaştığı kampanyalara girmemeye çalışıyorum son aktif kampanyamda en yüksek teklifim 0,08 di daha önce 0,11 leri verdim yalnız şuanda ilk leadı almak için sorunun kaynağını bulmak için giriştiğim çırpınma sonucu verdiğim tekliflerdi.
7search ta kendimce sorunlu işlemleri bulduğumu zattensemde işin içinden çıkamıyorum veri olması adına örnek kampanyamı özel mesajdan ziyade burada paylaşsam ver benzer sorunu olan arkadaşlar içinde bir kaynak olur diye düşünüyorum tabiki sizin içinde sorun değilse.

sorunlar için aldığım notlar.
örnek bir kampanya kelime dağılımı.

örnek kampanyanın düzenlenme bölümü

örnek kampanya için kullandığım sub id url
http://www.adworkmedia.com/go.php?ca...bid3=###RID###
network ün bana verdiği url
http://www.adworkmedia.com/go.php?ca...2&id=4105&sid=
izin verdiği Sub id
Alıntı
Advanced Tracking
All links contain a subID variable (displayed as "sid") to optionally track performance among different ad placements and sources. Additional subIDs may be added by using "sid2" and "sid3" variables.
Example
&sid=TRACKING_ID&sid2=TRACKING_ID&sid3=TRACKING _ID - TRACKING_ID can be equal to any string up to 200 characters.
network kampanya özellikleri.

kampanya 0,60 olmasına rağmen fazla rekabet olmadığını düşündüğümden aslında 1,20 için maksimum 0,08 i düşürsek 0,03 - 0,04 ünde bu kampanya için maksimum teklif olması gerektiğini düşünmüştüm.
kampanya düzenleme sayfasından test this url ye tıklayınca oops yazısı ve arkasından farklı bir kampanyaya yönleniyorum zaten network istatistkleri sayfasında bir kaç tık aslında olmayan kampanyalarımı görebiliyorum.
not: resimlerin konu içinde bulunması konunuzun gidişatı ve sağlığı açısından sorun yaratıcağını düşünüyorsanız konudan kaldırırım.
yusufriza
turkcekaynak ayrıntılı bilgilendirmen için teşekkürler. Kampanyanı lütfen durdur boşa tıklama ile para gitmesin.
Burada kampanya bilgilerinizi resimlerle paylaşmanız benim açımdan sıkıntı doğurmaz. Çoğunluk özelden paylaştığı için (özelden paylaşmalarının sebebini çok önceden anlatmıştım) sana da özelden paylaş dedim. Ancak henüz çok kazandıran bir kampanya sürecinde olmadığınız için buradan paylaşmanızda sorun olmaz. Çok kazandığınızda o zaman saklayacaksınız stratejinizi.
Gerçekten bu şekilde sorunu sistemli tanımlayıp en baştan sona kadar getirmen harika bir yaklaşım. Her hata sürecinde aynı şekilde davranırsak ve sistemli adım atarsak sorunlardan da doğru mantık çerçevesinde kurtuluruz. Senin inatla bu sistemde çalışma azmin gelecekte sağlam bir CPA'cı olacağının da en önemli göstergesi. Şimdi lafı fazla uzatmadan biraz bu resimlere dayanarak hataya bakalım.
İlk bakışta hemen dikkatimi çeken birkaç sorun gözüme çarptı hemen onları sana yazayım bana gerekli yanıtları hızla ver hatta resimlerle de destekleyebilirsin yanıtlarını.
1- Daha önce peerfly da kampanya yaptığımız için ve oradaki videolardaki örnekler hep peerflya dayalı olduğu için alışkanlıkla o kodları eklemişsin. KEYWORD-AFFID-RID gibi kavramlar sadece peerfly için geçerli. Ama benim çalışmadığım networkde şu an sen çalışıyorsun. Oradaki yazıyı iletmişsin yazıdan anlaşılan şudur. Tüm linkler sid olarak gösterilen subid değişkeni içerir bununla farklı kaynakların performansını izleyebilirsin linklerin sonuna istersen sid2 sid3 kullanarak ek subid koyabilirsin.
Yani adamlar diyorki bizim sana verdiğimiz linkin sonunda subid ve AFFID subid ve RID gibi şeyler ekleme onun yerine aşağıda örnek olarak verdiğimiz şu kodu ekle diyor. O kod ise şu:
&sid=TRACKING_ID&sid2=TRACKING_ID&sid3=TRACKING _ID
Şimdi ben senin verdiğin kök linke bu örneği ekledim ve şu oldu:
http://www.adworkmedia.com/go.php?ca...d3=TRACKING_ID
yani senin 7searche eklediğin
http://www.adworkmedia.com/go.php?ca...bid3=###RID###
bu link hatalı link.
Ama tüm bunlara karşın sorun çözülmedi.
Neden?
Gönderdiğin ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla şunu söylemeliyim. Ekran görüntüsünde banner linki üretilmiş 120x60lık oysa bize gerekli olan şey PPC kampanyamız için gerekli olan banner linki değil doğrudan linktir bulmaktır. Yani. peerfly da şöyle bir yapı var. Sana bu hafta çalışmaya başladığım offerin ekran görüntüsü ile iletiyorum.

Gördüğün gibi offerin içine girdiğimde kısa ve uzun link hali var. uzun linkde subid yazıyor seninkinde sid yazacak ve burası sadece link bölümü yukarıda ne görüyoruz izin verilen marketing bölümünde Search PPC yazıyor işte bu 7search gibi arama motorlarında bu offeri çalıştırabilirsin demektir.
Şimdi senin ekran görüntülerinde böyle birşey görmüyorum. Bende verdiğin linkleri ne yaptıysam hatta sahte resim üretimi yaparak bile çalıştıramadım. Saçma sitelere yönlendiriyor. Bu yönlendirmenin anlamı ilgili link kodlarının uyumsuz ve çalışmıyor olmasından kaynaklanır.
Şimdi senden istediğim iki şey var. Networküne girip bu yazdıklarıma uygun sadece PPC veya Search PPC izinli mi değil mi onu görmen lazım. Sadece bu offer için değil başka offerlara da bak belki bu ppc için izinli değildir.
İkinci isteğim ise oradaki offerların içinde gezin hepsi bannerli linkler mi öneriyor? Senin kampanyanı çalıştırabilmemiz için bize gerekli olan şey doğrudan linktir. çünkü bendeki offer linkleri banner için yaratılmış kod yapısı örneğin 39845 ise doğrudan link yapısındaki kod resimde de göreceğin üzere 2680 dir. Bu linklerdeki en ufak değişiklik herşeyi etkiliyor.
Şunu da belirteyim. Doğrudan linki buldun 7searche ekledin ama hala kampanya çalışmıyorsa ppc içinde uygunsa mutlaka managera yaz bu durumu. Belki allowed gözüküyor ama senin için allowed değildir. Çünkü kimi networklerde şöyle bir durum var. Aylık kazancı atıyorum 5k nın altında olanlara kimi offerları açmıyorlar. Ama bu offer için öyle bir durum söz konusu olacağını zannetmiyorum çünkü ödemesi çok düşük. Ama başka bir kısıtlama bile getirilmiş olabilir. Ama dediğimi unutma managerin ile en son konuş doğrudan linki bulduğun hale çalışmıyorsa konuş.
Son olarak unutmadan belirteyim. Senin networkün tracking piksel hizmeti veriyor. Yani eskiden yapıyorduk 1x1 piksel boyutunda nokta gibi boş bir png dosyasını photoshop da yaratıp offerın izin vererek yüklemesini sağlıyorduk artık birçok network bunu kendisi yapıyor. O nedenle bir foto araştıracağını zannetmiyorum. Sadece tracking piksel için ilgili "sid" olarak belirtilen kodları eklemen yeterli network senin için hallediyor.
Umarım bu bilgiler kısa zamanda sorununu çözmene yardımcı olur.
Görüşmek üzere...
Yusuf.
turkcekaynak
yusuf bey inanın sorunun direk çözümüne ulaşamamış olsakda en azından sorunun direk benden kaynaklanmadığını öğrenmiş olmam içine su serpti bu arada cpafix ve affpaying ilk 20 sinde yer alan search PPC trafiğine izin verilip verilmediği kamoanya sayfasında açıkça belirtilen yeahcpa ve affiliatetrading ile çalışmalarımı yapmayı düşünüyorum yeahcpa için çalışan ve offer sayfasına yönlendirmeyi başardığım ilk kampanyam hazır.
yalnız proxy üzerinden deneme yapamadığımdan 2. bir kampanyamda invalid country hatası alıyorum şuanda vpn için bir bütçe ayırmayı düşünmediğimden bu sayfaların us üzerinden nasıl göründüğünü kontrol etmem mümkünmüdür ?
örnek kampanya kodu.
http://www.yeahtrk.com/click.track?C...25&AFID=212393
sisteme idleri girerek elde ettiğim kod. (geri dönüş olursa izlemem adına faydalı olacağını umut ediyorum tracking pixel içinde inceleme yapıcam)
buda
http://tracking.affiliatetrading.net...62&aff_id=2678 http://www.yeahtrk.com/click.track?C...D###,###RID### http://tracking.affiliatetrading.net...62&aff_id=2678 ant07 www.securityKISS.com günlük 300MB free VPN sana fazlasıyla yeter
turkcekaynak
teşekkürler kampanyaları ayarlayıp yayına sokuyorum tık almaya devam ediyorum. Yarın akşam yayınlanan kampanya kelime tık maliyet konuya yazarım herşey için birkez daha teşekkürler.
yusufriza
Alıntı
turkcekaynak Nickli Üyeden Alıntı
yusuf bey inanın sorunun direk çözümüne ulaşamamış olsakda en azından sorunun direk benden kaynaklanmadığını öğrenmiş olmam içine su serpti bu arada cpafix ve affpaying ilk 20 sinde yer alan search PPC trafiğine izin verilip verilmediği kamoanya sayfasında açıkça belirtilen yeahcpa ve affiliatetrading ile çalışmalarımı yapmayı düşünüyorum yeahcpa için çalışan ve offer sayfasına yönlendirmeyi başardığım ilk kampanyam hazır.
yalnız proxy üzerinden deneme yapamadığımdan 2. bir kampanyamda invalid country hatası alıyorum şuanda vpn için bir bütçe ayırmayı düşünmediğimden bu sayfaların us üzerinden nasıl göründüğünü kontrol etmem mümkünmüdür ?
örnek kampanya kodu.
http://www.yeahtrk.com/click.track?C...25&AFID=212393
sisteme idleri girerek elde ettiğim kod. (geri dönüş olursa izlemem adına faydalı olacağını umut ediyorum tracking pixel içinde inceleme yapıcam)
buda
http://tracking.affiliatetrading.net...62&aff_id=2678 http://www.yeahtrk.com/click.track?C...D###,###RID### http://tracking.affiliatetrading.net...62&aff_id=2678
Search PPC veya PPC izinli olan kampanyalara dikkat edelim. Bunları ilk defa öğrendiğiniz için zor gelecektir. Ama bu gece büyük bir zorluğu aştınız. Bundan sonraki aşamalarda PPC'lerde valuesi iyi olanları reklamlayarak stratejinizi geliştirin. İnatla bıkmadan sistemi ilerletin. Mail zip submitlerden sonra short formlara bakın. Onların fiyatı daha iyidir. Daha sonra da daha byük fiyatlılara geçersiniz herşeyi adım adım yapın çünkü her aşamanın içinde çok fazla ayrıntı var dikkat edilmesi gereken çok unsur var. Örneğin 2 dolarlık bir ödeme için 6 dolar harcamaktan çekinmeyin içiniz cız etmesin convert eden kelimeyi bulduğunuzda ama iyi convert edeni bulduğunuzda bir saat içinde 20 doları anında kazanacaksınız. Önemli olan o kelimeleri bulabilmek. Bunun için sürekli durmaksızın araştırın açık söylüyorum mideniz bulanacak kelime aramaktan bu süre içinde kampanyanızda sürekli kelime ekleme çıkarma vs stratejleri uygulayın gece yatarken kampanyayı açık bırakıp uyumayın kontrolünüzde olmayan hızlı tıklamalarla paranızı sömüren id leri bloklayın bunların hepsi bu sayfanın geçmişinde yazılı sürekli bu bilgileri okuyun kendinizi tazeleyin emin olun kafanız tamamen bu olayda mekanikleşecek gözünüzü kapattığınızda 7searchin tüm sayfalarını net şekilde görüyor olacaksınız. 7search sizin köleniz olana kadar günlük en az 100 dolar kazanana kadar (yeni başlayıp da yapan bir arkadaş var. Ben yeni başladığımda bu kadar hızlı 100 dolara ulaşamamıştım bile) bu konuda inat edin. Çok yoğun ve sistemli çalışılırsa iş şansa bırakılmazsa tüm denetim sizde olursa kesinlikle ve kesinlikle çok iyi miktarda kazanırsınız şüpheniz olmasın.
Bol kazançlar diliyorum...
bilenseocu
7search te kampanyaları yakından izlemek lazım demişsiniz. Son derece mantıklı bir öneri. Ancak kontrol panelinde, "Statistics data is not real-time. It is usually updated every 3 to 5 hours." yazıyor. Kısacası veriler gerçek zamanlı değil, 3 ile 5 saat arasında güncelleniyormuş.
Bu durumda, ekranın başında durum nedir diye beklemenin faydası yok. Yani herşey olup bittikten saatler sonra bizim haberimiz oluyor. Acaba benim kaçırdığım bir nokta mı var yoksa, durumu an be an takip etmenin bir yolu var mı?
İkinci sorum, ben peerfly kullanıyorum, haliyle benim için önemli olan ülke ABD. Aradaki saat farkını düşününce, bizim gündüz saatlerinde kampanya çalıştırmak bana mantıklı gelmedi. Yani gecenin üçünde (bizim için sabah 10) da bir amerikalının kullandırmaya çalıştığım hediye çekleri ile ilgilenebileceği bana mantıklı gelmiyor. Gerçi saat dilimleri hakkında da veri toplayacağım ama şu anda bu veri elimde olmadığından mantık yürütmek zorundayım. Kampanyaların en çok verim vereceği saat dilimleri hakkında bir tavsiyeniz olursa sevinirim.
Son olarak şu ana kadar yaptığınız paylaşımlar için teşekkür ederim.
yusufriza
Alıntı
bilenseocu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
7search te kampanyaları yakından izlemek lazım demişsiniz. Son derece mantıklı bir öneri. Ancak kontrol panelinde, "Statistics data is not real-time. It is usually updated every 3 to 5 hours." yazıyor. Kısacası veriler gerçek zamanlı değil, 3 ile 5 saat arasında güncelleniyormuş.
Bu durumda, ekranın başında durum nedir diye beklemenin faydası yok. Yani herşey olup bittikten saatler sonra bizim haberimiz oluyor. Acaba benim kaçırdığım bir nokta mı var yoksa, durumu an be an takip etmenin bir yolu var mı?
İkinci sorum, ben peerfly kullanıyorum, haliyle benim için önemli olan ülke ABD. Aradaki saat farkını düşününce, bizim gündüz saatlerinde kampanya çalıştırmak bana mantıklı gelmedi. Yani gecenin üçünde (bizim için sabah 10) da bir amerikalının kullandırmaya çalıştığım hediye çekleri ile ilgilenebileceği bana mantıklı gelmiyor. Gerçi saat dilimleri hakkında da veri toplayacağım ama şu anda bu veri elimde olmadığından mantık yürütmek zorundayım. Kampanyaların en çok verim vereceği saat dilimleri hakkında bir tavsiyeniz olursa sevinirim.
Son olarak şu ana kadar yaptığınız paylaşımlar için teşekkür ederim.
Yaptığınız kampanyalardaki bid değişimlerini anlık görebilirsiniz. Örneğin bir kelimeye 0,3 lük bid verdiniz ilk sıradasınız birkaç dakika sonra bir başkası 0,4 yaptığında ikinci sıraya gerilediğinizi anlık görürsünüz. Yani ben görüyorum bu güne kadar hiç şaşmadı. Ancak şunu da belirteyim tıklama başına ödediğimiz para evet daha uzun aralıklarla netleşiyor. Yani hesabımda her zaman güvenli olarak fazladan 200 dolar tutuyorum.
Bir başka kontrol yolu ise şu. Tracking pixel kodlarını (videolarda ve önceki mesajlarda yer alıyor) peerflya eklediğinizde hangi id lerin tıklayıp lead getirdiğini hangisinin getirmediğini kontrol etmemiz gerekiyor. Bunu anlık olarak peerfly daki
Reports sekmesi altındaki alandan görebiliyoruz. Böylelikle
SubID 1 SubID 2 ve SubID 3 bölümlerinin altında yer alan kodların karşısında hangisi çok tıklanmış ama convert etmemiş anında görebiliriz. Bunu genellikle yaptığımız reklama rakip reklamcılar yapar özellikle rekabeti yüksek kelimelerde yarışa girdiyseniz bu durum karşınıza sıklıkla çıkar. O nedenle siz yatarken örneğin günlük harcam tutarınızı 50 dolar tuttunuz bunu bir gecede kontrol etmezseniz (yani bloke yapmazsanız) sabah kalktığınızda tek bir id bölümünden 1500 tık ile tüm paranızın uçtuğu haliyle otomatik para yenilme işaretli değilse de kampanyanız kapanmış olacaktır. Atıyorum 1,60 dolarlık bir mail submit için gece yaktığınız para 50 hadi onu geçelim günlük limiti 5 veya 10 dolar belirlediniz bunu o adamların numarası ile kaybetmiş olacaksınız. Oysa bizim elde etmek istediğimiz nedir? Hangi kelimeler iş yapıyor. Hangileri yapmıyor iş yapan kelimelere yakın hangi kelimeleri bulurum noktasında ilerlemektir.
ABD saati ile ilgili bir durumu kafaya takmıyorum açıkçası kampanyalarımı sabah erken başlatıyorum gece yatarken de durduruyorum. Bir sonraki gün kalktığımda kampanyamı başlatıyorum ve hangi kelime ne yapmış ne etmiş birkaç saatlik analiz sürem oluyor. BUna göre strateji belirliyorum. İş yapanları tutuyorum ve iş yapması olası kelime ekliyorum, Çok para götürenleri ise siliyorum.
ABD'de için saat dilimlerini araştırmanız ve buna göre kampanya düzenlemeniz zaten bu işin en temel stratejisidir. Bir kıtanın baştan başa bir ülkeye ait olması neticesinde 6 farklı saat dilimine bölünmüş bir ülkeden ve 2010 yılı verilerine göre 310 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Bu nüfusun çalışan ve çalışmayan kesimleri incelenmeli. Yapılacak offer ile ilgili işte en başlarda söylediğim
demografik araştırma bu kapsama giriyor. Çiftlik ürünleri ile ilgili bir offer promo edilecekse nereye edilecek? O edilecek alan hangi saat diliminde? Kimler yaşıyor? Bunları daha da derine inerek sorabiliriz. Böylelikle tam nokta atışına yakın bir tahminle kampanyayı başlatabiliriz. Yani Hawaii saat dilimine göre şu an hala çarşamba ve gece 23,55 sularında iken Pasifik saat diliminde perşembe ve sabah saat 6 olmak üzere böyle bir döngü var. Birileri uyanırken birileri de uyumaya hazırlanıyor. O nedenle bizim haber kanallarının insanlara empoze ettiği tek şey ABD ile aramızda 7 saatlik fark olduğu saçmalığıdır. Edirne ile Kars arasındaki (özellikle Ramazan'da iftiar saatlerini tvlerden görmüşsünüzdür) saat dilimi nasıl dakika ise orada tüm kıtayı boydan boya kapladıkları için saatlere yayılıyor. Bir başka unsur ise nüfus bizde 75 milyonuz ve internet nüfusumuz belli hemde internet pahalı ve sorunlu son derece yavaş. Orada 310 milyon kişi ucuz ve hızlı internete sahipler o nedenle yaptığınız offer tiplerine göre zaten durumu anlayacaksınız hangi offerlar ne zaman lead getiriyor hangileri getirmiyor. Benim en çok lead aldığım zaman dilimi ise genelde ikiye ayrılıyor öğleden sonra 15:00-18:00 saatleri ile gece 21:00-22:30 arasında yoğunlaşıyor. Ha elbette şunu da belirteyim. Çok ciddi büyük para yatırdığım offer üzerinde çalışma yapıyorsam mutlaka gece izlemesi de yaparım. Yani ilk gece uyumam ve gündüz uyumam. Eğer offer gündüz değil de gece lead getiriyorsa ve o offer için diyelimki 10 gün çalışacaksam 10 gün boyunca gece ayakta olurum gündüz hafif kestirmelerle durumu idare ederim.
Bol kazançlar dilerim.
Not: İlgili yazıyı hızla okuduğum için yazıya dikkat etmeden doğrudan sizin yazınızı odaklanıp yanıt vermişim. Az önce girip siteye baktım 7searchin kampanyalar hakkında tuttuğu istatistiklerden bahsediyor. Kelimelerin performansını vs gördüğünüz sayfadan. Ben kontrolümü 7search içinden yapmadığım için o konuyu es geçmişim. İsterseniz istatikleri excel tablosu olarak indirebiliyorsunuz. Ama dediği gibi hemen anlık güncellenmiyor. Bu da doğaldır.
dberkay
onu şimdi kim okuyacak
kazandırıyor muymuş? kazandırmıyor muymuş?