15. Sayfa

paylas

Yusuf hocam önerilerin için tekrar teşekkürler..
Bu arada birşey öğrenmek istiyorum mümkünse ; örneğin 7searchde yaptığımız reklamlarda tıklamaları direkt ürünün satış sayfasına yönlendirme işlemine ne deniyor acaba ? Yani bir tanıtım sayfası yapmadan direkt refli linkle satış sayfasına göndereceğiz.. Bir de bu işlemin satışını yaptığımız şirketlerde yasak olup olmadığını nasıl anlayacağız ?

yusufriza

Alıntı
paylas Nickli Üyeden Alıntı
Yusuf hocam önerilerin için tekrar teşekkürler..
Bu arada birşey öğrenmek istiyorum mümkünse ; örneğin 7searchde yaptığımız reklamlarda tıklamaları direkt ürünün satış sayfasına yönlendirme işlemine ne deniyor acaba ? Yani bir tanıtım sayfası yapmadan direkt refli linkle satış sayfasına göndereceğiz.. Bir de bu işlemin satışını yaptığımız şirketlerde yasak olup olmadığını nasıl anlayacağız ?
Yaptığın şeyin adı kampanya yaratmaktır. İster kendine ait web sitene trafik yönlendirirsin ister offer sayfasına bunu sadece satış olarak algılama mail zip submit bir offer için kampanya düzenliyorsan ilgili offer yönlendirdiğin trafikten sadece mail adreslerini girmesini ister. İşte mailini gir sana bedava doritos paketi gönderiyorum der. Kullanıcı mailini girdiği anda sen o offerin fiyatı örneğin 1,30 dolar ise onu alırsın ama bazı offerlarda ise 6 maddelik bir ayak vardır. Örneğin şampuan setini bedavaya vericem derse birinci adım maili doldurmaktır ikinci adım adres bilgilerini vermektir üçüncü adım telefon bilgilerini vermektir dördüncü adım başka offerlarıda beğenip beğenmediğine göre seçim yapıp ilerlemektir. Bu neden kimi offerlarda ilk sayfada convert eder derken kimilerinde bunu demez ama offer sayfasının altındaki uygulanması gereken adımlar belirtilir. sana lead başına 1,30 dolar veren offerlar ile başlamak emin ol daha kolaydır. Birşeyin satışını yaptıran offerların fiyatı daha yüksektir ve onun için 7search kampanyası bence yapılmamalıdır. Çünkü sana satış başına 40 dolar vereceğini söyleyen offera daha hedefli ve daha kaliteli trafik göndermen gerekir. 7search her zaman için basit mail submitlerle hızla sistemi öğrenmenize yol açacak bir geçiş reklam yeridir. Ama burada şunu anlamayın 7search küçümsenecek değersiz bir yer değildir. Ben ilk 1000 dolarımı oradan kazanmıştım. Hala da onun üzerinde para kazandıran iyi yakaladığım 2015'e kadar devam edecek offerlarım var. O offerlara kelime ekleyip çıkarıyorum yani orayı da boş bırakmıyorum. Sende 7search de acemiliğini attıktan sonra iyi giden offer reklam kampanayaların varsa kapatmamanını öneririm en azından güçlü bir vps hostinge ileride ihtiyacın olacak aylık giderini oradan gelen para ile bile karşılayabilirsin.
Hangi reklam türlerinin yasak olup olmadığı meselesi ile basit 7searchin kurallar bölümünde yazılı. Tahmin ettiğin illegal içerikler çocuklara yönelik xxx, yine çocuklara yönelik kumar vs gibi bu tarz sistemler yasak ama yetişkinlere yönelik dating tarzı reklamlara izin var. Ama bu tarz kampanyaları burada değil de daha çok POF (PLENTY OF FISH) sisteminde yapmanı öneririm. Bu konulardaki gerçek ve doygun kazancı oradan alırsın. Elbette o konudaki reklam stratejilerinde de iyi olman gerekir. Benim yaşam tarzıma göre o tarz reklamlardan para kazanmayı doğru bulmadığım için her zaman uzak dururum. Ama sadece bilgilendirme açısından bunu söyleyebilirim. Elbette POF haricinde çok daha güçlü sistemlerinde olduğu aşikar onlara girmek için ise mutlaka o sistemleri kullanan sağlam bir kullanıcıdan davetiye almak ve ilk girişte 15 bin dolar gibi bir depozito yatırmak gerekli imiş. Ancak bu tarz sistemlere girip çalışan warriordaki birkaç arkadaşın kazandığı parayı duyunca 15K nın verilmeyecek bir para olmadığı da ortada çıkıyor.
Burada önemli olan tek şey nedir biliyor musun? Hevese kapılıp daldan dala atlamamaktır. Yani bir konuda uzmanlaşmak için sürekli o konuya eğilmek ve o konuda en iyi duruma gelmek gerekir. En az parayı harcayarak en yüksek getiriye ulaşabilme noktası başarı oranını gösterir. Yani mail zip submit yaptım bugün o tutmadı, yarın LP yapayım o tutmadı ertesi gün xxx sitelerde reklam yapayım o tutmadı diye sağa sola koşturmak emin ol zaman kaybı olacaktır. Tecrübelerimle bunu söylüyorum. Bir konuda iyi bir noktaya gelebilmek için o konuya yaptığın yatırımın mislisini alana kadar çıkmaman gerekir. CPA'da şu dal para kazandırmıyor diye birşey yok. Kazandırmayan o dal değil. O konuya bizlerin yaklaşımıdır. Nasıl reklam uyguladığımızdır. Bunu çözebilirsek en sıkıcı olan otomobil kredisi bakımı, sigortası reklamları bile eğlenceli hale gelebilir.

paylas

yusuf hocam verdiğin bilgiler çok değerli, çok teşekkür ederim. Evet ben henüz küçük offerlara test sürüşü yapıyorum, şimdi benim asıl sorduğum 7searchden ziyade reklamını yaptığımız ürüne ait şirkette böyle bir yasak olabilir mi ?
Mesela ürünün panelinde ürünün resim gösterim oranını, ürün için tıklama oranını ve satış oranını gösteriyor, şimdi ben kendi sitemde tanıtım yaptığımda sorun yok, sayaçlar doğru orantılı çalışıyor. Ama işte dediğim gibi benim siteye gelmeden direkt satışa yönlendirdiğimizde resim sayaç çalışmayacak sadece tıklama sayacı çalışmış olacak, sizin çalıştığınız newtworklerde böyle bir durum var mı merak ettim ..
Bir de panelimizdeki ürünle ilgili verilen bilgilerde "No Cash Incent Promotion Methods" yazıyor. Türkçesini anlıyorum da anlam olarak bilmediğim bir durum bunu da açıklayabilir misiniz ? Nedir bu promosyon metodları ?
Çok soru sorarak kafa şişiriyorum şimdiden özür diliyorum

yusufriza

Alıntı
paylas Nickli Üyeden Alıntı
yusuf hocam verdiğin bilgiler çok değerli, çok teşekkür ederim. Evet ben henüz küçük offerlara test sürüşü yapıyorum, şimdi benim asıl sorduğum 7searchden ziyade reklamını yaptığımız ürüne ait şirkette böyle bir yasak olabilir mi ?
Mesela ürünün panelinde ürünün resim gösterim oranını, ürün için tıklama oranını ve satış oranını gösteriyor, şimdi ben kendi sitemde tanıtım yaptığımda sorun yok, sayaçlar doğru orantılı çalışıyor. Ama işte dediğim gibi benim siteye gelmeden direkt satışa yönlendirdiğimizde resim sayaç çalışmayacak sadece tıklama sayacı çalışmış olacak, sizin çalıştığınız newtworklerde böyle bir durum var mı merak ettim ..
Bir de panelimizdeki ürünle ilgili verilen bilgilerde "No Cash Incent Promotion Methods" yazıyor. Türkçesini anlıyorum da anlam olarak bilmediğim bir durum bunu da açıklayabilir misiniz ? Nedir bu promosyon metodları ?
Çok soru sorarak kafa şişiriyorum şimdiden özür diliyorum
"Resim Gösterim Oranı"nı ilk defa duyuyorum ama networklerde aşağıdaki oranlar temelde vardır:
1-Value (Offer'in size ödeyeceği fiyat örneğin 1,30 dolar)
2- EPC (0,15 ise tıklama başına ortalama kazancınızı gösterir nasıl anlıyoruz şöyle yapalım 20 tıklama oldu 3ü convert etti offerin size önerdiği ödeme ise 1 dolar, işte üçü yirmiye böldüğünüzde karşınızda 0,15 çıkıyorsa tüm 20 tıklamaya dağılan kazancınız gibi düşünün)
3- CR (Convert etme oranı 3,32 ise fena değildir daha da yukarı olanlar seçilebilir örnek olarak belirtiyorum bu rakamları mutlaka böyledir böyle olacaktır diye birşey yok)
Bu üç oranlamaya bakarak da hangi offerlarla ilgili çalışma yapacağınızı seçebilirsiniz.
"No cash İncent Promotion Methods" Bunun anlamı şudur. Takipçilerine nakit para vererek bu offeri promosyon edemezsin demek. Yani diyelim ki 135 dolarlık bir offer üzerinde çalışıyorsun ve bir takipçi kitlen var. Web sitende duyuru yapıp veya herhangi bir başka reklam ağında duyuru yapıp şu offeri tıklayın doldurun ve doldurduğunuza dair bana form örneği gösterin hemen paypalınıza 35 dolar yatırayım gibi bir metod uygulayamazsınız demek istiyor. Buna izin veren offerlar da var. 135 doların 35 ini kullanıcıya ver ve 100 dolar senin olsun. Bu şekilde bir kullanıcı kitlesi tutundurarak da sistemini yürütebileceğin offerlar var.
Ancak yasaklı olma durumu kimi networklerde şu şekilde olabilir. Onu da atlamayalım. Allowed Traffic yazar mesela izin verilen trafik nedir CPV, PPC, Social PPC, E-Mail, Banner Display, Search PPC yazar bu izin verilenlere göre direk refli satış veya free ürün dağıtım veya sample (deneme) ürünleri dağıtımı yapabilirsin. Bir sorun yok.
Ama şimdi yasaklı olma durumuna geldik. Bazı offerlarda ise Allowed Traffic yazan yerde sadece E-Mail yazar. İşte o zaman bu offeri direk olarak promo edemezsin. Mail listin olmalı.
Tüm bunların yanı sıra en baştan beri yazdıklarımı okursanız prosper202'den bahsettiğimi göreceksiniz. prosper 202 ile ile offerin bannerine hangi ip tıklamış ne zaman tıklamış kaç defa tıklamış ne olmuş bitmiş tüm iskeleti çırılçıplak görüyorsunuz. Banner değil de keyword üzerinde çalışıyorsanız hangi keywordler kaç defa tıklanmış hangisi lead almış almamış vs ayrıca payotları vs doğru girerseniz CR ve EPC oranlarını da prosper otomatik şekilde yapıyor. Yalnız ileride PPV ile iligli çalışma yapacaksanız prosperde her ne kadar forumlarda çözüldü denilse de tam olarak çözülmemiş durumda, o nedenle en iyi ppc kampanyalarında çalışıyor. Ayrıca Network şirketlerin tracking pixel ayarlarından faydalanabileceğiniz gibi kendi hostunuza prosperi kurarak (kendi web sitesinde video tutorialleri, youtubeda vs var) bu takipleri en sağlıklı şekilde yapabilirsiniz. Ben ilk başta networklerin tracking piksellerini kullanıyordum ama zamanla yaptığım araştırmalarda prosperin daha ayrıntlılı verileri verdiğini gördüğüm için ve tüm verileri kontrol etme ve kendi stratejimi ona göre belirleme gerekliliğinden dolayı prosperi kurdum. Elbette benim kurduğum prosper biraz eski versiyon yakın zamanda update yapmak istiyorum. Sorun çıkarır mı bilmiyorum çünkü kurduğum dönemde kurulumu hayli sorunlu idi. Ciddi terletmişti yani. Yeterli video dersi de yoktu. Şimdi sistemi geliştirmişler birçok video ve yazılı döküman eklemişler. Kurulumu kolay diye reklam yapıyorlar hatta kendilerine ait hostları da var.
Son olarak benim size tavsiyem bu tarz sistemlerde çalışmadıysanız büyük oranlı çevirileri mutlaka bir arkadaşınıza veya bunu para ile hizmet veren üniv gençlerine yaptırmanız yönünde olacaktır. Forumlardan gelen yardımlar bir süre sonra kısıtlı da olabilir. Süreci tam olarak algılamak gerekir. Yeni Prosperin kurulumundaki kimi detayları gözden kaçırmamanız için bunu mutlaka yapın derim. Veya burada yeni sistemi kurmuş olanlar varsa yardımcı da olabilirler...
Şu an bu anlattığım sistem karışık ve yorucu gelebilir ama emin olun. Zaman içinde buna alışacaksınız. O kadar zor olmadığını bir defa başarınca görmüş olacaksınız. Zaten bir defa kuruyorsunuz prosperi çalıştırdıktan sonra tüm offerlarınızın verilerini takip etmek tıklanıp tıklandığını görmek vs artık eğitim videolarından kolayca izleyerek öğrenebilirsiniz.
Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Bol kazançlar....

yusufriza

Bir süredir özelden gelen sorulara yanıt veremiyorum. Tatilde daha çok dinlenmeye vakit ayırıyorum. Ancak yine de daha çok arkadaşımızın sorularının olabileceğini düşünerek gelen kutusunu boş tutmak adına daha önce yanıtlanmış olduğunu gördüğüm soruların mesajlarını siliyorum. Bu nedenle neden yanıt vermiyorsun diye lütfen tepki göstermeyin.
Mesajların büyük bölümünde samimi düşüncelerini ve iyi niyetli yorumlarını ileten ve selam vermek için mesaj yazan arkadaşların tümüne teşekkür ediyorum.
Konuya etkin katılım gösteren bir arkadaşımız bazı düşüncelerini paylaşmış tamamına katıldığımı belirtiyorum. Birkaç şey eklemek isterim düşüncelerinize
1- Türk CPA'cıların gelecek süreçte etkin bir rol alması için daha da çoğalmasını destekliyorum.
2- Çoğalmadan kastım kalitesiz yığın topluluk ve CPA'nın hemen arka yollarına saparak sistemi kirletenler değil işin white hat bölümünde çalışacakları destekliyorum.
3- CPA şirketleri açısından son yıllarda Kuzey Avrupa ve Malezya gibi ülkelerin offerları nasıl parlatıldıysa bizlerinde sayısının çoğalmasıyla birlikte Türk Offerlarının sayısının çoğalmasını destekliyorum.
4- Türk CPA'cıların sayısının çoğalması bir başka gelişmeye daha yol açacaktır. Netwok şirketleri dil seçenekleri arasına Türkçe'yi de dahil edeceklerdir. O nedenle bizlerin öncü olarak İngilizce konusunda sıkıntı çeken arkadaşlarımızın da bu sisteme dahil olmaları için bu manager arkadaşlarla bu yönde sohbetlerde daha çok bulunmalıyız. Ama sayımız ne yazık ki yetersiz. Varolan kimi arkadaşlar ise zaten kendi pozisyonlarını geliştirmek için uğraş vermekteler. Oysa hiçbirimiz bu sistemi doğduğumuz anda öğrenmedik.
5- Önümüzdeki süreçte Türk CPA'cıların sayısının çoğalmasıyla birlikte ortak bir platform yaratımına mutlaka gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Şimdilik bu konuda hızla düşünmeden hemen aklımda olanları paylaşmış olayım başka konular için fikri haklarım saklı kalsın...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir arkadaşımız muhteşem bir gelişme gösterdi. Şu an günlük 100 dolar sınırına yaklaştı. Kendisine söyleyeceğim şudur. Artık tek bir networke takılıp kalmana gerek yok. Aynı offerin farklı networklerdeki fiyatlarına bakmanı öneririrm. Bir başka önerim ise. Küçük ama sağlam networkler olduğu gibi büyük networkler dediğimiz işin babası konumunda olanlar var. Şunu göz önünde tut. Bir network var offer sayısı sadece 80 adet ödemesinde sorun yok. Bir başka network ise 1500 offera sahip onun da ödemesi sorunsuz. 80 offeri olanın aynı offer için önerdiği fiyat diğerinden daha yüksek olsun. Hangisini tercih edersin? Yanıtını ister buradan ver. İster özelden. Bu soruyu mantık yürüterk başka arkadaşlarımız da yanıt verebilir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir başka arkadaşımız daha önce bu sistemde çalıştığını ama bıraktığını şimdi Ortadoğu'ya yönelik e-ticaret fikri olduğunu ve sisteme geri dönüp dönmeme konusunda kararsızlık yaşadığından bahsetmiş.
Benim fikrim bu sistemin içinde geçmişte kazandığınız paraları da belirttiğiniz için söylüyorum. Şu an oyun geçmişe nazaran biraz daha zorlaştı. Yani hem kolay hem zor.
Zor olan yanı google, msn, yahoo, face gibi sitelerde hangi reklamı yapsak ne yapsak hiç sorunsuz yayınlanıyordu. Veya hızla yaptığımız tek sayfalık LPleri hızla yükseltip binlerce insana promo yapabiliyorduk. Şimdi ne yazık ki bu avantajımızı kaybettik. Kaybettiğimiz gibi offerlar da artık convert teknolojilerinde yeni yazılımlarla işi biraz daha yokuşa sarmış durumdalar. Şımarık network yöneticilerinin huysuzluklarından zaten bahsetmiyorum. Birkaç veriyi bizden daha iyi görüp kontrol edebiliyorlar diye sanki dünyayı onlar yaratmış gibi davranıyorlar. Bu ve buna benzer sorunları zaten biliyoruz.
Kolay olan yanı ise her ne kadar networkler ve offerlar çeşitli yazılımlarla salak saçma önlemler alsalar da oyunu bizler iyi kurguladığımız sürece kullanıcılardan her zaman çok iyi derecede lead toplayabiliyoruz. Ve hala bu işler oldukça iyi para kazandırıyor. İşin bir başka yanı ise eskiden sadece USA ve CA offerları için büyük rekabete girmişken artık sistem karşı konulamaz derece de büyüyor. 5 yıl önceki internet alışkanlığı olan kullanıcı sayısı ile günümüzü zaten kıyaslayamıyoruz bile ve sürekli yeni kullanıcılar internette dahil oluyor. Bu bizim için en kolay ve en ümit verici unsur.
Sizin için en iyi avantaj bu sisteme dahil olmuşsunuz önceden bir alışkanlığınız var. Durumu clickbank olayından bence daha ileri seviyeye taşıyın. Hala mail-listler en iyi ve en düzenli parayı getiren sistemler. Yeni arkadaşlara mail-list olayını ilk başladıklarınde önermiyorum ama zamanla zaten ona geçiş yapacaklar. Sizin için tavsiyem oyuna LP veya Direct Link stratejisi ile değil doğrudan mail-list stratejisi ile başlamanız yönünde olacaktır. Biliyorum, elbette ilk 6 ay çok yoğun ve zorlu geçecek ama sistemi yi oturtursanız ve takipçileriniz gerçekten gönderdiğiniz offerları doldurmaya hevesli yapıda kalırlarsa daha az yorularak daha yüksek gelire ulaşırsınız.
Ancak şu durumu kendim içinde belirtmiş olayım. Ömür boyu CPA sisteminde çalışıp kalmayı düşünmüyorum. Bu tempo ile en fazla 10 yıl daha dayanabilirim. Hatta istediğim miktarı toparlayabilirsem belirttiğim süreden önce bu tempodan çıkmak istiyorum. Sonuçta kazancı ne kadar iyi olursa olsun yıpratma payını kafa yorgunluğunu artık ciddi yük olmaya başlayan stresi vs vs hesapladığımızda aslında iyi birikim yapıp o şekilde ayrılmak gerekir. Elbette bu benim düşüncem. Benim kendi hayatıma yön verişimle ilgili bir durum. Yoksa 45 yaşındaki abimiz hala hevesle ve heyecanla bu tempoda zevkle çalışıyor. Kendisine kesinlikle saygı duyuyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Son olarak bir arkadaşa küçük bir tavsiye 90x60 ebatında ucuz ve basit bir mantar pano alıyorsun. iki renkli keçeli kalem alıyorsun bir tomar veyaz kağıt alıyorsun. Hayali olarak panoyu üçe böl. Birincisine neler yaptım başlığında kağıt yapıştır ve şu ana kadar burada ve diğer yerlerde okuduklarınla elde ettiğin deneyim sonucunda neler yaptığını kağıtlara yazarak o başlığın altına yapıştır. Sonra bir başka başlık aç. Şu an Neredeyim Başlığı olsun. O başlığın altına da şu an PPC mi yapıyorsun PPV mi yapıyorsun veya başka bir yöntem mi uyguluyorsun şu an ne yaptığını yaz hangi offerlara kaç dolar harcadın kaç dolar kazandın bunları tek tek yaz. Hangi offer hangi gün hangi saatte convert etti bu detayları şu an anlamıyorsun ama bunları yaz kayda geçir bulunduğun noktayı tamamen dürüst şekilde belirle mantar panoda hayali olarak yarattığın üçüncü ve son alana ise Hedeflerim adını veren bir kağıt yapıştır. Bunun altına da öğrenmek istediğin konuların başlıklarını tek tek tek yaz. Üşenme liste emin ol uzun olacaktır. Sonra da günlere planla ve planlı olarak çalış. Şu konuyu şu gün halledicem de ve onu halletmeden dinlenme, yata yata karpuz büyür de sen büyümezsin unutma. Sistemi çalışmazsan kayıt tutmazsan işi baştan ezbere götürürsen birileri aylık 5 bin dolar kazanıyorum der sen günlük 25 dolar kazanamıyorum diye hayıflanırsın. Kafandan olumsuz düşünceleri sil. Sadece odaklan. Sistemli planlı çalış. Bir konuyu öğrenmeden o konuda kendini geliştirmeden başka bir konuya atlama. O konu kafanda yer etmiyorsa yarım yamalak öğrenmişsen ve yarım bilgine dayanarak para yatırıp kazanacağını zannediyorsan çok ama çok acı çekersin. Nereden mi biliyorum. Ben bu salak hataları geçmişte defalarca yaptım da ondan. Kafamı duvara vura vura öğrendim bana anlatan öğreten de yoktu. Sende burada okuduğun fikre ve gerçek yaşanmışlığa değer ver. Sistemli çalış. Sistemli ve dikkatli çalışmayı bıraktığın anda hemen kaybedeceksin emin ol! Bu iş şaka ve şans işi değil. Tamamen sistem işidir. Plan işidir. Bu son yazdığım biraz sert oldu biliyorum. Bana kırılma. Ama emin ol bu sert yazı senin iyiliğin içindi. Seni kendine getirmek içindi. Yoksa sana güzel güzel konuşup iyi şeyler yazıp pışpışlayıp göndermesini de bilirdim.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sanırım yazının sonuna geldik. Diğer arkadaşlara yanıt vermediğim için kırılmasınlar. Sordukları soruların hepsi mesajların içinde yer alıyor. Sadece biraz daha dikkatli okumaları gerekiyor.
Herkese Hayırlı Ramazanlar, iyi tatiller ve bol kazançlar dilerim....
Not: Vaktim yine dolduğu için geri dönüp okumaya fırsatım olmadı. Büyük ihtimalle hızlı yazımdan dolayı birçok yazım hatası yapmışımdır şimdiden özür diliyorum. Yaz tembelliği diyebilirsiniz koyultma ve altı çizli önemli kelimeler çalışmasını da yapamadım haliyle... Sonbaharda durum düzelir umarım...

Mugger

Artık 7search'ı iyice öğrendiğimi düşünüyorum.Kâra geçmeye başladım.Şuan 7search hesabımda para kalmadığı için kampanyaları durdurdum.Ödemeyi bekliyorum.İlk ödemeyi Paypal dan almıştım ve 8 saat te gönderilmesini seçmiştim.Sanırım 15 $ kesinti yaptı.İkinci ödememde böyle bişey yapmadım paypala gelsin beklerim sorun değil.
Hocam birde bişey sormak istiyorum.Mail list konusunda ufak bir araştırma yaptım ama bir sonuca ulaşamadım.Email listleri nasıl oluşturabilirim acaba ?

turkcekaynak

mugger işleri yoluna sokmana sevindim.
Peerfly e kabul edilmedim luke ye attığım mailden sonra bağlı olduğum manager da dönüş yapmadı.
adworkmedia dan yürüttüğüm 10 a yakın kampanya 100 üzerinde tık ve 0 lead kelimelerin bazıları bağlantıları bazıları direk hedef kelime ama lead alamıyorum eksik olan noktayı çözmeye çalışıyorum ayın 15 i geçti ve sanırım ilk konudan başlayarak tekrardan okumaya başlamalıyım .

yusufriza

Alıntı
Mugger Nickli Üyeden Alıntı
Artık 7search'ı iyice öğrendiğimi düşünüyorum.Kara geçmeye başladım.Şuan 7search hesabımda para kalmadığı için kampanyaları durdurdum.Ödemeyi bekliyorum.İlk ödemeyi Paypal dan almıştım ve 8 saat te gönderilmesini seçmiştim.Sanırım 15 $ kesinti yaptı.İkinci ödememde böyle bişey yapmadım paypala gelsin beklerim sorun değil.
Hocam birde bişey sormak istiyorum.Mail list konusunda ufak bir araştırma yaptım ama bir sonuca ulaşamadım.Email listleri nasıl oluşturabilirim acaba ?
7search konusunda kâr yapıyor olman son derece güzel. Ancak şu an buradan hemen mail list yapacağım (yani e-mail marketing) olayına girmen senin tüm düzenli gidişatına darbe vurur emin ol. Kimse hiçbir yere kaçmıyor. Kullanıcılar sizi bekliyor lütfen acele etme. Mail list yapacaksın elbette zaten iyi bir kullanıcı kitlesine sahip olursan şu an 7search için harcadığın yoğun emeğin daha azını harcayarak daha yüksek paralar kazanacaksın. Ama!
Ama! mail liste o kadar kolay başlanmıyor. Az önceki yazımda deneyimli bir arkadaşa yanıt verirken okuyup hevese kapılmış olabilirsin. Sorun değil. Ama sabırlı olmanı öneriyorum. Şu an mail list yapmadan da para kazanabileceğin yöntem var.
7search bu işin en başı ise örneğin bunun birkaç ileri seviyesi daha var. 7search gibi siteler ikincil kaynak sitelerdir. Küçük offerları kolay convert eder ve sistemi anlamana yardımcı olur. Ama PPC Landing Page veya sınırlamayalım PPV Landing Page diye araştırma yaparsan o bölümlerde de iyi kazançların olduğunu görürsün.
Ayrıca mail liste başlamanın en iyi yolu nedir biliyor musun? Landing Page yapmaktır. Şimdi burada tek tek uzun uzun ayrıntı anlatmayacağım sadece sana ave konuya ilgi duyanlara araştırması gereken ipuçlarını vereceğim. Gerisi artık size kalıyor. Merak etme zor değil sadece planlı çalışırsanız ve aceleyle bir şeye hemen ulaşmaya çalışmazsanız başarırsınız.
Şimdi birçokları tarafıından bilinen ama siz sistemde yeni olduğunuz için sizin kutunuzun dışına çıkarak düşünelim.
7search te ne yaparak kâr elde ettin? Direkt olarak offer sayfasını linkledin ve ona tracking pixel gömdün. Böylelikle neyin ne olduğunu networkünden gördün.
Şimdi onda başarılı oldun. Güzel. Ama bir şeyi unuttun. Kâr eden kampanyalarını neden durdurdun? Paypal ödemesi kesintisi vs o hesapları boşver. Kâr eden kampanya demek yatırdığın para örneğin 25 dolar ise kazandığında da 50 dolar ise bu kâr değil ki. Günlük 100 dolar kâr edip ve düzenli olarak sistemini besleyen bir arkadaşımız var. Kampanyalarını durdurmuyor. Ben durdurmuyorum dediğim için. o da durdurmuyor. 100 dolara çıkarmasının sebebi lead getiren kelimeleri tuttu getirmeyenleri attı getirebilecek kelimeler üzerinde çalıştı ve şimdi 23 kelime ile 100 dolar kazanıyor.
Şimdi daha kutunun dışına çıkmadık. 100 dolar her gün kazanıyor? Ne yapıcak? İyi bir hosting alacak. Bir domain olacak. Aldığı domain kök olarak prosper202 kurulacak. Sonra bir başka domain alacak. LP yapacak. Bunları hangi para ile yapacak? Cebinden çıkan ile değil. Devam eden ve yıkılmamış durdurmadığı bir kâr getiren kampanya ile. LP'yi yaptığı anda para kazanmayacak! Sonra yine yapacak. Sonra yine. ucuz domain almayacak. promo edeceği offera yakın domain adı alacak. Bu çok önemli. 3 dolarlık değil 12 dolalık com domaini alacak. Kaç tane alacak? Bilemem. Ama alacak. Bunların hepsi para. Bir acemi için kendi banka hesabından değil de günlük 100 dolar getiren sisteminden para aktarması onun keyfini asla bozma oyunun alanını genişletir.
Sonra LP'den para kazanacak. Mail zip submit yerine daha yüksek bedelli offer sayfalarına trafiği yönlendirecek. Tek bir lead ile 53 dolar kazanıldığını farkedecek. Sonra bunu haftalık 530 dolar kazanmaya yöneltecek. Buna uygun strateji geliştirecek. Ama bunlar hemen iki günde olmayacak. LP ile ilgili stratejileri okuyacak. LP'yi kurdu html bir sayfa yaptı. Ama prosper izlemesi için dinamik bir php kodunu htmlye eklemesi gerektiğini gördü. Bunun nasıl yapılacağını araştıracak. Hemen bulacak. Kurulumu yapıp başaracak.
Aradan belki birkaç ay geçecek zaman ilerleyecek kafası yeni bilgilerle dolacak. Yeni yeni şeyler araştırmış olacak. LP'den mail liste gidiş yolunun olduğunu görecek. Yaptığı LP'ye bir aşama ekleyecek. İlk yaptığı LP'de doğrudan offera gönderecek bir continue linki varken şimdi artık name ve email doldurulduktan sonra continue olan bir LP hazırlayacak. Kendi lpsi ile offera yönlendirmeden önce insanların isim ve maillerini elde edecek.
LP stratejisi oturmuş ve mail listi de oluşmaya başlamış olacak. Aweber gibi sistemleri araştıracak. nasıl e-mail marketing yapıldığını araştıracak. Sonra bizlerin kutusuna gelen spam olarak işaretlenen saçma reklamların nasıl yapıldığını anlayacak. O reklamlara bizler tıklamayız ama kendi listesini iyi yapılandırırsa tıklamayı sağlamak için neler yapması gerektiğini bilecek. Örneğin faydalı bilgi paylaşacak. Nasıl mı? LP de yaptığı ve yönlendirdiği offer örneğin cell phone ise o kişilere mail olarak iphone offeri hemen gönderilmeyeceğini öğrenecek onlara bedava kolay kolay bulunmayacak birşeyler verecek. 35 dolarak 50 dolara satılan bir programın dağıtımcı hakkını örneğin 350 dolara alıp mail listindekilere bedava verecek. Sonra da bir offer gönderecek. Yani o mail listindeki adamları piyasada kolay bulunmayan şeylerle belerken onlardan da kendi offeralarını doldurmasını isteyecek. Bu süreçte hemen bir iki günde olmayacak.
Tüm bu sistemi iyi araştırıp oturtup kurgulaması ve iyi para getiriyor dediğimiz mail list için yeni başlayanların pişmesi gereken süreç bence en az 1 yıldır.
O neden şu an 7search de biraz kâr yapıp hemen mail liste atlamak isteyen arkadaşlarımız beni yanlış anlamasın. Mail liste şu an teknik olarak başlamanızın imkanı yok. Sağlam bir yapıyı kurgulamak için Landing Page işine girmeniz gerekir. Şu an hiçbir masrafınız yok. Asıl o zaman para harcayacaksınız. Birçok programa siteye şuna buna sürekli para harcar durumda olacaksınız.
Naçizane tavsiyem 7search de şu mutlu günlerinizde para kazandıran kampanyalarınız varken onları güçlendirin alabildiğiniz en yüksek miktara ulaşmaya çalışın. Sabredin, biraz araştırma değil sistemli ve planlı araştırma ile kayıt tutarak ilerleyein adım adım sonra emin olun kesinlikle ve kesinlikle bu olayı çözeceksiniz. Şu an birçok tıklama ile kazandığınız 25 doları sadece tek bir lead ile ve daha fazlasını alacağınız zaman olacak.
Lafı yine uzattım. Ama bu yazılanlar iyi okunduğunda ve incelenirse kutunun dışında olunduğu görülür. Unutmadan sakin olan ve durumu iyi analiz eden kazanır.
Herkese iyi geceler....

Alıntı
turkcekaynak Nickli Üyeden Alıntı
mugger işleri yoluna sokmana sevindim.
Peerfly e kabul edilmedim luke ye attığım mailden sonra bağlı olduğum manager da dönüş yapmadı.
adworkmedia dan yürüttüğüm 10 a yakın kampanya 100 üzerinde tık ve 0 lead kelimelerin bazıları bağlantıları bazıları direk hedef kelime ama lead alamıyorum eksik olan noktayı çözmeye çalışıyorum ayın 15 i geçti ve sanırım ilk konudan başlayarak tekrardan okumaya başlamalıyım .
Özelden yazdığın mesajı gördüm. Şimdi yatıyorum yarın baksam daha iyi olur. Yorgun kafa ile doğru karar verilmez Sen kampanyalarını durdur boşa paran gitmesin....