14. sayfa yusufriza
Arkadaşlar şu an tatilde olduğum için daha fazla dinlenmeye vakit ayırıyorum. CPA üzerinde çalışmak isteyen ve konuyla ilgili soruları olan yeni arkadaşımız paylas'a yardımcı olan mugger'e çok teşekkür ediyorum.
Hepinize iyi tatiller ve bol kazançlar.
Not:Elbette tatilde de boş durmuyorum ve devam eden sürece kelime bazında katkı veriyorum. Şu anda hesap yaptım ve geçen yıl bugünü baz alırsam sadece 1 yılda 380binden fazla kelime denemişim iyi kötü tıklanan vs diye ayrıştırmaları yapmışım ve sadece 200 civarı evet yanlış okumadınız iki yüz kaliteli iş yapan kelime ile çalışıyorum. Tavsiyem kelime avını asla bırakmayın! Çok tıkandıysanız bilmeyenlerde vardır ama Twitter araçlarını mutlaka kullanın derim. Bu salak amerikalıların gerçekten ne kadar saçma sapan şeyler arattıklarını görünce.... Aynı zamanda bir konu hakkında anlık durumu da hemen gözlemleyebiliyorsunuz. Herhalde durum anlaşılmıştır....
Sizi yanlış yönlendirmeye çalışan tuzak sistemlere aldanmayın! Bir günde 10 bin dolar kazandıracağım diyen adamın 19,99 a neden kitap sattığını o adama sorun. İnsanlık için iyilik kardeşlik için filan derse...... Hadi lafı daha fazla uzatmadan kaçayım.
paylas
üstadlar rahatsızlık vermiyorsam 1,2 sorum daha var

Şimdi 7searchde biz minimum 0,05 teklif verebilirken bazı kelimelerde rakibimiz 0,01 vermiş görünüyor, bu nasıl oluyor ?
Birde ben mesela bir kelime seçtim, rakip yok dolayısıyla 0,05den giriyorum, ama 0,05 değilde 0,50 den girsem bunun bana extra katkısı olur mu ? Yani rakip olmadığı halde yüksekden girmek mantıklı mı, geri dönüşümü artırır mı? Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir

Cevap için şimdiden teşekkürler..
ant07
Alıntı
paylas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi 7searchde biz minimum 0,05 teklif verebilirken bazı kelimelerde rakibimiz 0,01 vermiş görünüyor, bu nasıl oluyor ?
Birde ben mesela bir kelime seçtim, rakip yok dolayısıyla 0,05den giriyorum, ama 0,05 değilde 0,50 den girsem bunun bana extra katkısı olur mu ? Yani rakip olmadığı halde yüksekden girmek mantıklı mı, geri dönüşümü artırır mı? Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir
Reklamı yayınladıktan sonra reklam adına yada kaç kelime olduğunu gösteren numaraya tıkla 0.01 ayarlayabilirsin
ikinci sorun için ise rakip yoksa neden parayı savuracaksın
Mugger
Alıntı
paylas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kampanyayı yaratırken en düşük teklim 0,05 veriliyor ama kampanyayı oluşturduktan sonra keyword alanından 0,01 e düşürebilirsiniz.
Rakip olmayan keywordlerde ise ben teklifimi 0,01 olarak veriyorum.Fazla verince herhangi bir artısı olmuyor.
yusufriza
Arkadaşlar tatilde olduğum için birçok sorunuza tek tek yanıt veremiyorum. Kusura bakmayın. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Kimi arkadaşlarla geçmişte yaşadığınız tartışmalardan dolayı genele yazamak istemiyorsunuz ancak sadece özelden yazdığınız için konuyu izleyen kişi sayısı çok ama konuya yazan kişi sayısı az görünüyor. Aranızdaki kavgayı bu konuya taşımamak kaydıyla bence konu geneline yazmanız ve sorularınızı oradan sormanız benden önce yanıtlayacak birçok arkadaşımızın olması nedeniyle sizin yararınıza olacaktır diye düşünüyorum. Elbette karar sizin.
Şimdi özelden gelen birçok soruya neden yanıt vermediğimi sormuşsunuz. Emin olun sorduğunuz soruların tamamı yazdığım yazıların içinde var. Bir arkadaşımız yazdığım yazıları mantar panoya aktarıp harita çıkardığını söylemişti ve çok mutlu olmuştum. İşte sistemli çalışma bu. Sadece ara sıra gelişimi ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor ve durumu gittikçe iyiye gidiyor. Tüm vaktini bu sisteme harcadığı için ve algılama düzeyi oldukça iyi olduğu için acemilik sürecinden bir ay gibi kısa sürede sıyrılmış durumda. Sizlerde bu konuya gerekli ciddiyetle eğilirseniz aylarca acemi pozisyonunda kalmazsınız. Benim yazdıklarımdan yola çıkarak elinizin altındaki arama motoruna ilgili kelimeleri cümleleri yazarak birçok yere ulaşabilirsiniz. Denemekten asla ve asla korkmayın şöyle mi olur böyle mi olur demek yerine şöyle de olsa böylede olsa hatalarınızı görün. Hatalarınızı görmeden ilk yaptığınız reklamda tam hedefe ulaşamazsınız. Bu söylediklerimi yanlış anlamayın. Kendinizi geliştirmenin tek yolu bu. Sürekli reklam yapın, sürekli forumlarda gezin yapılan reklamları inceleyin Ve yeniden buna uygun yapın. Bazen yapılmış reklamı taklit etmek bile size çok şey kazandırır. Sonra onun üzerine nasıl çıkabilirim noktasında düşünebilirsiniz.
Nihayetinde tüm yazılanları okumak yerine tembellik ederek parça bölük okuyup hızla reklam yapıp başarısız olan bir arkadaşımızdan (bunları ben kafamdan uydurmuyorum kendisi resmen bu şekilde yaptığını da yazmış) beni çok sinirlendiren bir soru gelmiş. Arkadaşımız LP yaptığını ve 5 dolarlık bir test ile LP'yi denediğini ama başarı elde edemediğini belirtmiş. Şimdi uzun uzun bir anlatıma girecek vaktim olmadığı için aşağıya 2 LP örneği koydum birincisi ThemeForestte satılan ve çok tutulan türde bir LP diğeri de iyi iş yapmış ve fazla html bilgisi gerektirmeyen bir sayfa. Hangisi para kazandırır derseniz size bütün forumların vereceği yanıt kalitesiz ve çirkin olandır. Evet bende başlarda bunu söylüyordum. Ancak! her kalitesiz LP iyi iş yapar her kaliteli LP'de kötü iş yapar diye bir kural yok. Böyle kesin ayrılmış bir sınır filan yok. LP'nin iyi iş yapması vereceği mesaja bağlıdır. İçinde barındırdığı dönerli jquery efektlerine, iyi kodlanmış sayfa düzenine bağlı değildir. O nedenle insanlar kaliteli olanlar iş yapmaz demektedir. LP'nizi ister 8-10 dolarlıklık hazır şablon sitelerinden alın ister kendiniz birkaç html kod bilerek yapılandırın benim son güncellenmiş fikrim bu konuda artık LP'nin tipi farketmez noktasındadır. Vereceğiniz mesaj o kişiye o formu doldurmasına teşvik edici nitelikli olmalı. Bunu başarmalısınız. İkincisi ise 3-5 dolarlık test yapıp iyi iş yapar mı diye lütfen soru sormayın artık. Para harcamadan para kazanamazsınız demekten gerçekten dilimde tüy bitti. 10-15 dolar harcamaya korkuyorsanız gerçekten bu işlerden uzak durun.
Size bir kalemde hemen 5 bin dolar harcayın demiyorum ama, yaptığınız testlerde 2500-3000 tıklamanın boşa gitmesine izin verin. Her 100-200 tıklamada bu iş olmadı diyeceksiniz. Zaten o iş olmaz. Bak dün gece bir kampanya yaptım. Yayına vermedim. Yattım. Sabah 8'de kalkıp kahvaltı bile yapmadan hemen yayına verdim. Bu saat oldu Saat 1 e geliyor ve hala lead filan yok. Benden götürdüğü para 75 dolar. Şimdi ben bu testi iptal mi etmeliyim? Panik yapıp yandım mahvoldum mu demeliyim?
Reklamın güçlü olduğunu iyi convert ettiğini biliyorum. Önümde verileri var. Demek ki hedeflediğim kelimeler yanlış, LP'de kullandığım renkler yanlış vs vs birçok etken var. Gerekirse 200 dolar zarar etmeliyim. Lead almaya başladığımda bu kaybettiklerimden daha çok kazanacağımı biliyorum çünkü.
Bu nedenle ilk kötü giden LP'nizde 5 dolarcık kaybettiniz diye veri değerlendirmemi lütfen istemeyin. 5 dolar harcayıp birden birkaç bin dolar kazanacağınızı varsayıyorsanız gerçekten ama gerçekten CPA'dan hızla uzaklaşın. Bir gecede zengin olamazsınız diye en baştan beri boşuna mı yazıyoruz?
Bakın 5 dolar kaybettiniz. Size o halde şöyle tavsiye vereyim. warriorda bazı tipler var 10 bin dolar kazandım diyor. Kazandığına dair aldığı çeklerin resimleri de var. Yazının altına 20-30 adet çok olumlu yorumlarda gelmiş sadece 20 dolara nasıl 10 bin dolar kazandığını anlatan bir eğitim kitabı satıyor. 5 dolar şimdi zarar yaptınız 20 dolar da o kitaba ödeyin toplamda evet sizin için çok acı 25 dolar zarar edeceksiniz ama 10 bin dolar kazanacaksınız. Sonra da sürekli 10 bin dolar kazanacaksınız rüya gibi değil mi? Evet siz o rüya gibi sisteme hemen atlayın. Ama kazanamasınız o parayı sakın bana geri gelip o şikayeti etmeyin olu rmu? En baştan beri yazılanları ciddi okuyun, araştırmacı olun, sahte sistemlere aldanmayın, para harcamadan test etmeden para kazanamasınız diye boşuna mı yazıyorum? Hala aynı tip sorular. Harcadığınız paranın 5 dolar veya 15 dolar olmasının anlamı yok ki? Ben sabah kampanya yapıyorum 75 dolar kaybettim ve hala da kampanyayı durmadım şu an bu yazının sonun geldim ve ekranda 83 dolar kaybettiğimi görüyorum. Yazının başında 75 dolardı kaybım şu an 83 dolar? 200 belki 250 dolara kadar beklemeyi göze alıyorum. Sonra yeniden test yapıcam. Farklı unsurlar denemem lazım diyorum. Belki toplamda 500 dolar kaybederim ama lead yapan kelimeler ve LP'de doğru bir rengi doğru imajı bulduğumda da birkaç gündeki geri dönüş ile bu kaybettiklerimi aynen geri alacağımı ve üstüne çıkacağımı biliyorum. Bu sürekli başa gelen durumdur. O nedenle en baştan beri kaybetmeden, denemeden, test yapmadan kazanamazsınız! diyorum. 5 dolarınız gitmiş. Şimdi oturup ağlamalı mı? CPA denilen sistem 5 dolarım mahvoldu bende mahvoldum denilen bir sistem değil ki? Sadece reklama para ödenmiyor ki? Kaç kalem olay var. Bir sürü araç var. Birçok site var. Hostinginden tut en basit web aracına kadar kaç yere para ödüyoruz. Bunlara hazırsanız lütfen bana 5 dolar kaybettim ama para kazanamadım diye gelmeyin. Lütfen araştırın, inceleyin size uygunsa mali durumunuza uygun ise bu sisteme girin. Uygun değilse CPA'da evet en başında çok ama çok acı çekersiniz. Çünkü birçok gider kaleminiz olacak....
Şu an yine vaktimi aştığım için yazamıyorum. Sadece şunu söyleyelim de hiç konuşulmamış olmasın, aşağıdaki iki sayfanın ikisi de para kazandırır. Eskiden kötü olan kazandırır anlayışı vardı. Şimdi o anlayış yok. Sadece tıklanmasını sağlamak gerekir. Buna uygun şekilde insanları çekmek gerekir. Bu iki sayfayı daha uzun ve teknik yönden analiz edecektim ama gerçekten vaktim yok. İllaki jquery diye tutturmayın basit bir hareketli gif tek bir hareket bile yeter. Ben hala tek gifli sitelerden iyi lead alıyorum. Sıkıntınız olmasın yani. Slogan önemli, içerik önemli, insanları harekete geçirmek önemli. Herkese iyi tatiller ve bol kazançlar....
Not: Gerçekten vaktimi aştığım için yazıda dil bilgisi, önemli altı çizili ve koyultma gibi alanlarla ilgili düzenlemelerimi yapamıyorum. Kusura bakmayın. Saat 13:26 oldu ve hala doğru düzgün kahvaltı yapmadım. Eşimle kavga etmek üzereyiz bilgisayarı kapattım.....
paylas
Bu cpa işini kendimce şöyle özetleyebilirim

stresli, kazançlı, zararlı, problemli, sabır isteyen, sabrı taşıran, eğlenceli, umut verici, boşluğa düşüren, mutluluk verici .. Liste uzayıp gider

Hele hele bu networklere başvurular bile başlı başına stresli durumlar yaw, sanırsın ki şirketlerine özel kalifiyeli eleman seçiyorlar, tamam mail onayı, kimlik onayı hadi telden şifre onayını anlıyorum da bir de telde konferans olayı da ne oluyor onu anlamıyorum, bugün bir tanesini kaçırdım cevap veremedim ki versem nasıl anlaşacağız yarım yamalak konuşma ingilizcesiyle o da meçhul

Ama azimliyim, yusuf hocamızın peşinden azimle gidiyoruz şu ana kadar satış yapamasak da peşini bırakmayacağım bu işin..
Bu arada adwork mediadan onay gelmiş, acaba bu adwork media ile daha önce çalışan var mı ? Olumlu olumsuz referans verebilecek ? Henüz sistemlerini incelemedim duruma göre başlayayım diyorum..
turkcekaynak
@paylas adworkmedia banada onay vermiş kampanyalara bakınca güçlü bir network e benziyor yalnız şu tracking pixel olayı nasıl olacak çözemedim.
Yeahcpa veya adworkmedia bakalım türkiyeye ödeme alan varmı acaba yeahcpa w9 istiyor ama adwork için rastlamadım.
paylas
Alıntı
turkcekaynak Nickli Üyeden Alıntı
@paylas adworkmedia banada onay vermiş kampanyalara bakınca güçlü bir network e benziyor yalnız şu tracking pixel olayı nasıl olacak çözemedim.
Yeahcpa veya adworkmedia bakalım türkiyeye ödeme alan varmı acaba yeahcpa w9 istiyor ama adwork için rastlamadım.
Bende ona bakıyordum, sanırım o isteğe bağlı bir durum, yani reklam kodunu sitende farklı yerlerde kullanırsan hangisinden ne kadar tıklanma olmuş gelişmiş takibini yapabilmek için, benim anladığım böyle
Bi sid kullanmadan bir yayınlayalım bakalım ne oluyor.
yusufriza
Alıntı
paylas Nickli Üyeden Alıntı
Bu cpa işini kendimce şöyle özetleyebilirim
stresli, kazançlı, zararlı, problemli, sabır isteyen, sabrı taşıran, eğlenceli, umut verici, boşluğa düşüren, mutluluk verici .. Liste uzayıp gider
Hele hele bu networklere başvurular bile başlı başına stresli durumlar yaw, sanırsın ki şirketlerine özel kalifiyeli eleman seçiyorlar, tamam mail onayı, kimlik onayı hadi telden şifre onayını anlıyorum da bir de telde konferans olayı da ne oluyor onu anlamıyorum, bugün bir tanesini kaçırdım cevap veremedim ki versem nasıl anlaşacağız yarım yamalak konuşma ingilizcesiyle o da meçhul
Ama azimliyim, yusuf hocamızın peşinden azimle gidiyoruz şu ana kadar satış yapamasak da peşini bırakmayacağım bu işin..
Bu arada adwork mediadan onay gelmiş, acaba bu adwork media ile daha önce çalışan var mı ? Olumlu olumsuz referans verebilecek ? Henüz sistemlerini incelemedim duruma göre başlayayım diyorum..
CPA sistemini kendine göre özetlemen çok hoşuma gitti. Stresli olduğu çok kesin. Çünkü ilk başlarda üzerinde çalıştığımız 100-200 dolar iken zamanla bu rakamın sonuna bir sıfır ekleniyor önüne başka rakamlarda ekleniyor. Bugüne kadar yazdıklarımdan özellikle kampanyaların yoğun olduğu dönemdeki stresim mutlaka yazılarıma da yansımıştır. İyi para kazanınca da mutlu ve anlayışlı yazıyorum onlarda ayrı yansıyordur. Günde 5-6 saat boyunca aralıksız bilgisayar başında kalmak apayrı bir stres yaratıyor ki buna mukabil bazı arızalar da çıkmıyor değil. Bilekte ağrı, gözlerin alerji olması ve kanlanması göz kuruluğu vs gibi şikayetleri ben dahil birçok arkadaşımız artık normal karşılıyor. Bu nedenle ilk başlarda yapmam gerekeni doktorumun tavsiyesi ile sonradan yapmaya başladım ve dinlenmeye daha çok zaman ayırır oldum. O nedenle bazı arkadaşlar özel mesajlardan birçok sitem dolu teklifte bulunmalarına rağmen telefon,msn,twitter,face,mail iletişimlerini hiçbir şekilde sağlamıyorum. Tek bağlantıyı buradaki yazılarda tutmaya özen gösteriyorum. Yanlış anlama büyüklük taslamak kendimi birşey zannettiğim için vs değil, sadece ne kadar çok iletişim, o kadar çok soru ve benim dinlenme zamanımdan o kadar çok kayıp ve bilgisayar başında o kadar fazla oturmam anlamına gelecek.
Bu sistemi siz şu an acemi olarak başladınız zaman içinde çeşitli uygulamaları yapa yapa birçok hataları da yaparak öğreneceksiniz, sonra birden bilmiyorum bilmiyorum derken sizden aylar sonra bu konuya ilgi gösteren kişiye birçok şeyi anlatıyor olduğunuzu birçok sistemi denemiş olduğunuzu göreceksiniz. Temel tekniği algıladıktan sonra bu tekniğin üzerine kendi deneyimlerinizi de katarak taktiklerinizi oluşturacaksınız veya yine temel tekniği algıladıktan sonra artık dışarıdan denenmiş ve başarılmış taktikleri de alıp kendini reklam anlayışınıza göre düzenleyerek uygulayabilir durumda olacaksınız.
Networklerin birçoğunda tele konferans demesine karşın karşıdan gelen telefonda aslında canlı bir görüşme olmuyor. En azından sizi şaşırtmayayım benim başvurularımda hiç canlı görüşmem olmamıştı. Hatılardığım kadarını belirteyim başvuru sırasında formu doldururken size iki aşama sunuyorlar birinci aşama formu dolduruyorsunuz ikinci aşama size onaylandığınıza dair ama telekonferansta konuşmanız gerekir gibi birşey geliyor ve telefonunu uluslararası bir numaradan aranıyor. Gelen telefonu açtığınızda ya size söylenen kodu ilgili ikinci aşamdaki forma veya maile yazıp göndermeniz gerekiyor yada onay maili ile gelen kodu telefon geldiğinde telefon tuşlarını kullanarak kodlamanız gerekiyor. Kimi networkler de ise telekonfreans deyip telefon çaldığında size mesaj gelecek uyarısını dinletiyor. Telefonu kapattığınızda mesaj geliyor ve gelen mesajdaki kodu networke login girişi yaparken yazıyorsunuz ya forma yazıyorsunuz yada mailin onaylanması için geri dönüşünü yaparken yapıyorsunuz. Zamanında o kadar çok networke üye olup çıktım ki (aslında çoğu çok gereksizmiş) hangisinin hangi aşamada ne yaptığını ne ettiğini bile hatırlamıyorum.
Aslında iş sağlam iki veya üç networke üye olup oradaki trafik yöneticileri ile arayı iyi tutup onay isteyen kimi offerların hemen açılmasını veya LP yapıyorsunuz ve onay isteniyorsa hemen onaylanmasını veya kimi offerların özel tekliflerini alabilmeyi (özel teklif için elbette getirinizin yüksek olması gerekir ayda bir kaç bin dolar değil daha yüksek haftada 10k civarıydı sanırım bir defa yapsanız bile o aşamaya geçiyorsunuz) sağlamak özel webinar davetlerine hak kazanmak, yeni sistemlerle ilgili tartışmaları ilk elden bilmek vs vs aşamalara rahatça erişmek için tarfik yöneticilerinin yakın çevresinde tuttuğu kişilerden olmak gerek. Örneğin bir yardım kuruluşu için bile kampanya yapıyorlarsa çoğu kişi es geçer ama ben 20-30 dolar mutlaka ufak çaplı yardım yaparım. 30 dolar gitti diye üzülmemek gerekir bunun geri dönüşü çok daha iyi oluyor emin olun. O nedenle sosyal çevrenizi iyi tutmanızı kesinlikle öneririm.
İngilizce sorunu varsa hiç problem değil bence çevrenizde mutlaka iyi bilen birileri vardır çeşitli metinleri çevirtmek ve doğru anlamak için yardım alabilirsiniz veya üniv öğrencileri çok ucuza bu hizmeti zaten veriyor. Ben bazen birkaç e-kitap bile çevirtiyorum gayet de iyi ve hızlı çeviriyorlar. Çevrenizdeki üniv öğrencilerinden veya forumda varsa onlardan yardım isteyin (ama benim tavsiyem tanıdık olmalı sistemin ana yapısını siz ve yakın çevreniz ilk elden bilmeli bilgi güçtür diye boşuna dememişler)
adwork media ile çalışmadım ama artık şu an büyük para yatırmayacağınızı düşündüğüm için girin offerları görün hareketleri izleyin biraz bu sahada pişin hergün düzenli kampanya yapmaya çalışın ne kadar düzenli çalışırsanız gelişiminiz o kadar hızlı olur. Sürekli okumak ve birşeyleri takip etmek ise sadece beyinen bilmeye yarar ama hareket olmayınca en basit bildiğinizi bile bir süre sonra unutursunuz. O nedenle sürekli kampanya yaratın.
Harcadığınız her kuruşu not edin. Şuna şu kadar buna bu kadar sadece kampanya bazında değil CPA ile ilgili 3 dolara e kitap alsanız bile onu da gider olarak yazın. Önce mail submitlerde çalışın 1,30 veya 1,60 lık sonra zamanla durum ilerleyecek oyunun büyüklüğünü göreceksiniz. Sonra lead başına 90 dolar 100 dolar ödeyen offerlara yönelin korkmayın temelde oyun tamamen aynıdır. Ama 1,30 luk offer için örneğin 5 dolar harcıyorsanız 100 dolarlık offer için 500 doların gözünün yaşına bakmamanız lazım. Tek bir lead ile 100 dolar aldığınız anda ve oyunu doğru kurguladıysanız hesabını benim yapmama artık gerek yok. Ancak büyük offerlar için zamanınız var. Gözünüzü karartıp hemen atlamayın. Küçük başlayın acemiliği üzerinizden atın yavaş yavaş ilerleyin sonra diğerlerine yeni sistemlere yeni reklam fikirlerine adapte olursunuz.
Disiplinli çalışma
Sürekli A/B testi
Sürekli kampanya yaratımı
Sürekli hata yap ve ders al bir daha yapma!
Sürekli para kaybet para harca
Sonra kazan.
Sonra kazandığını elde tutmak için plan yap
Sonra kaybettiklerinin üzerine yıkılmayacak bir sistem inşa etmeye hazırlan
Sonra ....... çalışmanın birikimiyle kendine ödül ver tatile çık
Sonra güncel olayları takip et, daha prof kampanya yarat kendin için para harca
Sonra kış gelince dön başa yeniden çalış!....
Bu süreç bu satırlar kadar kolay olsaydı keşke. Morpeheus Neo'ya kırmızı hapı verirken ne demişti? "Sana sadece gerçeği göstereceğim"
Benim için süre doldu. Yine koyultmaları yapamadım. Bol kazançlar diliyorum.