Srdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam biriniz yazılım , biriniz bilgisayar diyor Asıl sorun şu aslında yazılım mühendisi ile bilgisayar mühendisi arasındaki fark nedir ? Yani yazılım bilgisayara göre ne artısı vardır ve bilgisayarında yazılıma göre ne artısı eksisi vardır. Şu soruların cevaplarını bulsam meslek seçimim çok rahat olucak.
Şimdi bilgisayar mühendiside yazılım yapabilir , yazılım mühendiside. İkiside bu alanda eğitim veriyorsa neden farklı bölümler halindeler onu anlamış değilim.
Çünkü yazılım mühendisliğinde donanım dersleri almazsın. Bilgisayarın parçalarıyla ilgilenmezsin. Direk yazılım derslerini görmeye başlarsın. Misal bahçeşehirin sitesine girip ders programlarını karşılaştırabilirsin. Yazılım bilgisayara göre +sı ilgi alanın olmayan konuları görmezsin. Daha detaylı yazılım dersleri alırsın. Kesin yazılım üzerine yoğunlaşıcam diyorsan yazılım seç. Ben bilgisayarın farklı alanlarını da merak ettiğim,ilgi duyduğum için bilgisayar müh. seçtim.

Ek : Bilgisayar mühendisliği sadece yazılım alanında ders vermez. Bilgisayar sadece yazılımlardan oluşmuyor malum.