akbalci adlı üyeden alıntı:
Kullandığınız sağlam PPC networklerini paylaşmadıktan sonra, insanlar hit çekemeyip deneme yanılma yapamadıktan sonra makalelerin bir anlamı yok bence.
yusufriza cevaplıyor... 22-05-2012, 14:58:58

Elbette eleştirilerinizi saygıyla karşılarım. Ancak bu yazı dizisini baştan bu ana kadar takip edenler biliyor ki, bilmeyenler için yeniden hatırlatmakta fayda görüyorum. Kimseye bu konuda “ağzını aç ekmeği ısır sonra da yut şimdi karnın doydu mu” diye sormak istemiyorum. Yazıların değerli olup olmadığı konusunda ise şunu söyleyebilirim. Değersiz ise elbette takip etmemek sizin hakkınızdır. Değerli ise takip etmek yine sizin takdirinizdir.

Burada amacım daha önce yaşanan Stumbleupon olayındaki olayların tekrarını görmemektir. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıllarda stumbleupon ile çok iyi kazanç sağlanıyordu. Ancak sistemi çözüp organize olarak "arkadaşlar şunu şöyle yaparsak böyle oluyor bunu yaparsak şöyle oluyor tarzı" hedef gruplaşmalarla hintlilerin başlattığı reklam sömürü atağı bizi hangi noktaya getirdi? Çok sert önlemler alındı. Tüm yapısını değiştirdi. Kullanıcı/yayıncı (bizler için) faydasına olan sistem adeta bizi dışlayan yapıya büründü. Bunu da büyük yenilikmiş gibi ortaya koydular. CPA sistemi google, facebook gibi yapılar tarafından artık neden düşman olarak algılanıyor?

Bu soruları sorduğumuzda ve benim baştan sona tüm yazılarıma baktığınızda tek bir şeyi görürsünüz. İnsan kolay elde edilen şeylere (bilgiye) asla değer vermiyor. Kolay elde edemediği için sinirleniyor, hakaret edecek boyuta taşıyor durumu. Ben kimseye şu veya bu yapının linkini vermiyorum. Öyle bir beklentisi olan arkadaşlar varsa çok ama çok yanılıyorlar. CPA sistemini kısa yoldan emek göstermeden, okumadan, araştırmadan öğrenen insanların başkalarının düşüncesine saygı göstermediğini, günlerce uğraşıp yapılandırdığı olayı bir anda açıklamadığı için hakaret edildiği süreçte kimse "hadi artık şu linkleri ver de işimize bakalım" tarzı bir anlayışla yaklaşmasın.

Yanlış anlamayın bu söylediklerimi akbalci arkadaş için söylemiyorum. Onunla sert bir tartışmamız vs de yok. O sadece fikrini belirtti, değersiz gördü. Ben bundan sonraki olabilecekler konusunda en baştan beri durduğum pozisyonu değiştirmediğimi belirtiyorum. Aksi halde ne kendisini tanırım ne de şahsi bir problemimiz var. Her görüşe de saygı duyarım.

Unutmayın insanlar yıllarca bu konuda çalışıp didinecek bir sistemi kavrayıp öğrenecek ve öğrendiğini bir anda bir başkasını birkaç saniyede aktaracak? Bunun mantıksız olduğunu ve neden böyle olmaması gerektiğini daha önceki yazılarımda aktarmıştım. Bu konudaki ayrıntılı görüşlerimi meraklılar mutlaka okumalı. Elbette görüyorum ki her gün çeşitli forumlardaki kavgalar bu konudaki kaygılarımı haklı çıkarıyor.

Ancak şunu da belirtmek istiyorum. Burada yazdığım birçok yazıda o kadar çok ipucu var ki, herkesin önünde google denilen arama motoru da açık, bazı terimlerden bahsediyorum, bazı sözlerden alıntılama yapıyorum, çeşitli forum adından veya network adından bahsediyorum. İnsanlarımız tembelliği bırakıp araştırmaya yönelebilse şu kelime neymiş diye merak edip aratsa karşısına neler çıkacak? Sonuç olarak bu yazılarda bahsi geçen forum, site veya yapı isimlerini çok ama çok az bir zahmetle ve lütfen araştırarak benim burada söylemediğimi oralarda tamamen açık şekilde bulabilirsiniz. Bu kadarcık zahmet emin olun sizi yıpratmaz, yormaz ve mahvetmez.

Sonuç olarak, ben burada hiçbir ticari kaygı vs gütmeden, kimseye bir şeyler pazarlamadan genç arkadaşların CPA'ya başlamalarındaki sisteme ve insanların yaptığı işe saygı duyarak kıskanmadan kendilerini geliştirmeleri yönünde kendimce önemli gördüğüm(sizce kesinlikle olmayabilir) bilgileri paylaşıyorum. Gerçekten yazılar çok değersiz ve işlevsiz ise, kendi yazdığım konuları bundan sonra devam ettirmem ve insanlar bildikleri yoldan konuyu kendi imkanları ile de araştırarak devam edebilirler.

Herkese bol kazançlar dilerim...

Not: Daha sonradan arkadaşımız edit yapsa da ben anında yanıt vermiştim.

Not2: Hatta şimdi düşündüm de, bu kadar yazıya sadece belirli birkaç arkadaş yorum yapmış, gösterimi çok olmasına rağmen gerçekten yorum yapılmaya değer bulunulmamış bir konu. En iyisi uzun bir süre ara vermek olacak. İnsanlar belli ki CPA konusuna henüz hazır değiller. Ben neden birşeyler anlatıcam diye uğraşıyorum ki, saçmalık yaptığım şey. Yok efendim başlangıç seviyesi sonra orta ve ileri seviyesi yaparım diye olaylara girecektim ki, bu son yazışma bunun ne kadar gereksiz olduğunu da kanıtladı. Kendime işime bakarım daha iyi...