yusufriza cevaplıyor... 25-06-2012, 13:09:35

TEŞEKKÜR

Özel mesajlarda desteklerini ileten bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu sistem üzerinde 7 yıldır çalışıp aylık kazancının tv dizilerindeki ünlü yıldız oyunculara denk gelen miktarda bir kazanca sahip olan ve aynı zamanda yazılarıyla da inanılmaz derecede mütevazi olduğunu gördüğüm şu an benim gözümde YODA olan bir abimizin baştan beri yazdıklarıma ilişkin muhteşem katkılı, olumlu ve destekleyici değerlendirmesi için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok gururlandım. Ve yazınız bana apayrı bir çalışma motivasyonu sağladı. İzin verirseniz iki sözünüzden alıntı yapmak isterim. Aynen belirttiğiniz gibi “insanlar kendi gelişimlerinin ilk aşamalarını unutup doğrudan en ileri düzey bilgileri vererek konunun acemilerine yardımcı olmuyor” İkinci sözünüzde de, “CPA sisteminin ve uygulama araçlarının zamanla gelişen tüm karmaşık yapısına rağmen bzler en basit ve temel haliyle beklenmeyen başarı oranında sonuca erişme maharetini göstermeliyiz......” Bu sözün sahibi için benim düşüncem tüm yapıyı çözüp en zordan en basite indirgeyen kişi gerçekten YODA konumundadır. Elbette tatilde veya tatil dönüşünde İzmir’e mutlaka uğrayıp sizinle tanışmak isterim. Temmuz’a az kaldı...

Bundan başka özel mesajlarda bugüne kadar gelen görüşler ve sorulara baktığımda herkesin ilk aşamada takıldığı birkaç nokta var. Bu noktalara rağmen kimi arkadaşlar kampanya yapmaya devam ederken kimi arkadaşlar ise yaşadıkları kötü deneyimleri örneklendirerek nerede hata yaptıklarını anlayamadıklarını söylüyorlar. Bu arkadaşlarımızın umutsuzluğa düşmemesi için birkaç örnek vereceğim ve son olarak da bir arkadaşımızdan aldığım iyi haberi paylaşacağım.

NE YAPMALI

Gelen mesajlara göre umutsuzluğa düşmemeniz için;

1- Sürekli denemekten vazgeçmeyin.
2- Bir offer convert etmiyor diye vazgeçmek mi? Yoksa neden convert etmediğini araştırmak mı? Örneğin o offer için sizin yapmanız gereken A/B testlerine ne oldu? O offer için demografik araştırma yaptınız mı? İnsanların en temel hatası test ve araştırma sürecini sıkıcı bulup doğrudan reklam kampanyasına girişmek oluyor. Bu en temel hatadır ve hala yapmaya devam ediyorsunuz. Ve hepinizde bunun ne kadar önemli olduğunu bildiğiniz halde kulak ardı yapıyorsunuz.
3- Convert eden offerların test ve araştırma sürecini de durdurmayın. Bir offer 2 dolarlık ise size 2000 doları nasıl kazandıracağını bulmanız lazım. 2 dolayı 80 dolar yapmak artık mesele değil ki? Demek ki convert eden offerin da daha çok yatırımla test edilmesi ve araştırılması gerekiyor. Convert eden offer sönmeye başlarsa ters giden birşeyler vardır ve müdahale etmeniz gerekir. Durup dururken iyi çalışan offer sönmez. Hata sizdedir. Bunu düzeltin.
4- Birden fazla yönteme saldırmayın. PPC’de başarısız oldum PPV’ye geçerim oradan Mail list işine bulaşayım o olmadı bu kez çeşitli sitelerden banner alanı alıp media buy işlerine bulaşayım gibi daldan dala atlayan düşüncelere ve hareketlere gerek yok. Hangi konuda kendinizi rahat hissediyorsanız o konuya girin. O konuda başarı elde etmeden bir başkasına geçiş yapmayın. PPC için karar verdiyseniz ve kaybettiyseniz pes etmeyin. PPC konusunda daha çok araştırın daha çok offer deneyin daha çok daha çok daha çok inat inat inat pes etmek yok! İşin özü budur. Elbette kendinizi analiz edin. Bir arkadaş dürüst bir şekilde yazmış bana kızmasın aynen söylediklerini burada aktarıyorum: “biramı açıyorum, müziğimi açıyorum, cipsimi açıyorum koltuğuma uzanıp offer listesinden seçiyorum hemen ayarlıyorum reklamı sonra convert geliyor mu gelmiyor mu bakıyorum günde 10-15 offer deneyip 1-2 convert yakalayıp işi halledip geçiyorum çok kazanmıyorum kaybettiğimin üzerine çıkıyorum bu da bana yetiyor” Böyle bir CPA çalışması olabilir mi? Bu çalışma bile değil ha göle gitmişsiniz balık avlamak için olta atmışsınız ha CPA için bir iki convert eden offer size denk gelmiş. Bizim çalışma dediğimiz yapı ne yazık ki bu değil. Oltanıza balık bir gün gelir iki gün gelir üçüncü gün gelmeyebilir. Değil mi?
5- Sistemli çalışın ama aynı zamanda etkin çalışma yapın. Buradaki çalışmadan kastım tüm dünya ile bağlantınızı kesin aylarca haftalarca neredeyse yemek yemeyi unutup bu işe gömülün demek değil ki. Bu şekilde çalıştığını belirten ve hayli hırslı bayan arkadaşımız var. Sistemli çalışın derken şunu kastediyorum. Çalışacağınız konuyu bölümlere bölün kimisi bunu bir defter üzerinde not alarak yapar kimisi bilgisayarında yazarak yapar ben de ses kayıt cihazımı açıp konuşarak yaparım sonra da hedef ve amaçlarımı yeniden dinlerim. Çalışma konularını bölün ve bir konuyu bitirmeden ve tam olarak anlamadan diğerine geçmeyin. Zaman size aittir zaman kaçıyor gibi bir kavram yok. Herkes yapıyor ben geride kalıyorum gibi bir telaşa düşmeyin merak etmeyin dünyadaki örneğin tüm iphone offerları tükenmedi yani hala duruyor ve yenileri de sürekli geliyor. Etkin çalışın. Nasıl etkin çalışırsınız sistemli çalışmanın içinde ayırdığınız bölümü etkin çalışın. Ben kendi yöntemimi söylemek istiyorum. CPA’da soyut bir çalışma yürütüyoruz değil mi? Bunu ben daha iyi anlayabilmek için somutlaştırırım. Somutlaştırmak ne demek? Çevremi gözlemlerim çevremdeki gazeteci, döner salonu, market kasiyer kızının müşterilere davranışı, pizzacının bana telefonda söylediği reklam içerikli ama reklam değilmiş gibi yaptığı ilgilenme numarası vs vs. Bunların tamamını her gün görüyoruz yaşıyoruz. Günlük hayatımızda yoldan geçerken veya aracınızı kullanıp benzinliğe parkettiğinizde çalışanların tavrılarını her şeyi gözlemleyip CPA olarak yorumlayın. Bunu deftere yazın bilgisayara yazın ses kaydına alın. Etkin olarak bunu kullanın. Sistemli çalışırken beyniniz bazen yorulur doğaldır. Kısa aralarla dinlenme molası verin bilgisayar başından kalkın duş alın, müzik dinleyin, kitap okuyun, spor yapın yani çalıştığınız bilgisayarlı ortamdan kendinizi dışarıya taşıyın motivasyonunuz yeniden yükselecektir. Sonra gelip tekrar çalışmaya devam edin.

İYİ HABER

Bu tarz yazıları sık sık yazıyorum. Kimileri sadece bir link vermediğim için burun kıvırıyor olabilir. Ama özel mesajlardan gelen onlarca mesajda çoğu kişinin tam aksini düşündüğünü görüp mutlu oluyorum. Bir arkadaşımız geçtiğimiz günlerde günlük 30 dolar civarında kazandığını ve bunu aşamadığını söylemişti. Bu konuda küçük tavsiyelerde bulunmuştum ve iyi haber nihayet geldi. Ben iki ay sonra iyi haber gelecek demiştim ama daha ilk haftasında 40 dolar civarında kazanmaya başladığını öğrendim. Ancak benim tavsiyemi kendisine göre geliştirerek yapmış yani kendisi açısından kutunun dışına çıkmış. Ben hergün belirli sayıda kampanya yap ve offerlarını saatlik değil günlük yap gibi birşey yazmıştım. O ise offerlarını günlük yapmanın dışında hergün belirli sayıda değil hergün artan sayıda kampanya yaratmış. Yani birinci gün 2 adet ikinci gün 3 üçüncü gün 4 ve bu şekilde ilerlemiş. Offer test süreçleri de anladığım kadarıyla oldukça iyi geçmiş ve 40 dolar civarında olduğunu mutlulukla haber verdi.

SONUÇ:

Özel mesajlarda telefon msn ve twitter, face adreslerini ileten arkadaşlara çok teşekkür etmekle birlikte daha önceki mesajlarımdan alıştığınız üzere........... Soru ve görüşlerinize de sadece buradan yanıt veriyorum. Verdiğim yanıtları birçok kişi okuduğu için az çok konuyu da anlayarak sizin sorduğunuz soruları da tahmin ederek cevapları görüyorlar. Böylece de aynı soruları özelden soran veya gelecekte sormak isteyecek arkadaşlara da buradan topluca yanıt vermiş oluyorum. Kısacası bu yanıtlarla kendime daha çok zaman kazandırmış oluyorum. Evet kimi özel yazılarınızı ve düşüncelerinizi hiçbir şekilde gördüğünüz gibi paylaşmıyorum sadece genel düşüncelerdeki sorunlar üzerine odaklanıyorum. Ancak belirttiğim gibi bir web sitesi kurma projesi üzerinde birkaç arkadaşıma danıştım. Nasıl birşey yapmak istediğimi belirttim. Gerekli güvenlik vs yazılımlarını hallederlerse bu Eylül veya Ekim aylarında burada yanıt veremediğim ilgili konulara değineceğin, örnekleri ile anlatacağım. Şimdilik benden bu kadar....

Herkese bol kazançlar....