Alıntı
BTK, İnternet Alan Adları yönetmeliği hazırlayarak, kamuoyu görüşüne sundu. Uzun yıllar ODTÜnün tekel olduğu bu alanda, BTK 5 kasım 2008 tarihli 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Yasası ile bu konuda yetkili kılınmıştı.
BTKnın hazırladığı yönetmeliğe göre, a.b.tr ya da a.tr şeklindeki alan adları için, yurtdışında olduğu gibi ilk gelen ilk alır kuralı uygulanacak. ODTÜ uygulaması böyle olmadığı için uzun yıllar boyunca eleştirilmişti.
BTK, alan adları için TRABİM isimli bir yapı kuracak. Bu yapı alan adları konusunda hangi alt alan adlarının verileceğini belirlemek, alan adları Uyuşmazlık Çözüm hizmet sağlayıcıları (UÇHS) ve Kayıt Kuruluşu (KK) lisansları vermek gibi görevler üstlenecek. .tr uzantılı adlar en fazla 3 yıl süreyle tahsis edilecekler.
Ayrıca a.tr şeklindeki alan adlarının verilmesine de başlanıyor. Ancak bu alan adlarında önceliğin kamu kurum ve kuruluşları, sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait kuruluşlar, kamu kurumu niteliğinde olan meslek kuruluşları, kamuya yararlı dernekler ve vakıflar ile işçi ve işveren meslek kuruluşlarında olacağı belirtiliyor.
Mevcut işleyiş TRABİM faaliyete geçene kadar sürecek. ODTÜ Nic.trde (.tr Alan Adları Yönetimi) bulunan belge ve bilgileri TRABİMe aktarmakla yükümlü ve bugüne kadar tahsis ettiği alan adları, tahsis süresi sonuna kadar kullanılmaya devam edecek.
ODTÜ altında Kayıt Merkezi olanlar da gerekli işlemleri yerine getirmesi durumunda, KK olmaya devam edebilecekler.
2010 kaynaklı böyle bir yazı buldum
2012 deyiz ve hala devam a.tr satışı olmadığınızı düşünürsek öss yakında kalkacak diyorum ben =)