turkcekaynak adlı üyeden alıntı:
@Mugger kendine has taktikleriyle tekeri döndürmeyi başardı ve bu şekilde devam edeceğini temenni ediyorum.

Ben buğün 4.kampanyayı yayına soktum.
toplamda 50 kelime ve gelende minumum teklifle ilk sırada yer aldım.
1.55 lead olan kampanyamda kullandığım arama hacmi geniş olan ve aslında benim direk hedef kitlem olmayan 3 kelime için normaldeki tekliflerimin 3-4 katı teklifle 0,07-0,09 a çıktım ve şuana kadar yalnızca onlardan 20 tık aldım ama direk hedef kitlem olmaması nedeniyle şu an için dönüş yok. Yanlış bir strateji olduğunu düşünüyorum 1 -2 gün daha bekleyip bundan emin olmak istiyorum.
Şuanda diğer kelimelerden tık almadığım için bunların başarısız olduğunu görüyorum yalnız tık aldığım takdirde leadın hangi kelimeden geldiğini görebilecekmiyim.Buna göre stratejime yön verme şansım olacakmı ?
Şu anda 20 tık maliyetim 1,68 ama hesabımdan 2,4 düşmüş bunun nedeni nedir maliyeti 2,4 olarakmı hesaplamalıyım ?
Birde peerfly ilk başvurumu nazikce reddetmişti ileride başvuruda bulunduğumda bu bilgisayardan başvuruda bulunmuş olmam yasak nedenimidir direk başvurum reddedilirmi ?

not. şu anda kontrol ettimde reklam linklerim tıklandığında sayfanın hata mesajı verdiğini gördüm çıkarılan ders networkünü iyi seç. Network kayıt konusunda pek çok kişi aynı sıkıntıyı yaşıyor sanırım.

Bu arada hayırlı kandiller.
Bol kazançlı günler.

yusufriza cevaplıyor...

Yaptığın kampanyada hataları görerek analiz etmek son derece önemlidir. Tebrik ediyorum, herkes bu şekilde odağa yakın veya uzak olduğuna dair analiz yapamıyor. Burada olabildiğince açıyı iyi ayarlamak gerekir. Bir offer için seçtiğin kelimelerdeki ana strateji ne olmalıydı? O offera ilgi duyanların aratacağı kelimeler ve ona yakın kelimeler yani bir kelime çok tık alıyorsa ama lead almıyorsan aslında lead almaya yakınsın. Çok tıklanan kelimeye yakın kelimeler veya ona benzer kelimeler bulmak gerekli.

Mugger'inde belirttiği gibi tracking izleme ile ilgili birçok bilgi verdim videolarda da bunlar var. Gönderdiğim yazıları ve videoları çok dikkatli izleyip not alarak çalışırsanız aklınızdaki tüm soruların yanıtlarının verilmiş olduğunu görürsünüz. Hangi kelimeler hangi ip tarafından sahte tıklama alıyor ve nasıl bloke ediliyor hangi kelimeler lead alıyor ve lead alan kelimelere yakın hangi kelimeler seçilmesi işte hepsi tracking pixel ile yapılıyor.

Peerfly sizi reddetti diye sonsuza kadar reddetmiş olmuyor. Başvururken verdiğiniz bilgilerde bir hata olmuş olabilir. O nedenle yeniden deneyin. Ancak ikinci başvurunuzda çok daha dikkatli davranın aksi halde bu hesap daha önce de başvurmuştu şundan dolayı kabul etmemiştik şimdi yine başvuruyor ve şöyle bir hatası var diyerek şüpheli hesap algısına yol açılmasın. Ancak burada en önemli ve aslında en kolay şey şudur. Luke'ın web sitesine gidip ona oradan samimi bir şekilde mail atın dün lukein doğum günüydü ve şu an son derece mutludur ciddi hediyeler vs aldı bu keyifli döneminde ona yazarsanız üyeliğinizin onaylanmasını kısa sürede sağlayabilir. Yani managerlar ile herzaman söylediğim gibi arkadaş olmak muhabbeti ilerletmek çok ama çok fayda sağlar. Ama peerfly olacak diye birşey yok. Birisi kabul etmezse diğeri kabul eder. Ancak önemli olan elbette düzgün ödemesi olan büyük networklere başvurmaktır.

Hesabından kaç lira düştüyse giderinden hesabına kaç lira girdiyse de gelirindir. Bazen yüksek ölçekli kelimelerle çalıştığınızda göreceksiniz örneğin 500-1000 kelimeyle çalışırken düşen miktar birkaç cent ve birkaç dolar değil anlık olarak 40-45 dolar civarına gelecek. O aşamada 7serach hızla hesaplayamayabiliyor. O nedenle hesabımda diyelimki 250 dolar ve 7searh bana hızla mail atarak hesabınız kritik eşiğe geldi kampanyanın devamı için para yükleyin diyor. Ekrana bakıyorsun para duruyor görünüyor. O nedenle bu tarz hatalarla karşılaştığınızda paniğe kapılmayın 250 dolar daha yükleyin ve gidişatı kontrol edin. Yüksek ölçekli kelimelerle çalışırken diyelimki 1000 dolark yüklediniz ve evden çıkmanız gerekti. Akşama kadar dışarıda olacaksınız. Kampanyaları açık bırakıp o şekilde gitmeyin. Kelimelerin ne zaman hızlanıp ne zaman yavaşlayacağı yani tıklanma oranlarının artık artmayacağını bilmiyoruz. Ben gece yatarken dondururum ve dışarıda işim uzayacaksa yine dondururum. Kontrol tamamen sizin elinizin altında olmalı. Tıklamaların sahte olup olmadığı ilgili önlem alamadığınız her koşulda boşa para kaybedip kumar oynamış oluruz.

Not: Burada yazdığım yazıları bir veya birkaç arkadaşımıza yazıyor olsamda aslında genel çerveye oturtmaya çalışarak herkesin benzer sorunları olabileceğinden hareketle yanıtlamaya çalışıyorum. O nedenle özelden bu sabah acil acil acil diyerek 4 defa mesaj atan arkadaşımıza aynı soruyu farklı soruş biçimleriyle sorduğu için bilinçli olarak yanıt vermedim. Attığı 4 mesajın tamamı son birkaç gündür burada yazdıklarımda ayrıntılarıyla var. Yani bunu öğrenmenin kısa yolu yok. Oturup okumanız gerekiyor. Daha önce yanıtlanmış sorulara kişiye özelmiş gibi davranıp aynı yanıtları yeniden vermek konuyu kısırlaştırmak demektir. Lütfen daha önce yazdıklarımı ve biraz insaflı ve anlayışlı olalım. "Acil acil acil" diye yazarak emrinize amade bir şekilde yardıma koşmamı bekliyorsanız gerçekten yanılıyorsunuz. Bu tarz davranışlar ters tepki oluşturabilir!

Not2: Ve mutlu son. Özelden yazan bir başka arkadaşımız tüm yazdıklarımı en ince ayrıntısına kadar okuduğunu ve odasına büyük bir mantar pano alıp yazdıklarımın haritasını çıkardığını aktarmış. 7search kullanarak günlük 75 dolar kâr yaptığını anlatmış. Kendisini tebrik ediyorum. İşte tamamen bu konuya hevesli ve stratejik bir planlama ile çalışmanın sonucudur diyorum. Öneri istediğin konu için şunu söyleyebilirim. Vaktini biraz daha etkin kullan. Sabah erken kalkmak ve kahvaltıdan sonra sabahın ilk saatlerinde tüm güne yayılacak planlamayı yapıp en kafa yorucu işleri erkenden halletmek gün boyu yapacaklarını daha da kolaylaştırır. Umuyorum okulun açılana kadar istediğin parayı biriktirebilirsin. Günlük 75 dolar civarına oturttuysan bir sonraki hedefin 150 dolar olmalı ve sonrası da hep iki katı olarak ilerlemeli. Artık nasıl yürüteceğini öğrendin. Kolaylıklar diliyorum. Yalnız şunu unutma CPA sadece 7searchden ibaret değil. O konuda kendini çok iyi konuma getirdikten sonra ayakta duran kampanyalarınla yola devam ederken başka yolları da denemeyi ihmal etme. 7search bu işe ilk olarak başlayıp mantığını öğrenmenin anahtarı daha ileri düzeyleri için daha çok çalışmak gerekli. Ama! Daha çok çalışmak sadece sistemi kurana kadar oluyor. CPA işinde hayatında boyunca günde 7-8 saat çalışmıyorsun. Yarattığın sistem o kadar iyi olmalı ki gün içinde o sistemlere 1-2 saat bakıp kontrol edip işe yarayan yaramayan ayrımını yapıp sonra normal hayatına devam edebilirsin. Uzattım yine lafı. Bu arada unutmadan güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum