ColdSwoRD, arkadaşım zaten TR'de proje üretmen bir hatadır. TR'de verdiğin emek gücünü global bir projede ver 10 katı kazanabilirsin.Istediğin kadar kaliteli projeler üret TR'de kazanacağın düzey bellidir. Ancak cok ciddi yatırımlarla belki bir düzeye ulaşabilirsin, ama değer mi ? Bana göre değmez.
TR'de proje üretilecek tek sektör, oyun sektörüdür onda da müthiş bir yığılma var zaten. Harici hiçbir sektöre yanaşmam.
Altyapısı özgün, tasarımı ve kodlaması şirketimize ait 1 oyun projemiz var. Sonuc ne, 500 - 600 $ , değer mi bunca emeğe değmez..
Aynı proje yurtdısında yapmış olsam getirisi ortalama 3-4K $ olurdu mesala..
Hocam o olay öyle olmuyor. Türkçe site tutturmak çok daha basittir. Bunun nedeni ilgili dili kullanabilme becerisi ve link bulma hakimiyetindendir. Açacağınız dil ile ilgili siteye sağlam veriler girmezseniz, bu verileri destekleyecek sağlam siteler bulmazsanız çıkmanız çok zor olur. Heleki yabancı sektörde bu olay iyice seyrekleşir.
Link bulurum ben sen yorma kafanı diyebilirsin ancak. Senin gibi düşünen binlerce insanın şimdiye kadar oluşturduğu pr ve spama dayalı site backgroundları Google tarafından şimdilerde çok kolay şekilde çıkarılmakta.
Ben zamanında çok büyük paralar kazandım yabancı oyun pazarından. Belki yüz tane siteyi idare ediyordum. Ancak açtığım dillerde siteye düzgün içerik girmememden ve sağlam link bulamamandan, bunun yanındada link verdiğim sitelerin çözülmüş olmasından hemen hemen tamamı dibi boyladı.
Ayrıca oyun siteleri başta olmak üzere bugün ingilizce sitelerde de gelir oldukça düşmüş durumda.