yusufriza cevaplıyor... 26-06-2012, 23:11:27
Küçük bir uyarı:
Kimi arkadaşlar kelime bulucu araçlarından ve kolay yoldan ilerleyebilecekleri kimi cpa araçlarından bahsediyor. Benim tavsiyem ilk başlangıçta çalışmalarınızı otomatik değil bireysel çaba ile yapın. Daha sonra zamanla
çeşitli araçlara elbette ihtiyaç duyacaksınız çünkü
aynı anda 100 lerce kampanya yapacağınız süreç olacak bunların takibi yeniden bid edilmesi veya edilmemesi vs gibi konularda zaman sıkıntısı baş gösterecek.
İşte bu aşamada şuna karar vereceksiniz. Fiyatlarını kafamdan sallıyorum ama aşağı yukarı bu civardadır diye düşünüyorum. 35-40 dolarlık bir web tabanlı araç kullanacaksınız ve işinizi o şekilde halletmeye çalışacaksınız veya dışarıdan anlaşacağınız bir veya birkaç yazılımcı ile anlaşıp kendi aracınızı kendiniz yazdıracaksınız ki ne yapacağınızı anladıklarında ise fiyatı tavan seviyeye çıkarıyorlar. Herşeye rağmen ben ikinci yöntemi tercih ediyorum.
CPA konusunda çok önceden yazdıklarımı tekrar okursanız ve insanların sizin kazandığınız kampanyaları çalmak veya engellemek ile ilgili bir strateji geliştirdiklerinden bahsetmiştim. Harika işlevsel özelliği olan bir araç neden o kadar ucuza 35-40 dolara hizmet versin ki?
Benim amacım Türk CPA'cıları bu konuda bir nevi uyandırmak, kaynak kodlarını adını sanını bilmediğimiz hiçbir başka aracı bilgisayarımıza indirmezken bize çok para kazandıracak cpa stratejimizle ilgili önemli verilen toplanıp değerlendirilmediğini bilmediğimiz ucuz araçlara güvenerek yatırım planı yapmak mı? CPA'da bizler bireysel çalışıyoruz ama bazı gruplar ciddi bir stratejik temele bağlı olarak amatör görünen sitelerde bu tarz araçları bazen bedava bazen de kimse anlamasın diye aylık ücret karşılığı herkesin hizmetine dağıtıyorlar. 35 dolarlık aracı kullanarak 10 bin dolar kazandım yazan 100 kişi bile bulunabiliyor ki işte tezgahın en büyük noktası da bu. Kanıt noktasıdır. Aynı işlemi biraz uzun sürsün ama kendiniz yapın. Sonra zamanla para kazandıkça yazılımcılara kendi aracınızı yazdırırsınız emin olun zararlı çıkmazsınız.
CPA'da hiçbirşey hiçbir olgu şansa bırakılmaz.... Not: Taktik sorulara elbette yanıt vermiyorum. Tek söyleyebileceğim şey kaybetmekten korkmayın. Kaybederken de bilinçli kaybedin. Neden kaybettiğinizi analizleyin. Şu şu hataları yaptım, şu şu konularda yetersizim, şu şu hareketim hızlı olmadığı için şöyle oldu. Bu analizi yapın kenara koyun (çöpe atmayın) Kaybettiğiniz kampanyada işe yaramayan, gösterim almayan kelimeleri veya kampanyanın tümünü de ayrı bir yere kayededin. Bu başarısızlık size paraya mal oldu ve size deneyim kazandırdı. Benzer kampanyada hangi kelimeleri kullanıp kullanmayacağınızı ileride daha kolay göreceksiniz. Düzenli ve klasör sistemi ile çalışın. Kaybedeceksin ama unutma yarı yolda pes etmezsen çok fazla kazanacaksın...