HodriMeydan adlı üyeden alıntı:
cpa ile uğraşılacağına daha farklı şeyler yapılabilir kendimden söylüyorum
yusufriza cevaplıyor...
Yanlış anlamayın sadece kişisel görüşümü söylüyorum. İnternet reklamcılığı açısından CPA'dan daha çok para kazanma olanağı sağlayan bir sistem yok. Bugüne kadar anlattığım herşey diğer forumlarda kullanıcılara gösterilen hep iyi şeylerin dışında olası tehlikeleri ve zorlukları gösterebilmek içindi.
Aksi halde CPA'nın ne kadar iyi getiri yaptığını kanıtlamak istesem ona uygun bir başlık açar ve gelir tablomun o bölümlerini de gösterebilirdim. Bu hareket tarzı işe yeni başlayacaklar için şu an sadece hava atmak anlamına gelirdi.
Bugüne kadar örnek verdiğim tüm sistemlerde tık başına 1-2 dolar kazandıran offerlar ile ilgiliydi oysa sadece bir lead için 200 dolar veren offerlar var. Ve 200 doları almak herkesin zannettiği kadar zor da değil. Ancak yeni başlayanların algılamakta zorlanacağı bir yapıyı en mutlu yerinden anlatmak kimseye fayda sağlamaz.
30-60 dolarlık kredi kartı bilgileri isteyen 2 sayfalık uğraştırmaları offerlar için ise apayrı bir taktik vardır ki ustalar bu taktikleri uygulayarak birkaç saat içinde birkaç bin doları kolayca kazanabilmektedirler.
İnternet reklamcılığında bu kadar büyük parayı bu kadar kısa sürede kazandıran CPA haricinde başka bir sistem bilmiyorum.
Ama her zaman şunu söylüyorum genç arkadaşlara iki yol var birincisi kolay yol ikincisi ise uzun ve zor yol. Hangisini seçeceksiniz? Kolay yol ise seçiminiz elbette saygı duymak gerekir. Kimseyi zorla birşeye ikna edemeyiz. Uzun ise elimizden geldiğince araştırmaları için (ileride başka bilgiler de paylaşacağım) destek de oluruz. Singapur'da Wu Chan oturduğu yerden günlük 5 bin doları CPA'dan kazanıyorsa Eskişehir'de Mustafa abim neden böyle para kazanmasın ki?
Burada önemli olan kazanılan veya kurgulanan sistemlerle hava atmak veya insanlara şu ana kadar gösterdiğim zorluklar ve uyarılarla ürkütmek değil. Sadece direnç noktaları için hazırlamak para kaybetmelerinin doğal olduğunu algılamalarını sağlamak, para harcamadan kazanç olmayacağı bilincini yerleştirmek ve en önemlisi size birşeyler öğretiyormuş gibi yapıp pazarlama teknikleri ile sistem, kitap, video satmaya kalkanlara karşı nasıl uyanık olunacağı bilincini yerleştirmek.
Bunu neden yapıyorum?
Geçmişte o kadar çok kitaba videoya ve sistemlere taktiklere saçma sapan para harcadım ve birşeyler öğrenmek için o kadar zor bir yola girdim ki bunları yeni başlayacak insanlar yaşamasın istiyorum. Evet zorluk çekecekler ama akıllı davranırlarsa sistemi anlamaya dönük okuma yaparlarsa (ki hepsi açık kaynaklarda zaten mevcut) kendilerini çok hırpalamadan ilerleyebililer. CPA'da ilerlemek için de öyle yıllarca acemilik çekmek zorunda da değil insanlar kimisi bir yılda işi kavrar kimisi daha yoğun çalışır deneyeceği tatiktikler için biraz fazla parası vardır 6 ayda olayı kavrar sonrası ise harcadığı paraları önce toparlamak sonra da kendi sistemini kurmak için yatırım yapmak ve en sonunda iyi kazanç elde ederek rahat yaşamaktır.
Yine vaktim kalmadığı için erken çıkmak durumundayım. Son olarak bu yazdıklarımdan kimse yanlış birşey anlamasın kimseye ders vermek veya sen yanlışsın ben doğruyum diyerek birşeyler kanıtlamak için yazmıyorum. Sadece yeri geldiği için yeni arkadaşlara olabildiğince birşeyler açıklamaya çalışıyorum.
İleride vaktimin durumuna göre bu başlığı geliştirip başka tanıtımlarda da bulunabileceğimi umuyorum.
Herkese iyi çalışmalar bol kazançlar dilerim...