yusufriza cevaplıyor...

Yaratıcı olmak sözünden ne anlıyoruz?

Bugüne kadar bu başlık altında söylediğim acemi arkadaşlar için 7search sistemi ile kolay paraya dönüşen mail-zip submitlerle ilgiliydi. Bu konuya istekli olanlar tahmin ediyorum ki 7searh ile ilgili onlarca video izlemişlerdir. Açık kaynaklardan birçok taktikler okumuşlardır, en azından neyi yapıp yapmayacakları konusunda benim aşağıdaki bölümlerde anlattığım birkaç konuyu akıllarında tutmuşlardır diye tahmin ediyorum.

Evet mail-zip submitler para kazandırır. İyi bir sistem oluşturursanız gayet de güzel gelir elde edebilirsiniz. Ama CPA sadece 7search ve benzeri ödemeli trafik sistemleri üzerinden yaptığınız sistemlerle yürümüyor. Araştırma yaparken karşınıza landing page, squeeze page, mail list gibi konular da çıkmıştır. Bu konularda oldukça iyi iş yapabileceğinizi de görüyorsunuz. Ancak ana kurallar hepsi için geçerlidir. Reklamın yayınlanmasından, tıklayan kişinin yaptığı harekete kadar tüm kontrolün sizde olması gerekir. Bunun için prosper202 gibi uygulamalara yada forumda site adresi veriliyor mu bilmiyorum bir hata olmaması için bugüne kadar site adresi belirmiyorum bu hizmeti parası ile yapan ve oldukça iyi yapan siteler bulunmakta.

Peki işin asıl meselesi nerede? Kavramları karıştırmamakta landing page ile squeeze page ayrımını yapabilmekte hangi strateji de nasıl yol alınacağını bilmekte. Landing page stratejisi yürüteceksiniz onun da tipleri var. Hangi tip size uygun olur? Bir ürün mü hizmet mi vereceksiniz? Ne yapmanız gerektiğini oyunu nasıl oynamanız gerektiğini iyi belirlemeniz gerekir. En önemlisi ise bu yarışta öne çıkmak için yaratıcı olmalısınız. Yaratıcı olmak, ikna kabiliyetinizin olması, yazdığınız metnin kullanıcı tarafından hangi sinyallerle anlaşılabilir olduğu bunların hepsi önemlidir. Herşeyi mükemmel yaparsanız ancak tanıtım yazınız hedeflediğiniz offer tipindeki insanlara göre duygusal,mekanik,duru,anlamsız gelebilir. Her offerin her pozisyonun rengi yazım dili ve ikna yöntemleri var. Bu yöntemleri de istediğiniz parayı harcayın istediğiniz koçluk hizmetini alın size kimse öğretemez. Bunu yaşayarak birbir deneyimleyerek ancak kendiniz öğrenebilirsiniz. Ve kendi özgün yolunuzu çizebilirsiniz.

İşte işin püf noktası da budur. Kendi özgün yolunuzu çizdiğiniz andan itibaren ve insanları o yolla ikna edebiliyorsanız sayının hiçbir önemi yoktur. Yani kimi insanların inatla sizi yanıltmak için söylediği "2000 kişi olmadan asla mail listte offer tanıtımı yapma" sözü geçerli değildir. Bu sözü söyleyen insanlar sizin iyiliğinizi istemiyor. Tam tersine sizi yavaşlatmak ve offer bekleyen kullanıcılarınızı zaman içinde eritmek istiyorlar. Bakın 100 sağlam kişi mail listenizde olsun ve offerlarınıza %90 oranında convert alıyorsanız iş bitmiş demektir. Bu noktadan sonra 100 kişilik kaliteyi koruyarak üzerine kaç kişi artırabilirimi düşünmek zorunda olacaksınız.

Olayın bir başka yönü ise her zaman tekrarlıyorum ve daha önce söylediğimi bir kez daha söylüyorum. Özgün olarak yapılandırdığınız iyi çalışan sisteminizi en yakın eşinize dostunuza dahi söyleyemezsiniz. Bunu daha önce söyleyen ve söylediği için kendi sistemini başkalarına kaptırıp ortada kalan birçok kişinin hikayesi hala unutulmadığı için belirtiyorum. Herşeyi söyleyin, o yolun nasıl olacağını nereye nasıl ulaşacaklarını söyleyin, ancak hiçbir zaman sizin ulaştığınız noktanın ana dilini, yöntem çözümlemelerini, strateji kaynaklarınızı kimseye söylemeyin, internette sizin dostunuz gibi görünen (aslında kesinlikle sizi mahvedecek rakiplerinizdir) size iyi şekilde yaklaşanları doğrudan redetmeyi başarın.

Sistem demişken kafanızda da aşırı bir büyütme yapmayın. Bazen bir kelime, tüm kullanıcılarınızı harekete geçirebilir. Ve o sihirli kelimeyi sadece o offer için kullandığınızda bu yöntem işe yarıyorsa, bu yöntemin doğruluğu ispatlanmış demektir. Tek yapmanız gerek o yöndeki offerla ilgilenen daha çok kullanıcıya ulaşmanızdır. Bunu da nasıl yapacağınızı aşağıdaki defalarca açıklamıştım. Açık kaynaklarda da yazıyor.

İki tür trafik var biliyorsunuz ödemeli ve ödemesiz. Ödemesiz trafik ilk başta herkes için çok çekici görünse de aslında gerçekten ödemesiz mi bunu kendinize sorun. Ödemesiz trafikle birçok insan sitenize gelir ama bir türlü istediğiniz verimi alamazsınız convertleriniz oldukça düşük olur. Birçok şeyle uğraşamak zorunda kalırsınız. Yani zamanınız tükenir. Zaman aralığını CPA'da kısa tutmak convert edenlerle yola devam etmek etmeyenleri hemen eleyip yeni şeylere bakmak herkesin konuştuğu bir strateji iken ödemesiz trafiğin (uzun zaman bekleyişli) bu kadar ilgi çekmesi de bence çelişkili bir durum. Bunu da neden kimse bir türlü anlamıyor. Oysa ödemeli trafikle hem offer testini anında yapabilirsin iş yapıyor mu yapmıyor mu görürsün, iş yapıyorsa nasıl yapıyora bakarsın, az mı çok mu yapıyor? Az yapıyorsa çok olması için zarar etmeden ne yapabilirimi araştırısın ki bunları otomatikleşmiş şekilde kısa sürede halletmen gerekir. Çünkü durdukça para ödüyorsun trafiğe ya devam ya tamam diyeceksin.

Tüm bu yazdıklarımı kısa sürede yazmaya çalıştım. Biraz karışık gibi olduysa özür dilerim. Zaman yine benim için doldu ve gitme vakti geldi.

Herkese bol kazanlar iyi forumlar....