hem +20 olucak , hem davetiye olucak ahh hocam ahh. Günümüzde forum sitesi denen şey artık o tanıdık admincilik moderatörcülük olayını çoktan aştı hocam. Tanıdık arkadaşım açtı , 400 tl ye yakın para harcadı lisans vs. tasarım işini ben yaptım , ve bende yöneticiyim orada hala. Şuan eş dost geliyor ilk başlarda gelenler foruma girmez oldu, herkes birşeylerin peşinde çünkü admin olucakta hava yapıcak güya millete , size öyle demiyorum yalnış anlamayın. Birçok ufak çaplı ve büyük çaplı webmaster forumunda yönetici oldum. Bunlardan biri ws idi , süper moddum , umutu nekadar sevmesemde yaptığı iş çok uzmanlık gerektiren birşeydi ve iyi kötü yapıyordu , ve en kötü bir davetiye sisteminin bile hitleri nasıl etkileyeceğini , online listeyi nasıl düşüreceğini herkesten iyi bilirim. Onlarca forumum oldu , eskiler herzaman iyidir. Ancak yıllar geçtikçe internet forum çöplüğü olduktan sonra açılan forumlarda ben hayır görmedim , bi hevesle açılıp bi hevesle kapandılar. O hevesleri bende çok yaşadım. Dostum hadi sen süper mod ol , seni admin yapıcam , sen mod ol bilmemne bunlar insana başta tatlı geliyor , güzel uğraşlar , güzel hedefler , güzel planlar geliyor insanın aklına. Ama hiç kolay değil , forum senin yıllarını alır , pc başında yaşlanırsın. Site işi hiçbir zaman bitmez , hele yeni sitenin işi hiç bitmez.
İnsanın yaptıkça yapası gelir. Birgün iyi yerlere gelicek hayali ile yola çıkarsın ama bazen yarıda kalır. İnternet ortamında tanıştığın çakallar seni yarı yolda bırakır , bolca dost değiştirirsin burada. Paran varsa birazdaha rahat olur bu süreç , paran yoksa bir nevi hamallık yaparsın , kendin post atarsın kendin çizip kendin yazarsın bu iş böyledir. Ama parada herşeyi çözmez , para varsa üye vardır diye birşey yoktur. Parayla üye çekersin , ödül vs. verirsin foruma gelsinler diye , bi sonraki gün forumda online listede sadece kendini görürsün.
Bunlar yaşadıklarım , gördüklerim yalnış anlaşılmasın. Biraz öğüt biraz tecrübe vermek istedim. Bir işe girmeden önce düşünün , kendinizi , zamanınızı , emeğinizi düşünün..
Haklısınız, hocam zaten diğer sitelerimden kazanıyorum. Bu forumu da öylesine açtım ve olgun insanların bir arada bulunması için cefa harcayacağım. Bir kaç forumda konu açacağıma, kendi forumumda konu açarım ve millete yararlı olurum. Ayrıca üye gelsin veya gelmesin hiç önemli değil, gerekirse kendim yazar kendim okurum, Yorumunuz için teşekkürler.
Ben girişimciliğin her türlüsünü severim. Demek istediğim bu değildir, fırsat girişimciliği yapayım derken bir ton eksiklikle açmışsınız siteyi, daha logonuz, kategorileriniz, konularınız bile tam değil. Bence her şey tam olduğunda site açılmalıydı, R10'un yönetim değiştirmesinde değil.
Bu şekilde önceki konudaki arkadaşların dediği gibi birkaç aya kalmaz kapatırsınız.
Kapatmak gibi bir düşüncem yok, Allah kapatırmasın hocam.