Mugger adlı üyeden alıntı:
Çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatım için.Dediklerinizin hepsini yaptım.Videolarıda izledim ordakileri de teker teker uyguladım.Keyword sayısını da arttırdım.
yusufriza cevaplıyor... 03-07-2012, 13:37:03

Harika umarım bu bilgiler sana çok faydalı olacak hepsini okuduysan bugün kampanya durumunu izle kelimelerdeki sıralamada birinci sırada olman şart değil ben kendi kampanyalarımda en iyi leadleri hep 3ncü ve 4ncü sıralardayken alıyordum o nedenle de o sıralamalarda kalacak bir strateji üzerinde uğraşıyordum. Şimdi ilgili tracking ayarlarını yaptıysan keyword affid ve ridleri subidlere yerleştirme vs işlemlerini yani. Hangi kelimenin hangi ipler tarafından tıklandığını da görüyor olman lazım bir ip adresi bir kelimeye 15 defa tıklıyorsa ve hiç lead almıyorsan amacı seni düşürmektir. Videolarda onu nasıl blocke edeceğin anlatılıyor videodaki gibi adımları uygula ve blokla böylece para gitme mevzusunu bir kademe daha azaltmış oluyoruz.

Şimdi sana bambaşka birşeyden bahsediyorum. Bugün bu kampanyanı izlerken bol vaktin olacak gün henüz erken bu kampanya gibi 10 kampanyayı aynı anda başlattığını düşün. 10 kampanyanın ayarlamasıyla bugün tamamen ilgilen acele etme kafan akşama kadar hayli yorulmuş olacak akşam kendine ara ver bolca dinlen yarın sabah ise hazırladığın 10 kampanyaya daha etkin bir bakış at ve yarın öğleye kadar analizlerin üzerinden yeniden geç ve aynı anda hepsini birden yayınla. Benim yazılarımda 100 kampanyadan vs bahsettiğimi okumuşsundur. Şunu söylemek istiyorum 10 kampanyayı yarın başlattın 2 kampanyan iş yaptı 8 i yapmadı hiç bekletme hemen durdur ama yerine yeni kampanyaların hazır olsun. Evet şimdi süreci anladın değil mi? İşte 100-150 kampanyaya ve çok kazanmaya bu şekilde başlıyorsun. Burada dikkat etmen gereken ve çoğu kişinin her zaman düştüğü bir hata var. İş yapan keywordleri bulma konusunda oldukça tembeller. Videoda izledikleri 7searchin keyword bulma aracından veya google keyword aracından başka birşey akıllarına gelmiyor. Evet onlar fikir verebilir ama iş yapan kelimeler olaylar için kutunun dışına çıkmak lazım. Kafanda birşeyler oluşmuştur zannediyorum. Bu süreç içinde ben ilk başladığım dönemi söyliyeyim o kadar yoğun bir döneme giriyorsun ki sürekli kampanya yarat ve iş yapmayanı sil sahte tıklamaları bloke et para kazandıran kampanyalara yeni kelimeler ekle kelimeler çıkar her kelime için uygun reklam yarat vs vs bu aşamalarla o kadar çok boğuşuyordum ki bazen yemek yemeyi bile unuttuğum süreç oluyordu.

Yani bu işi yata yata biraz yapayım biraz gezeyim dolaşayım sonra yine yaparım bir kampanya gibi algılamamak lazım. Olayı öğrendikten sonra pekiştirmek ve dirençli şekilde terleyerek süreci devam ettirmek lazım. İşte o anda ne olduğunu anlamadan gelirinin yükseldiğini önce 7searche yatırdığın 200-300 dolarlık zararın süreç içinde ne kadar hızla kâra dönüştüğünü görüyorsun. Artık herşey senin kendi gelişimini sağlıklı ilerletip sürekli yeni ve convert eden offerları bulmakta yatıyor. Unutma bu PPC'deki sadece tek bir sistemin içindeki küçük bir alan ve bundan iyi para kazanınca kampanyaların sürerken diğer sistemlere geçiş için elinde paran olacak. Benim hala 7search de devam eden 100ün üzerinde kampanyam var. Hala bunu bırakmış değilim. CPA'da para kazandıran hiçbir süreci bırakmamak gerekiyor.

Kazancının bol olmasını diliyorum. Gelecek yıl da CPA'dan kazandığın ve birikim yaptığın para ile tatile çıktığını buradan okumak istiyorum. Bu sistemi işe yaramaz görenler senin gelişimini de çok iyi şekilde görüp herhalde kendilerinden utanacaktır...