yusufriza cevaplıyor... 20-06-2012, 19:55:58

Bir başka arkadaşın özel mesajdan gönderdiği kampanya detayları ve çıkmaz bir durumda olduğunu zannettiği durumla ilgili kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Her zamanki gibi özelden hiçbir şekilde yanıt vermediğimi özenle belirtiyorum. Umarım söylemek istediklerim tam olarak anlaşılabiliyordur, MSN,Facebook ve twitter ile hiçbir görüşme için zaman ayırmak istemiyorum. Sonuç olarak konu biraz ileri düzeydir (ve hazır lopçu/bedavacılara elbette önemli linkler buradan verilmeyecektir) ilgili arkadaş anlayabilir...

Sizin uyguladığınız ..... yöntemle çıkmaz duruma girmiş veya kısır döngüde değilsiniz. Yönetimizdeki 125 offerin tamamının %80 convert ediyor olması yeni başlayanlar için harika bir durum olmasına karşın trafik kaynağına ve .... alanlarına ödediğiniz ücretle sürekli başa baş gidiyorsunuz. Yanılgınızı belirteyim offerlar %80 convert ediyor diye araştırmayı neden bırakıyorsunuz ki? 8 ay boyunca bunları bulmak için çok çalışmış olabilirsiniz ama insanlar 4-5 yıl kesintisiz hala offer test etmekle süreçlerini devam ettiriyorlar. Test etmenin zamanı sınırı yok ki? Mental yorgunluk demeyin buna çok gülerim kullandığınız araçlar zaten sizin yerinize araştırmayı yapıyor dimi. Benzer bir offer %120 veya aynı benzerlikte bir başka offer ise %200 ve üzeri convert edebilir. İnsanların 2 dolar yatırdım 65 dolar kazandım sözlerinin altında yatan temel taş işte budur. 125 offeriniz %80 convert ediyor evet başarı kazanç durumunuz iyi ama o aşamaya ulaşana kadar ödediğiniz parayı göz önüne alın? O kadar verdiğiniz çalışmada orta halli bir kullanıcı seviyesinden sıyrılamamışsınız harcama miktarınız ile gelen para miktarı sürekli başa baş durumda. Amaç ne? Az harcamak mı? Hayır. Çok harcamak ve pozisyonu geliştirmek ama aynı zamanda harcadığının x3 olarak gelirine sahip olmak. x1,12 civarındasınız ki bunun anlamı sürekli diken üstünde durmak demektir. Bu nedenle yapmanız gereken şey çoklu offer sürecine ve A/B/C/D testlerini aynı anda yaptırmaya devam edin. Birkaç ay zarar yazsın %80 i çıkarın ve %150 civarında tuttturun rakamın 125 offer değil de örneğin 50 offer olduğunu düşünüp yeniden hesaplayın sayıca çokluk önemli değil ki nitelikli convert işimiz. En temel düşünceyi unutmamak gerekir.

Son olarak acemilikten daha iyi pozisyona gelmenize rağmen uyguladığınız kasa yöntemi son derece kötü. Lütfen kasa yöntemi üzerinde biraz daha çalışın excel tablo hazırlayın veya programcı arkadaşlara küçük birşey yazdırın. Bir de getiri olmamasına rağmen boşu boşuna ödediğiniz ...... alanlarını olabildiğince azaltın. Ya gelirse ya şu olursa ona çok güveniyordum şu kadar para yatırmıştım mantığından sıyrılıp beklemeyin. Gelmiyorsa size gelmiyordur. Tipinizi beğenmediği için değil. Ne demek istediğimi anladınız sanırım. Burada dilin önemini anlatmaya gerek yok.

Sorunuza yanıt olarak: PPV ile hala yıldızım o kadar barışık değil. O nedenle getirisi ....dan yüksek olsa bile izleme kodlarındaki salak saçma hatalardan cidden bezdim ve o olayı tamamen bıraktım. PPC candır