ant07 adlı üyeden alıntı:
@yusufriza
Yazım sende de olumlu değişiklik yapmış iyi bir durum bu. Şimdi eski yazılarına dön niye link vermiyorsun diyen arkadaşın postundan sonra konuyu direk ilgilendiren tek yazı yazmışmısın bir bak, yoksa nasıl olsa beni konuda bekleyen 3-5 kişi var diye çaktırmadan gizli şov yapıp kendini mi tatmin etmişsin. Ben r10 da en iyi konu yazdığımda o posttan öncesini incelemiştim.
Mesela şu arkadaş (@turkcekaynak) defalarca bişeyler öğrenmek için sorular sormuş tek cevap yok.
yusufriza cevaplıyor... 01-07-2012, 14:26:45
Sorduğun sorulara sondan başlayalım. İlgili arkadaş son derece saygılı ve seviyeli bir arkadaş, konuya da yeni girdiği için elbette soruları olacak. o dönem bakıp yanıtlamamıştım 4 maddelik soru sorulmuş aslında ilk üç maddesinin yanıtları yazdıklarımın içinde geçiyor. O nedenle yanıtlamamışım. 4ncü maddede ise chorme siteye zarar verebilir uyarısı varmış. Neden yanıt vermedim. Hımm düşünelim bakalım. Evet sanırım böyle birşey karşıma çıkmadığı için diyebilrim yani bana herhangi bir offer sayfasında böyle bir uyarı gelmiyor tüm işlerimi de chorme üzerinden yürütüyorum. Arkadaşımız yeni olduğu için elbette yazıları tekrar tekrar okuyarak sindirecek ve ilerleyen süreçlerde bu konuyu yazdığımı da görecek. Ama başka soruları da olursa yanıtlarım. Keza özelden yazılan birçok soruya da özenle yanıt veriyorum. Kampanyaların gidişatı ile iligli gelen konulara da yanıt veriyorum. Konuyu tam olarak okusan sorulara yanıt verip vermediğimi görürsün. Ama okumazsan elbette temelsiz eleştirilerin olur.
Gelelim diğer meseleye, bu konuyu bekleyen
3-5 kişi var diye gizli şov yapıp kendimi tatmin etmişim. Şu an bunu yazarken hafif tebessümle yazıyorum. Eminim sen benim pozisyonumda olsaydın gizli değil açık açık şov yapardın. Oysa ben bu konuyu açtığım ilk günden beri ne söylemişim.
"Dikkat edin size CPA'nın en iyi para kazanma süreçlerini en mutlu anlarını gösterirler bunlar sizi kandırmak ve olaya çekip kitap video pazarlamak için yapılan numaralardır ben size bir şey satmıyorum tam aksine yardımcı olmak için uzun yıllar boyunca elde ettiğim önemli bilgileri veriyorum" tarzında yazılar yazmışım. Kendi kampanyalarımdaki kötü giden süreci de yaptığım hataları da yanlışları da veya insanların ilk başlangıçta karşılarına çıkabilecek hataların ne olacağını da kimse kusura bakmasın ama burada hiç kimsenin yazmadığı ayrıntıda tek tek belirtmişim. Bu yazdıklarım şov mudur? Bilgi vermek midir? Bunun kararını bu başlığı okuyan ve bana teşekkür eden birçok kişi veriyor. Sen hariç.
Tamam benimle tartışıyorsun, yazdıklarımı beğenmiyorsun, sana bir anlam ifade etmiyor olabilir.
Ama biraz insan insaflı olur yahu. Nedir bu kin ve öfken anlamış değilim. Baştan beri eleştirdiğin her konuya noktasına virgülüne takılmadan tek tek yanıt veriyorum. O yanıtlara karşı da geri dönüp bir şey söyleyemiyorsun da sürekli önümüe yeni şeyler getiriyorsun ama şunu yapmadın bunu yapmadın bilmem ne yapmadın. Ne tutturabilirim neresinden nasıl eleştirebilirim havasındasın. İnsan biraz dönüp kendine bakmaz mı? Amacın burada beni ve yazdıklarımı karalamak ise bence yanlış yoldasın. Burada yaptığım şeyin insanlara verdiğim bilgilerini kıymetini dahi ne yazık ki anlayamayacak durumdasın. Tek amacın eleştirmekse ve inşa edilen şeyleri yıkmaksa sana önerim lütfen bu yazıdan uzak dur. İnsanları huzursuz etme. Sana faydası olmayan, 3-5 kişiye şov yapılan bir yazıda ne işin var? Yoksa burada sürekli bulunmanın nedeni gizli hayranlık mıdır?
Şu ruh haline bir bak. Sürekli mızıkçılık yapan bir çocuk gibisin.
Sanki bana birşey sormuşsun da bende sana hakaret etmişim gibi bir tavır var. Öyle birşey de olmadı. Bana tek kelime soru sormuşluğunda yok. Önce helal olsun diye överek yazmışsın ben sanırım zamanında teşekkür etmeyince de öfkelenip veryansın etmişsin. Ortada hiçbirşey yokken bu başlığı karalamaya çalışıyorsun. Yok amacın burada şov yapıp karalayıp ne kadar bilgili olduğunu vs göstermekse bu senin yıldızını parlatmıyor aksine kendini düşürüyorsun. Çünkü insan konuştuğu veya eleştirdiği konuda bilgi sahibi olur.
E sende CPA ile ilgili bir bilgi de olmadığına göre? Konuyu anlamadığına göre yazıyı değerlendirebilecek bir durumda değilsin. Neyin eleştirisini yapıyorsun ki? Ayrıca isteyen istediği bilgiyi istediği yerinden verir veya vermek istemiyorsa vermez. Burası bir kamu binası mıdır ki senin veya onun bunun her sorduğuna her dakika 'hazır ol' da bekleyip yanıt vermek gerekiyor. Şunu anlarım CPA ile ilgili eğitim kitabı hazırlarım parasını da ortaya koyarım. O kitabı satın alırlar ben para kazandığım için ve bu işin ticaretini yaptığım için gelen soruya iyi veya kötü yanıt vermek durumunda olurum. Neden? Çünkü verdiğim hizmetten para kazanıyorumdur. Burada öyle bir durum yok ki, keyfim yerinde, işimi yürütüyorum bu olayı bilmeyen insanların da biraz uyanması için elimden geldiğince yazıyorum. Sana yanıt verip vermemek de açıkçası benim keyfime bağlı. Öyle değil mi? Bana özel mesajlardan sürekli geliyor işte bana "CPA eğitimi verir misin parası kaç liraysa öderim" geçen gün bir arkadaş daha yazmış "cpa konusunda e-kitap ihtiyacı olduğunu ve yazmamı" istemiş. Zaten en baştan söyledim. Bu tarz parasal şeylere burada girmiyorum. Amacım Türk CPA'cıların yabancı sitelerden yüksek gelir elde ederken dikkat edecekleri noktaları saptamak. Yoksa baştan sonra networke kayıt ol şunu yap bunu yap demek değil. Onu zaten anlatan yüzlerce binlerce döküman var. Benim konuştuğum konu çok daha farklı ve çok daha yardımcı olan bir konudur. Bunu da kimse anlatmaz. Herkes 2-3 bin dolar kaybettikten sonra bunu anlıyor. Ben 2 bin doları bile bilinçli nasıl kaybedileceğinin stratejini aktarıyorum. Verdiğim bilgilerin kusura bakma değerini seninle tartışmam bile.
Ha istesem yapamaz mıyım? 3 bin dolar verip kendime özel yazdırdığım offer izleme aracımı burada tanıtırım. Aracın kullanımı için video derslerini hazırlarım kitabını da yaparım burada atıyorum fiyatını 200 dolardan satarım masrafımın kat ve kat üstünü çok kısa sürede kazanırım. Ama bunlarla uğraşacak vaktim yok.
Ayrıca aracımı da kendim için yazdırdım piyasaya sürme gibi niyetimde yok. Burada yazdığım zamanlar keyifli olduğum zamanlardır. Zorunluluk yok. O nedenle sen de bu başlığı benimle tartıştın diye sürekli takip edip aklınca eleştiri yazıp insanları rahatsız etmene gerek yok ki. Konuya ilgi duyuyorsan, ben online cpa dan para kazanmak istiyorum diyorsan sana tavsiyem diğerleri gibi konuyu incele kendine klasör aç ve takıldığın yerleri doğru dürüst sor. Bugün yanıtlamam yarın yanıtlamam ama öyle bir an gelir ki ben uzun uzun yazmayı seven bir insanım. Yazılarımın içinde tam da sorduğun sorunun yanıtı olur.
Artık senin sorularına sürekli yanıt vermekten sıkıldım. Çünkü bunun sonu yok.
Eleştirdiğin konular da haksız konular çünkü bu işin içinde değilsin. Bir şekilde bana gıcık olmuşsun eyvallah ama uzatmanın da alemi yok. Bırak insanlar bu konuyu takip etsinler.
Sende takip edeceksen doğru düzgün soru sor. Anlamadığın yerler için fikir iste. Etmeyeceksen de Allah yolunu açık etsin.