hem +20 olucak , hem davetiye olucak ahh hocam ahh. Günümüzde forum sitesi denen şey artık o tanıdık admincilik moderatörcülük olayını çoktan aştı hocam. Tanıdık arkadaşım açtı , 400 tl ye yakın para harcadı lisans vs. tasarım işini ben yaptım , ve bende yöneticiyim orada hala. Şuan eş dost geliyor ilk başlarda gelenler foruma girmez oldu, herkes birşeylerin peşinde çünkü admin olucakta hava yapıcak güya millete , size öyle demiyorum yalnış anlamayın. Birçok ufak çaplı ve büyük çaplı webmaster forumunda yönetici oldum. Bunlardan biri ws idi , süper moddum , umutu nekadar sevmesemde yaptığı iş çok uzmanlık gerektiren birşeydi ve iyi kötü yapıyordu , ve en kötü bir davetiye sisteminin bile hitleri nasıl etkileyeceğini , online listeyi nasıl düşüreceğini herkesten iyi bilirim. Onlarca forumum oldu , eskiler herzaman iyidir. Ancak yıllar geçtikçe internet forum çöplüğü olduktan sonra açılan forumlarda ben hayır görmedim , bi hevesle açılıp bi hevesle kapandılar. O hevesleri bende çok yaşadım. Dostum hadi sen süper mod ol , seni admin yapıcam , sen mod ol bilmemne bunlar insana başta tatlı geliyor , güzel uğraşlar , güzel hedefler , güzel planlar geliyor insanın aklına. Ama hiç kolay değil , forum senin yıllarını alır , pc başında yaşlanırsın. Site işi hiçbir zaman bitmez , hele yeni sitenin işi hiç bitmez.
İnsanın yaptıkça yapası gelir. Birgün iyi yerlere gelicek hayali ile yola çıkarsın ama bazen yarıda kalır. İnternet ortamında tanıştığın çakallar seni yarı yolda bırakır , bolca dost değiştirirsin burada. Paran varsa birazdaha rahat olur bu süreç , paran yoksa bir nevi hamallık yaparsın , kendin post atarsın kendin çizip kendin yazarsın bu iş böyledir. Ama parada herşeyi çözmez , para varsa üye vardır diye birşey yoktur. Parayla üye çekersin , ödül vs. verirsin foruma gelsinler diye , bi sonraki gün forumda online listede sadece kendini görürsün.
Bunlar yaşadıklarım , gördüklerim yalnış anlaşılmasın. Biraz öğüt biraz tecrübe vermek istedim. Bir işe girmeden önce düşünün , kendinizi , zamanınızı , emeğinizi düşünün..