Arkadaşlar 1 ay sonra filan kargo yoluyla yurt dışından telefon gelecek ama daha önce tecrübesi olan arkadaşlar varmı bu konuda gümrüğe takılma filan hakkında. Donanım haberde şöyle bir msj buldum ama ne kadar işe yarar bilemiyorum sizinde yaşadığınız tecrübe varsa öğrenmek isterim.

Msjın başında ebay ile alakalı kısımlar vardı onları kaldırdım. Bana hediye olarak gelecek telefon.

- karar kıldığınız satıcı ile irtibata geçeceksiniz ve kargoyu gönderirken mutlaka fatura isteyeceksiniz ve faturada telefon değilde 80$ ın altında başka bir ürün yazmasını isteyeceksiniz örneğin mp3 player gibi.(sakın olaki faturayı gönderme yok hediye yok gift yaz kutunun üstüne diye şeyler söylemeyin adama. adam yazar gönderir gümrükteki bizim adamlarımız aptal değiller günde kaç tane hediye giriyor ve yakalanıyor orada. herşeyin bir bedeli var bu devirde öyle hediye ayağı *** ayağı o yüzden gelen kargo ile alakasız sahte bir fatura isteyin yeter.

- faturada ucuz bile görünse normalde pahalı olan ürünlerden almaya devam edecekseniz 3 ay içinde tek bir şahıs adına ürün almayın mesela örnek; 3 ay içinde 2 kere telefon almaya kalmayın daha da kötüsü aynı kargoda 1 telefondan fazla olmasın. atıyorum 2 tane iphone alacaksanız alıcı olarak kendinizi yazın ve 2 hafta sonra 2. si ni tekrar aynı adamdan alın alıcı ismine eşinizin yada bi yakınınızın adını ve adresini yazın yani ayrı ayrı kargolarla farklı kişilere gitsin. ev unutmadan ekleyeyim adres kısmına genelde kurumsal bi adres yazın mesela iş adresiniz gibi yani şahsa gidiyomuş gibi görünmesin sanki şirkete lazımmış şirket almış gibi bir süs versin.

- telefon almayı kafaya koyduysanız (sadece telefon demeyelim elektronik veya hassas bir eşya alacaksınız örneğin d-slr makinada olabilir vs vs örnekler çok) öncelikle alacağınız cihazın kutu ebatı önemli örn. laptop yada tv gibi şeyler alacaksanız riski yüksektir ebat ve cihazın kalitesi arttıkça pahalı bir ürün olduğu net açık olacaktır ve gelme olasılığı düşecektir..