yusufriza cevaplıyor... 17-06-2012, 12:39:54

Bu konuyu ilk yazdığım günden bugüne kadar takip ettiğini belirten ve yazdıklarımdan sonra araştırmasını derinleştirerek kampanya yapmaya başlamış bir arkadaşımızın birkaç gündür özel mesajlar yoluyla sorduğu sorular ve kendi yaptığı kampanyaların gidişatıyla ilgili bilgilendirmelerinden dolayı ve yapılan işe olan saygısını özellikle belirtmesinden dolayı yanıt verme gereğini hissettim. Kendisinden özür dileyerek yanıtları buradan açık olarak vereceğim. Bu konuyu takip ettiğine göre elbette özel mesajlara hiçbir şekilde yanıt vermediğimi daha önce defalarca yazdığımı da görmüştür. Ele alınan konular, kampanyalar kişisel olduğu için sadece onun anlayabileceği yanıtları vereceğim.

Soruları ve konuları bu bakımdan gelen ilk mesajlara göre ve numaralandırarak verdiğim yanıtları sıralarsan tümünün yanıtlanmış olduğunu da göreceksin. Yanıtların önemli bölümleri mecburen kısa olacaktır. Eylül veya Ekim ayında önceki mesajlarımda bahsettiğim CPA eğitim sitesini yapılandırırsam bu tarz konularda elbette daha detaylı çok örnekli açıklamalarım olacak. Ancak şu an vereceğim yanıtlar bile günlük olarak kazanmaya başladığın 30 doların iyi seviyede yukarı çıkmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca belirtmeliyim ki günlük 30 dolar başlangıç için küçümsenmeyecek bir rakamdır. CPA için evet önemsiz bir kazanç olmasına rağmen bu forumdaki insanların 0,25 tl ödeme için neler yapıp/yazdıklarını görürsen 30 dolar elbette iyi bir para olarak değerlendirebilir. Günlük 30 dolar civarı aylık 1000 dolara yakın para yapar ki işi sıkı tutarsan ne kadar gideceğini de görürsün. Ama sürekli bu noktada kalmamak için aşağıda belirttiğim yönde araştırmalarını geliştirmeni tavsiye ederim.

1- Bu yaz kesinlikle tatil yapma planını askıya almalısın.
2- Kendine daha düzenli program hazırla, kampanyalarını saatlik değil en az günlük olarak yapılandır ve en az 2 ay boyunca her gün belirli sayıda kampanya yap. 2 ay boyunca her gün 10 adet kampanya yapmak zorundasın. Senin pozisyonuna göre daha fazla değil! Yaptığın kampanyalarda lead etmeyenleri bekleme hemen al yerine yenilerini koy. Her yaptığın kampanyayı excel veya word dosyasına kaydet kazanç ve kayıplarını not al ve 2 ay sonra bulunduğun noktaya bak. Şu an günlük 30 dolar civarı kazanıyorsan 2 ay sonra bu miktarın nasıl arttığını göreceksin. Bana teşekkür edeceksin. Merak etme yolun başındasın. Hata yapmaktan korkma.
3- Televizyonunu çöp kutusuna at, ya da fişini çek. Ya da birine ver ne yaparsan yap artık TV ile asla işin yok. Çok istiyorsan sadece dinlenme zamanında izle. Ama önünde tv açık hem maçları takip edip hem twitter ve facebookta gevezelik yaparken kampanyanın araştırma süresi ne kadar kısalacak bir düşün bakalım!
4- Önemli olan taktik değil! Tekniktir. Sana 750 dolara taktik öğreteceğini söyleyen adama şunu söyle “aynı taktiği daha ucuza öğreten bir adam buldum” de. Hiç korkma hemen fiyatı düşürecektir. Vur tekmeyi gitsin başka acemilere satsın o taktiklerini. Taktikler sana birşey kazandırmaz. Ancak bir süre seni idare edebilir ama kalıcı olmaz. Tekniği öğrendiğinde ise taktiklerin aslında bir anlamı olmadığını asıl meselenin strateji olduğunu görürsün. Tekniği öğrenmek kısa süreli değildir. Dikkat et CPA’da herkes birbirine taktik satıyor. Taktik konuşuyor. Taktiğinin ne kadar iyi olduğunu bir günde şu kadar bin dolar kâr yaptığını anlatıyor. İyi bir teknik üzerine oturmayan hiçbir taktik mükemmel olamaz. Herkesin gölgelediği ve ağzına almadığı teknik kısmıdır ve bunu es geçme. Dikkat et bu kadar araştırmandan sonra işin tekniğinden bahseden bir kişiyi bile duydun mu? Günlük 10K kazanan o adamın uyguladığı hiçbir taktik yok. Sadece tekniğini geliştiriyor. Herkesin “bu bilinen bir yöntem binlerce kişi bunu uyguluyor” dediği o yöntemi uyguluyor ama aradan fark yaratarak çıkıyor. Bunu nasıl yapıyor otur analiz et. Üşenme! Tekniği çözen ve anlayan kişiler için taktik yaratmak o kadar basittir ki, o nedenle o basit ve kendileri için para kazandıran taktikleri o kadar süslü cümlelerle pazarlayabiliyorlar.
5- Elbette verebilirim, çalışırken bu benim motivasyon müziğim bu sende kendi müziğini bulacaksın veya bunlardan hoşlanıyorsan neden olmasın
http://youtu.be/uj8C43r4zm0

6- Ödemeli ve ödemesiz diye ayrılıyor dimi. Ödemeli de en çok uygulanan en bilinen iki yöntem var PPV ve PPC. Benim sana tavsiyem en iyisi, en kolayı olan PPC dir ancak her offer için her aşama için PPC uygulayacaksın diye bir kaide yok. PPV’yi öğrenmen gerekecektir. PPV’nin temel zorluğu prosper202’de çalışmaması veya çalışsa bile analiz ortamının oldukça güvenilirlikten uzak olmasıdır. Prosper202 veya tracking202 diye arat ne demek istediğimi anlayacaksın. Ama illaki PPV yapmak istiyorum dersen sana trafficvance yi öneririm. Ama ona başlaman için 1000 dolar depozito yatırman gerekir ve oradaki iyi bir kullanıcıdan tavsiye mektubu edilmen gerekir. Bu tavsiye işi ile uğramam dersen güvenli bir şekilde kaydını yaptır ve 5000 dolar depozito öde o anda seni alacaklardır. Ama sadece 5000 dolar için de almazlar, çünkü gerçekten müşterilerini seçerek alıyorlar, işin acemisi ve sistemi bilmeyen insanları almamaya özen gösteriyorlar. Trafficvance yi çoğu kişi bilmez bilse de girmeye cesaret edemez, etse de tavsiye mektubu yazacak adam bulamazlar. Ama piyasada en iyi ppv kazançları da oradan gelir. Ama ppv stratejisini illaki öğrenmek istiyorum ilk aşamda tanıdığım yok 5000 dolar da veremem dersen daha Leadimpact ve türevleri işine yarayabilir. Onun için 100 dolar depozito ödemen gerekiyordu sanırım. Ben ona kaydolmuştum bir ara ama kullanmaya vaktim bile olmadı. Buna kaydolman daha kolay olur. Ama sana bir kez daha söylemek istiyorum PPC ve PPV’de para var ama önce PPC’yi iyi bir şekilde öğrenmenden PPV’ye geçmemeni tekrar tavsiye ederim. Karar senindir.
7- O işe hiç girme hemen bir iki ayda olabilecek bir iş değil. Birkaç yıl geçmesi gerekir.
8- Yalan olduğu adamın ilk cümlesinden belli değil mi? Yorum yapmaya gerek yok. Yukarıda yazdığım taktik ve teknik mesajını oku. Ama mutlaka ben denemek istiyorum diyorsan, param var diyorsan o web seminerine kayıt ol dene.
9- Gönderdiğin kampanyanın üç farklı modelini yap A/B testini yap. Renklerini değiştir puntoları değiştir. LP’deki diğer linkleri kaldır. LP (Landing Page) sadece tek bir link offera yönlendiren olsun.
10- Facebook’ta yakalanırsın, evet şimdiye kadar yakalanmamışsın ama yakalanırsın reklam hakkını şimdiden ona harcama iptal edilirsin. Açıkça söylüyorum beni dinle. Facebooktaki reklamını durdur. İleride site yaptığımda nasıl yakalanılmadığını legal bir şekilde nasıl çözümlendiğini anlatıcam o banka hesabınla ve gerçek adınla işlem yapamazsın şu an devam etmen gerçekten faydana değil. Ama iyi ve gerçek kullanıcıları olan (sakın doldurma hesap olmasın) ucuz gruplar bulduğunda satın alabilirsin. Her konu tipi için en az 20k lık grup/fanpage olması işini başlangıçta görür.
11- Twitter artık çoğu offer tarafından istenmiyor. Ama biz onu farklı şekilde yine kullanıyoruz. Sadece trafiğin yönlendiği yer twitter olmayacak anladın sanırım
12- Kapanyalarının genelinde bir sorun var. Lplerinin tasarımı aşırı göz boyayıcı dikkat odağı çok şeye kayıyor. Tamam senin tasarımcı geçmişin olabilir ama CPA’daki olay özellikle LP yapıyorsan Call to Action olayına yönlendirmek oyunun tek ve en önemli noktası bu. LP’nin kenar çizgilerinin mmlik derinliği veya gölgeli olup olmamasının hiç ama hiçbir anlamı yok. Tasarım için kendini kasma ben 5 dakika da tak tuk yerleştirip LP yapıyorum çok da iyi convert ediyor.

Sonuç: Tüm bu yazdıklarımı uygularsan 2 ay sonra bana 30 dolar değil günde 300 dolardan fazla kazandığını söyleyeceksin. Bu yazdığım mesajların büyük bölümü ayrıntılı ve açıklayıcı değildi. Nedenlerini de bu konunun geçmişini okursan görürsün. O nedenle bana artık başka bir soru sormayacağını umut ediyorum. Hoş sorsan da çok ama çok uzun süre yanıtlamayacağımı da bilmeni stiyorum. Tatilde daha fazla iş konuşulmaz değil mi. Umarım anlamışsındır.

Sana bol kazançlar dilerim. Çıktığın CPA yolculuğunda sabredersen şu an çalışmak zorunda kaldığın şirketten ayrılır ve kendi sistemini kurarsın....