Kesinlikle yok ortama ayak uyduramam gibi düşünüp vakıf üniversitelerine gitmemezlik yapma çoğu vakıf üniversitesi devlet üniversitelerinden çok daha iyi imkanlar sunuyor. Bunun dışında sen kendini şehre de kısıtlamışsın. Kocaelide vakıf yok diyorsun zaten sağlam üniversiteler İstanbul'da, hem hayat hem iş her şey İstanbul'da.
İlla bilgisayar üzerine yoğunlaşacağım diyorsan da benim tavsiyem (ki bende öyle yapmayı düşünüyorum) Veritabanı Programlama, Veritabanı Yönetimi. Artık yazılımcı veya tasarımcı olmak bana pek cazip gelmiyor piyasa doldu taştı tabi işini iyi yapanlara her zaman iş imkanı vardır fakat çok zorlaştı gibi geliyor bana. Veritabanın da şuan ihtiyaç var ve gittikçe artacak. İster Bilgisayar Mühendisliği, ister Yazılım Müh oku veya bilgisayarla bağlantılı hangi bölüm okursan oku Veritabanı üzerine yoğunlaşabilirsin bence.
Hocam dışarda okumak zor ,hem ailem için hemde kendim için. Eğer kocaelide okursam yemek hazırlama , bulaşık yıkama , ütü gibi derdim olmuyacak , rahat rahat okula gidip gelicem ama eğer dışarda okumama değicek bir üniversite varsa okurum tabikide.
vede veritabanı bildiğim kadarıyla ygs puanı üzerinden alıyor ve 2 yıllık. Yanlışmıyım ?