yusufriza cevaplıyor... 27-06-2012, 01:15:04

Daha önce burada bir yazı arasında dinlenme zamanınız için bir kitap (şibumi) önerisinde bulunmuştum. Bu gece de yine bir başka kitap önerisinde bulunacağım. Bu kitabın CPA ile ne ilgisi var diyenler de çıkacaktır eminim. Şöyle yanıt verelim. Bu kitabın CPA ile hiçbir ilgisi yok. Ama aynı zamanda çok ama çok ilgisi var.

Ancak bundan önce bir konu üzerinde yazarken bir film (oxford cinayetleri) önerisinde de bulunduğumu görmüştünüz. Bu önerilerimi samimiyetle değerlendirmenizi istiyorum. İşin üzerinde çalışmak ve belirli bir yeteneğinizin ortaya çıkması için bu tarz filmleri ve kitapları takip etmenizi öneririm. Şunu düşünün, bir şey hissediyorsunuz. Uyguladığınız veya uygulamaya çalıştığınız bir reklam stratejisinde başarılı olacağınızı çok güçlü bir şekilde hissediyorsunuz ama hala ne yapacağınıza dair kendiniz için uygun yol ve yöntemi keşfedemediniz. Çalışma ortamınızın içinde hevesle sağa sola dolaşıp heyecanla kafanızda oluşturduğunuz reklam yapısının nasıl yol aldığını görebiliyorsunuz. Ama bilgisayar masasının başına oturunca az önce hevesle kurguladığınız olayları tetikleyecek yol ve yöntemin ne olacağı konusunda en ufak fikriniz olmuyor. Can sıkıcı değil mi? Doğru tarif edebildim mi yaşadığınız süreci?

İşte bu kitaplar filmler bunu ortaya çıkartacaktır. Hemen olmasa da zamanla çıkartacaktır. Eminim! Bana güvenin. Bu arada konuyu yeni okuyanlar için belirteyim kitap film vs kimseye pazarlamıyorum. Size bu aşamada Savaş Sanatı kitabını önermiyorum. Bunu öneriyorum. Savaş Sanatı'nı daha önce alıp inceleyenlerin neden bunu önerdiğimi okuduklarında anlayacaklardır. Bir strateji yaratmak, benliğinizde bir fikri doğurmak önce zor bir süreçtir. Zor süreç sonunda bulduğunuz fikir ile CPA'da uyguladığınız yöntem uyuşuyor ve maddi olarak tatmin oluyorsanız ikinci ve üçüncü fikirleri bulmak emin olun daha kolay olacaktır. Şu soruyu da sorun kendinize: Yeni başlayan arkadaşlara televizyon izlemeyin, çöpe atın diye neden bağırıp duruyorum? Hayır her şeyden elinizi eteğinizi çekin demiyorum. Film, dizi izlemeyin demiyorum...

KİTAP ÖNERİM: