turkcekaynak adlı üyeden alıntı:
Sorularım sizlerin tecrübelerine göre oldukça basit kaçabilir.
İlk reklam kampanyamı facebook üzerinden Türkçe oyun sitesi üzerinden yürüttüm ve 12 TL ye 2.7 TL gibi bir durum ortaya çıktı. Hedef kitlemden ziyade site kabül şartlarının bunu tetiklediğini düşündüğümden durdurdum.
Yürüttüğüm kampanyada direk kampanya linki üzerinden çalışma yapabiliyordum. Acaba yabancı kampanyalar içinde önce açmış olduğum paravan siteye gitmeden direk hedef sayfaya yönlendirmelere izin varmı ?
Konuyu ilgiyle takip ediyorum inşallah temmuz 2. yarısı kendi kampanyalarımı test etmeye başlamak istiyorum.
Herkeze bol kazanç ve iyi çalışmalar.

yusufriza cevaplıyor... 03-07-2012, 22:44:46

İngilizce kampanyalar için fb de doğrudan offer sayfasına yönlendirme izni yok. Facebook önce kampanyayı normal prosedürde kabul etse bile en fazla bir gün içinde kampanyayı kendisi durduduyor ve ilgili hesabın bu yönde kampanya yapmasından dolayı hesap işlemlerini askıya alıyor. Askıdan indirmek için ise birçok uğraş vermek dil dökmek vs vs gerekiyor. Tamamen inandırıcılığınıza bağlı olarak askıda hesap birkaç gün veya hafta sonra askıdan alınıyor ama yaptığınız işlemler sıkı takipten geçiyor. Normal kampanyalarınız bile bazen onaylanmayabiliyor. Bu nedenle doğrudan offer sayfasına linklememek gerekir. Ancak bunun hiç yöntemi yok mu? Elbette var. Bunun için warriorda araştırma yapılırsa karşınıza çeşitli yöntemler çıkacaktır. Benimde uyguladığım birkaç legal yöntem var. Eylül sonu gibi siteyi olgunlaştırırsam bu yöntemleri (elbette facebookun ne yapacağı belli olmuyor geçen ay evet dediği yönteme bu ay hayır filan diyor) orada ayrıntılı anlatmayı planlıyorum. Ama mutlaka tek doğru benim uyguladığım yöntemdir demiyorum. Warrior vb birçok forumda bunu uyguluyorlar. Sadece dikkat etmeniz gereken bir unsur var. E-kitapla facebook yöntemini çözdüğünü iddia edenlere dikkat edin.

Kampanyada herkesin kaçındığı ve yapmaktan üşendiği şey demografiye göre kampanya yaratmak. Ama herkesin üşendiği bu nokta o kadar önemli ki. Yani demografiden sadece yaş cinsiyet gelir durumu değil okuduğu okul ve okul yapısına göre gelişen bireylerin ilgi alanları ne olabilir çocuklu mudur çocuksuz mu ev li mi bekar bunları çok iyi reklam kampanyasına yedirmek gerekir. O nedenle bir reklamın tek bir kampanya ile değil doğru açıyı bulmak için en az 3 kopyalı demografik tercihlerle test edilmesi gerekir. Evet ilk başta biraz fazla para harcanır ama örneğin yarattığınız açı 250 bin kişi ise ve doğru bir açıyı bulduysanız ilk başta harcadığınız paranın hiçbir anlamı kalmıyor bir saat içinde o parayı toplayıp kâr yazmaya başlıyor kampanyanız. İşe yaramayan test için kullandığınız diğer iki kampanyayı ise sadece durduruyorsunuz ve ekrana bakıp olan biteni izliyorsunuz. En uğraştıcı ve en zor bölümler daha önce de söylediğim gibi demografi, doğru keywordu bulmak ve test etmek bunları sabırla yapın lütfen. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Temmuz ayının ikinci yarısından itibaren mutlu haberlerinizi okumak isterim. Size bir önerim olsun anladığım kadarıyla ayın 15i gibi (belki maaş belki beklenen bir para nedeniyle bende eskiden para yatmasını bekler dururdum belki de yanılıyorum herneyse ) kampanya başlatacaksınız. Bu süre içinde yapacağınız kampanya için şimdiden sıkı tempolu çalışın masaütünde bir klasör açın ve hergün 5 saat bu konuda çalışma yapıcam diye kendinize söz verin LP yapacaksınız onu yapın keywordler üzerinde çalışacaksınız konularına göre dizinleme yapın emin olun yüzlerce binlerce keyworde ihtiyacınız olacak zaman içinde iş yapanlar ve yapmayanlar tıklananlar para kaybettirenler bunların hepsini sınıflandıracaksınız sonra bu hiç tutmaz çok salak bir kelime dediğiniz şeylerin iş yaptığını göreceksiniz. Bu kesin iş yapar dediğiniz kelimeye bid dahi edemeyeceksiniz çünkü herkes bu kesin iş yapar dediği için o kelimenin fiyatının tavandan inmediğini göreceksiniz. Kısacası bu süreci sıkı bir hazırlıkla değerlendirin. İlgili gün geldiğinde ise beyninizde herşey otomatikleşmiş olur. Ayrıca önceden çalışmanın bir avantajı daha var. Şimdiden kampanya yapar gibi davranırsanız hemen ilk aşamada eksikliklerinizi görür öğrenmeniz gereken unsurlarla ilgili araştırmayı yapar o konuda kendinizi geliştirirsiniz. İlgili gün geldiğinde kampanyaya ön hazırlıkla başlamak vardır veya hiç hazırlıksız tam başlayacakken bir kaç sorun dolayısı ile sürecin ağustosa sarkma durumu oluşur. Elbette tatil kampanyalarını başlayacağınızı varsayarak ağustosa sarkma durumunu negatif belirledim. Temmuz dönemi şu an çok kârlı olduğu için bu dönemi kaçırmamak adına belirttim. Ama Ağustos ve eylül için de farklı kampanyalar kârlı olacaktır yani üzülmeye gerek yok her dönemin kampanyası insanların istekleri hevesleri bitmez. Lafı yine çok uzattım basit bir soruya neden basitçe yanıtlayıp geçemiyorum ki İllaki karşımdaki hata yapmasın diye uzattıkça uzatıyorum aman şuna dikkat aman buna dikkat diyerek halbuki elli defa söyledim herhalde insanlar anlamıştır dimi. Kendime kızıyorum bu huyumdan dolayı... Hadi son sözlerim olsun iyi çalışmalar bol kazançlar.....