yusufriza cevaplıyor... 12-06-2012, 22:05:58
Özel mesajlarda yeni yazı yazmam konusunda birçok soru ve istek geldiği için buradan birkaç şey yazmak istedim.
(Daha önce belirttiğim gibi özel mesajlarda kimseye yanıt vermiyorum bir yanıt verdiğim anda yeni soru ve konuşmalara vakit ayırmak istemiyorum. O nedenle bana sürekli yazan arkadaşlar yanıt vermediğim için lütfen bana kırılmayın. Sizinle ilgili hiçbir sorunum yok.) Şu ana kadar yazdığım tüm yazılar CPA yabancı sistemlerindeki uygulamalara yönelik giriş niteliği taşıyan ön tanıtım yazılarından ibaretti. Daha hiçbir taktik ve stratejik noktalara değinilmemişti. Ayrıca yazılarımın birçoğunda hiçbir link vermeyeceğimi de özellikle belirtmiştim. Kimseye ağzını aç ekmeği yut demek istemediğimi özenle anlatmıştım. Bununla birlikte CPA'nın iki yoldan öğrenilebileceğini de belirtmiştim. Açık kaynaklardan ve arama motorlarından yapılan aramalarda "CPA Marketing" yazıldığında benden istenen ama ısrarla vermekten kaçındığım her türlü linke ve daha fazlasına ulaşılabileceği de belli idi. Diğer yol ise anlattığım yol ve yöntemler sabırla dinlenebilse idi. Bir günde bir haftada bir ayda zengin olunamayacağı ancak sağlam temelli disiplinli bir sistemle yıkılmaz bir yapı inşa edilerek nerelere gelineceği gösterilecekti...
Binlerce kelime yazıyorsun, yüzlerce cümle kuruyorsun, kafa patlatıyorsun insanların CPA'yı tam olarak algılaması için daha önce hiçbir yerde yazılmamış örneklemeleri hayat tecrübelerini tüm açıklığı ile paylaşıyorsun, CPA'ya başlarken insanların yaşadığı ilk sıkıntılar korkular hataları anlatıyorsun bunların hepsi yaşanmış gerçek hayat tecrübeleridir ama link vermediğin için saçma sapan eleştiri alıyorsun. Bunun adı çok açık ifadeyle değer bilmezliktir. Verdiğin tüm bilgiler, anlattığın herşeyin boşa kürek sallama olduğunun göstergesidir. CPA sistemine saygı duymanın gerekliliğini anlatıyorsun ama insanlar yazdıklarına en ufak saygı duymuyor. CPA konusunu açıyorum 1800'ün üzerinde izlenim alıp konuya katılımın olmadığı sürekli katılan birkaç kişinin olumlu ve teşvik edici sözlerinin ve değerli katkılarının haricinde genel çoğunluğun sessizce izleyip
"bilgiyi alır çeker giderim" mantığının veya
"link verse de işimize baksak duyarsızlığının" olduğu yerde benim yıllardır yapılandırdığım bilgileri hoyratça kullanıma sunmanın ne anlamı olabilirdi ki?
Bu bağlamda şu an için şöyle bir karar verdim. Bu kış çok yoğun çalıştım ve kendimi beklediğim noktaya taşıyabildim açıkçası yoruldum. Bu yaz çok iyi ve uzun bir tatil süreci geçirdikten sonra hala aynı karara sahip kalırsam Türkiye'nin en kaliteli ve hiç yapılmayan türde CPA eğitim sitesini kuracağım. Özel üyelikli olan ve fiyatı da
oldukça yüksek olan bir yapı olacak.
Bedava bilgi hak ettiği değere gelemiyorsa yüksek fiyatlı kaliteli CPA eğitim sitesi mutlaka ciddiyetle oturup para kazanmak isteyen birileri tarafından ilgiyle karşılanacaktır. Sitenin duyurusunu da, reklamını da şu an ki düşünceme göre burada yapmayı planlamıyorum. Hazır lopçuların araştırmadan google da iki kelime yazıp birşeyler aramadan "versene linki" diyenlerin buradan ulaşmasını istemiyorum. Başka yerlerden araştırıp bulanlar olacaktır.
Şunu çok rahat bir şekilde söyleyebiliyorum. Siteyi eylül veya ekim ayında yapmaya karar verirsem hiçbir kaygı gütmeden yapacağım. Çünkü ben öğretmeyi seviyorum birilerine birşeyleri anlatmayı ve anlattığım kişilerinde akıllı olarak anladıklarını görmeyi seviyorum.
Dışarıdan kimse siteye üye olmadı diyelim ki, fiyat çok yüksek geldi. Sorun değil. Kendi arkadaşlarıma ve çevreme uzun uzun laf anlatmak yerine onların kullanımına açarım siteyi. Hiç problem değil amacım para kazanmak da değil. Zaten bu sistemden kimseye hava atmamak için miktar belirtmiyorum yeteri kadar kazanıyorum. Sadece
kimse kusura bakmasın bundan sonra bu konuda verdiğim bilgilerin parasal değeri ciddi miktarda yüksek olacaktır.
Tüm bunların yanı sıra bir de benim için iyi haber geldi.
İyi bir network şirketinde çalışan managerim aracılığı ile bana da managerlik teklif edildi. Henüz görüşme aşamasındayız sadece önerdikleri fiyat ve çalışma koşulları konusunda pürüzler var.
Benim dediğim noktaları kabul ederlerse iyi bir network şirketinde bir türk yönetici olarak işe girmiş olabileceğim. Ve TR'den üye olmak isteyen insanları sisteme daha kolay alabileceğim. Ancak ödemeler ve çalışma süresi konusunda uzlaşamasak bile beni gururlandıran bir teklif ve kendi gelişimimi görmem açısından çok mutlu oldum. Elbette bu teklifi aileme telefonda söyledim anlattım ama hiç anlamadıkları bir sistem olduğu için haliyle anlamadılar

Annemin ilk sorusu
"iyi para veriyorlar mı?" sorusu oldu. Gözümden yaş gelene kadar güldüm telefonu kapatınca

Bu güzel gelişmeyi de henüz sonuçlanmasa da paylaşmak istedim.
Not: Forumda CPA haricinde başka konulara yaz döneminde de katılım gösterip başka arkadaşlara yardımcı olacağım. O konuyu merak eden birkaç arkadaş yazdıklarımı yanlış anlayıp telaşlanmasın sadece CPA konusunda burada artık sınırlama koyuyorum kendime.
Herkese iyi forumlar ve bol kazançlar dilerim...
Elbette tatile çıkacaklar için iyi tatiller de diliyorum...