turkcekaynak adlı üyeden alıntı:
yazılarınız uzun oluyor ama okumak keyif veriyor umarım kısaltmadan devam edersiniz.
Ayın 15 i olayı maddiyattan ziyade şuanda ayıramıdığım o 5 saati ayın 15 inden sonra ayırabilecek olmam. Bugün 7 search te bir kampanya açıyorum sistemin nasıl işlediğini merak ediyorum.
Bu arada seçtiğim keywordları ve deneme kampanyamı özel mesajlara cevap vermesenizde gönderiyorum.

Bu arada mudder arkadaşada özelden sorduğum soruya vermiş olduğu içten cevap için teşekkürler.

yusufriza cevaplıyor... 04-07-2012, 00:32:19
Kampanya gayet güzel görünüyor. Bidler oldukça düşük ve sıralamada birinci ve ikinci sırada olmak gayet iyi. Gündüz mugger arkadaşımız için yazdığım durum senin içinde geçerli broad olanları phrase yapalım. Birebir uyumlu olan exatch match yapmayalım çünkü açıyı sadece o kelimelerin yazım biçimi şeklinde büyüklük küçük farkını dahi gözetmeksizin birebir araması gerekir ki açıyı çok fazla daraltmış oluruz. En iyisi phrasedir. TDU üzerinde de çalışabilirsin. Ayrıca hem mugger hemde sen yarattığınız kampanyalarda örneğin bir bebek bezi ürünü veriyorsanız copyright simgesini de başlığa ekleyebilirsiniz. Atıyorum ürünün adı conbi olsun "FREE Conbi Samples" diye bir başlığınız varsa Conbinin önüne copyright işareti koyun, yani reklam stratejimizdeki müşterinin algısı ne olmalı? Copyrihgtli bir ürünü bedavaya alıyorum olmalı. Bunun gibi ufak detaylar farkettirmeden uygulayacağınız küçük ikna yöntemleri emin olun büyük fark yaratır. Kelimelerle ilgili şunu söylemeliyim. Mugger ve sen oldukça az kelime üzerinde bid ediyorsunuz. Örneğin benim verdiğim videolardaki listelere bakın. Orada bile örnek olarak kaç kelimelik listeler var. Listeyi hemen bir anda eklemek zorunda da değilsiniz. Zaman içinde eklersiniz. Elbette şunu söylemiyorum kampanya listenizdeki kelimeler herzaman kalabalık olsun vs demiyorum. Tam aksine 0,02 lik bidleri olan rekabeti az kelimeler sizden para götürmediği oranda bırakın örneğin offerin 1,30 luk geri dönüşü varsa ve sizin kelimeye harcadığınız bid sadece 2 cent ise onun yolunu hemen kesmeyin o kelime için 30-40 cent harcayın duruma bakın tıklama alıyorsa gösterimi iyi ise 1 dolara kadar şans verin. Yani 2-3 gün hareket etmez durur durur sonra hiç beklemediğin anda gece yarısı 2 lead yapmıştır sabah kalktığında noldu yahu diyebilirsin. Ben genelde elenecekler ve kalacaklar diye liste yaparım gece yatmadan önce not defterine kaydederim. Sabah kalktığımda elenecekler listesinden lead yapanı gördüğümde onu bırakırım çünkü bana 1,30 kazandırmış kazandırdığı için 2 günlük daha şansı var. Elbette burada daha önce söylediğim gibi harcadığı parayı da kontrol etmekte fayda var. 5 dolar harcatmamak lazım bir kelimeye amacımız az harcayıp hızlı ve çok geri dönüşüm olan kelimeleri avlamak. Ancak şuna dikkat edin. Offerları sık sık kontrol edin. Örneğin bir offer çok iyi convert ediyorsa onun süresi de aslında azalıyor demektir. Yani offeri çalıştıran şirket diyelim ki temmuz ayı için cpacılara 100bin dolar ödemeyi kafasına koydu bu rakama 10 günde de ulaşabilir veya temmuz boyunca ulaşamayabilir de işte insanlar CR si yüksek olan offerlara saldırıyorlar. Düşünün önceden saatlerce kelime arıyorsunuz kampanya yaratacak uygun reklam sloganları hazırlıyorsunuz bir değil iki üç farklı reklam ayarlıyorsunuz vs vs zaman uzuyor ve tam o offer için reklam yapıyorsunuz bir hafta içinde kaldırılıyor. Belki şu ana kadar başınıza gelmedi bu durum. Ben bunu daha önceden sürekli yaşadığım için elbette sinir oluyordum. Ama şuna da dikkat çekelim örneğin ipad için bir çalışma yaptınız o reklam kaybolduysa başka bir ipad örneğin yeni ipad2 offerine dönüştürebilirsiniz. Burada kritik olan şey muadili olmayan tekil offerlara yatırım yaparken CR durumuna da bakmak gerekliliğidir. Yani herşey deneyimle ilgili bir durum. Muadili varsa ve yayından kaldırılırsa hiç sorun etmene gerek yok. Yoksa mecbur beklet bir dosyada o offer birkaç ay sonra yeniden devreye girecektir.

Muhammedd arkadaşımıza yanıt vermemişim gözden kaçmış. Sürekli bilgisayarım yanımda (tatilde de takip etmek gerek durumu dimi) İzmir'e dönüşte uğrama noktası olursa gideceğimiz yer ya alaçatı ya da tire olacak gibi. Buradan sana özel mesaj atarım buradayım derim haberleşiriz. Hiç merak etme.

Bir arkadaşımız özelden tatilde otel bağlantısı ile cpayı nasıl yaparım güvenli midir diye sormuş. Ben business center bölümünden yapıyorum normal odaki bağlantı fiyatından elbette daha pahalı ama hem güvenli hemde daha hızlı. Eğer verdiğin paraya değiyorsa o şekilde yapmanı öneririm. Otel'de log tutup tutmadıklarını da çok umursamıyorum açıkçası. O kadar aşırı titiz olmaya gerek yok gündüz yanımdaki adam forexden 10 bin dolarlık işlem yapıyordu elinde de dondurma külahı

Sanırım şimdilik bu kadar. Herkese iyi geceler. Bol kazançlar dilerim....