bölüm muhabbetini boşver. git şehirleri gez üniversiteleri gez hanginde keyfin yerindeyse orada oku. zaten üniversite, master, doktora denilen şeyler şu anki Turkiyedeki issizliği geçiştirmek için uydurulan şeyler. Memlekette iş yok biz ne yapabiliriz de issizliği geçiştiririz diye uğraşıyorlar.

arkadaşların dediği gibi eğer en ufak bir fırsatın varsa direk yurt dışında okumaya yoğunlaş çünkü en dandik bir avrupa kentinde bile sana insan gibi muamele yapıyolar. Türkiyedeki gibi bir kraldan çok kıralcı zihniyet hiç görmedim. Eğer yurt dışında okumayazsan hemen erasmus, farabi gibi değişim programlarınla git, iyi ortam sağla ve geri dönmemeye çalış.

ve soruna cevap vericek olursak ben istanbul diyorum. (benim mesleğim açısından daha fazla olanak sağladığı ve benim akrabalarım izmir civarlarında olduğundan birazda kaçmak istedim.)

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:35:03 -->-> Daha önceki mesaj 03:28:31 --

omerxcz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Zaten İstanbul'a teredütte kalmamın en büyük sebebi o, bazı arkadaşlar var günde 3 saatim dolmuşta geçiyor diyor okula gitmek için ..
hocam ile ile yaşamıyorsan, akraba yanına taşınmayacaksan neden okuluna yada merkeze 3 saat mesafelik yerde oturasın ki?

okulun neredeyse orada yurda çıkarsın, eve çıkarsın. ailen ile kalacaksan zaten istanbulu biliyorsundur. bize şehir ismi yazmandan ziyade üniversite adı yaz ki sana daha çok tavsiye verebilelim. bir de tabi maddi gelir de önemli. izmir istanbula göre genel olarak daha ucuzdur. ama istanbuldaki imkanların çoğunu bulamıyabilirsin çünkü çoğu şey istanbuldan tüm Türkiye'ye dağalmakta (yine bu senin beklentilerine göre dğeişir). (ben gidiyorum hayyamdan objektif bakıyorum, ikinci el ürün bakıyorum bunları izmirde bu kadar rahat bulamam.)