yusufriza cevaplıyor... 22-05-2012, 13:29:49

"Hadi Artık Harekete Geç" Bu sözü CPA'ya yeni başlayanlara sürekli tavsiye edenler olmasına rağmen ben aslında bu sözün doğru ama biraz eksik olduğunu düşünüyorum. Nasıl mı?

CPA için hemen harekete geçilmesi gereken unsurlar olduğu gibi daha uzun sürede harekete geçilmesi gereken unsurlar da var.

Ama!!!!

Evet burada bir "ama" var. Ama hemen harekete geçmek de her zaman doğru değil. Size buradan veya warriordan, cpafixden hemen hareket geç artık daha fazla okuma, okudukça kafan karışır deseler de birşeyi gözden kaçırıyorlar.

İşte o kaçırdıkları şey "ama"dır.

O halde "ama nedir?"

Ama'yı açıklayalım.

Size bunu önerenler geçmişte yaşadıkları zorlukları kolayca unutuyorlar. Kafamızda yaşadığımız ve bizim için çok kolay bir şekilde çözümlenen meseleler bu sisteme tamamen yabancı öyle ki ilk defa CPA adını duymuş bir kişi için tamamen derin bir kuyu olan olayda iki üç makaleyi okuduktan sonra olaya balıklama atlamasını teşvik etmek ne derece doğrudur. İşte "ama" tam burada devrede giriyor. Herkesin olayı anlama, algılama süresi farklıdır. Kimisi birkaç günde olayı algılar kimisi için haftalar belki de aylar gereklidir.

Yani CPA için baştan beri söylediğim şey ve en temel unsur. Sisteme girdiğiniz anda herşeyin kontrolü baştan sona size ait olmalıdır. Çünkü siz (az ya da çok miktar belirtmiyorum burada) para harcayarak para kazanma stratejisi üzerindesiniz. Buradaki en önemli denge ise oldukça az para harcayarak en iyi şekilde para kazanabilme yeteneğini elde etmektir.

İlk bakışta, ilk anda bu elbette zordur. Genellikle de ilk başlangıçta harcadığınız para gelirinizden kat ve kat yüksek olur. Örneğin ben ilk kampanyam için 50 dolar civarı birşey harcayıp sadece 4 dolar kazanabilmiştim. Tam bir yenilgiydi. Ama bu işte başka türlü öğrenilmiyor.

Burada önemli olan birşey var. Konuyu anlamak ve konumunuzu algılamakla ilgili. Konuyu anlamadan ve konumunuzu anlamadan şu rahatlığa ve rehavete kapılmayın. Nasıl olsa acemiyim, acemi olduğum için ilk seferlerde para kaybedeceğim ve sonra kazanacağım. Bu son derece yanlış bir inanış. Anlama ve algılamayı daha az para kaybederek, daha doğrusu bilinçli hareketlerle kaybederek kendinize "deneyim" adını verdiğimiz çok daha değerli bir süreci satın almış olursunuz. Deneyimin değerini ise sadece kendinize saklamalısınız. O halde işin aması neymiş? Sizi harekete davet edenlerin kuru gürültüsüne, muhteşem zenginlik hayallerine dalmadan önce sistematiği deneyerek bilinçli para kaybetmeye razı olmanız gerekliymiş. Yani size basit ve başlangıçta pişmeniz için 7search öneriyorsak demek ki bir bildiğimiz var. Sizin para kaybedeceğinizi de çok net bir şekilde bilerek bunu öneriyorsak birşeyler deneyip pişmeniz için öneriyoruzdur. Aksi halde çok iyi webmaster olabilirsiniz. Hemen landing page(ler) veya squeeze page(ler) yaparak doğrudan daha çok getirisi olan offerlara geçiş yapmak isteyebilirsiniz.

İşi anlamak ve algılamak ilk başta zordur. Herşeyin ilk başlangıcı zordur. Kolay olan birşey var mı? Yok. Ama işin püf noktası CPA üzerinde bilinçli denemeler yaptıkça bilinçli para kaybedip deneyim elde ettikçe gelişeceksiniz. Sizi harekete davet edenlerin gözden kaçırdıkları da sizin hazır olup olmadığınızı bilmeden sizi buna davet etmeleri. İşin kötü yanı bu uyarıları çok az kişi yapıyor. Çoğunluk ise iki makale okuyarak büyük ümitlerle harekete geçiyor? Sonuç, bu sisteme olan öfke, kaybettikleri paraların yansıması haline dönüşüyor. Her zaman ne diyoruz? Tüm kontrol sizde olmalı, bir offeri test etmeden büyük para ile oynamayın. Kendinizi geliştirmek için küçük denemeler yapın. Para kaybedin, neden kaybettiğinizi sorgulayın.

Bir de şunu düşünün. Öyle insanlar geliyor ki, web sitesi yapmayı bilmiyor, photoshop, FTP, Hosting, Domain sözcüklerinin anlamını dahi bilmiyor. PPC,PPV kısaltmalarından bi haber. Diyor ki elimde 100 dolar ve CPA çok para kazandırıyormuş ben işsizim nasıl yapabilirim? Bu insanlara da yardımcı olmak durumundayız ve siz şanslılar bunların hepsini biliyorsunuz sadece CPA sistemini öğrenmek için kafa patlatmak zorundasınız. O insanlar ise daha CPA'ya gelene kadar.........

Herkese bol kazançlar.