yusufriza cevaplıyor... 02-07-2012, 13:29:34
Bir arkadaşımız
CPA konusunda çalışmak için çok uğraştığını ama bu alanın reklam bölümünde başarılı olamayacağını anladığını yazmış ama bu alanın da yan dallarda ne gibi çalışmalar yaparak para kazanabileceğine dair sorular sormuş. Benim ilk aşamada aklıma gelenleri buradan sıralayayım. O dallarda bilgin varsa kendini geliştirerek oldukça iyi kazanç elde edebilirsin.
CPA forumlarına, kaydol insanların neye ihtiyacı olduğunu takip et. Örneğin PPC veya PPV için hazır template arayan yüzlerce kişi olduğunu göreceksin. Mail listler için template çok önermiyorum örneğin ben hem aweber hem de mailchimp ile çalışıyorum ve oradaki templateler ve uygulamalar bana yetiyor da artıyor bile insanların çoğu da mail list olayına geçtiğinde bu tarz sistemlerdeki templateler ile yetiniyorlar.
İkincisi eğer programlama dillerine hakimsen burada tek tek saymıyorum küçük ama işlevsel araçlar yaratabilirsin. Bu araçları ister ucuz fiyata herkese satabilirsin veya forumlardaki yazılarıyla takip ettiğin belirli gelir düzeyinde olan kişilere özel mesaj atarak tanıtabilirsin ve sadece o kişilere satabilirsin. Böylece fiyatı yükseltmiş olursun. O kişiler aracını emin ol satın alacaktır ve kendi isteklerine göre de düzeltmeler eklemeler isteyecektir. Aşırıya kaçmamak şartıyla yeni fiyat düzenlemesiyle bu tarz bir hizmet verebilirsin.
CPA olayı daha önce dediğim gibi 2005 yılındaki gibi değil 2012'deyiz ve çok aşama kaydetti. Binlerce insan bundan büyük bir gelir elde ediyor ve birçok şey iç içe girmiş durumda. Reklam fikirleri de buna göre değişti. Örneğin ben son dönemde artık tablet reklamlarına yönelik çalışıyorum Tabletlerde ise en çok hareketli görseller ile birlikte desteklenen sesli reklam unsurları veya videolar devreye giriyor. İşin ses üretme boyutunda veya video üretme boyutunda da yer alabilirsin. AE ve C4D bilgin nedir onu bilmiyorum ama biliyorsan ikisini birlikte kullanarak bu kez hem reklamcılara hemde offer şirketlerine teklif verebilirsin ki inanılmaz paralar elde edersin. Şu an profesyoneller bu sistemleri kullandığı için henüz forum altlarına düşmemiş durumda. Ama araştırırsan karşına birçok yapı ve reklam örneği çıkacaktır.
Sadece bu fikirlerden hareketle birçok kişinin düşünmediği veya uğraşmak istemediği birçok alanda kendini ürünlerinle kanıtlayıp ilgili forumlarda satışlarına başlayabilirsin. Ben bu işe bundan 10 yıl önce giriyor olsaydım ve herşeyin çok serbest olduğu dönemde kesinlikle şu an bulunduğum noktanın bin katı ilerisinde olurdum. Ama şu an ile bunu yapıyor olmak ve gelecekte neler olabileceğine dair fikir üretmek buna uygun hazırlık yapmak beni hala heyecanlandırıyor. Evet bu işi severek yapıyorum ve zevk alıyorum. Umarım sende yolunu bulursun ve severek yapacağın bir dalında çalışırsın....