yusufriza cevaplıyor...

Arkadaşlar CPA ile yeni ilgilenenler için özellikle bir uyarıda bulunmak istiyorum. Lütfen Warrior Forum'da yayınlanan (sonradan başka site ve forumlara da yayılıyor elbette) bir ayda 10 bin doları nasıl kazandım, yada 1 milyon doları kazanmak için sende bu kitabı al, videoyu izle tarzı sistemlere para kaptırmasınlar. Bunların tamamı PLR sisteminde yayınlanan dökümanlardır.

CPA'yı yeni insanlara öğretiyorum safsatası ile kendileri size CPA uygulayarak para kazanmaktadırlar. Siz sürekli 7 dolar o kitaba 20 dolar diğer video serisine para ödeyip duracaksınız ama emin olun hiçbir şekilde büyük para kazandıracak çok gizli sırlara vakıf olmayacaksınız.

Amaç sizi sürekli bir sistemden diğer sisteme pinpon toğu gibi savurmak ve vampir gibi paralarınızı emmek olan bu tarz yaklaşımlardan uzak durmanızı öneriyorum.

Bakın daha önceki mesajlarımda da aynı konuyu belirttim. Sürekli CPA'nın çok para kazandırdığını her zaman herşeyin iyiye gittiğini anlatan insanlardan ve o insanların sunduğu ürünlerden uzak durun, şüpheyle yaklaşın. Önce kendinize şu soruyu sorun normal hayatta bile hiçbirşey bu kadar sorunsuz düzgün gitmiyorsa neden bu reklam sisteminde anında herşey sorunsuz gitsin ki?

Para ödeyeceğiniz sistemlerde olacaktır, öğreneceğiniz konularda olacaktır ama öncelikle bir şeyi satın almadan önce satıcıyı iyi incelemeniz gerekir. Adam foruma dün üye olmuş, iki üç cümle oradan üç dört cümle buradan toparlamış hazır satılan PLR kitabının da kapağını kendi keyfine göre tasarlamış photoshop üzerinde paypal görüntüsü verip rakamlarda güzelce oynama yapmış sanki o paralar öyle yatıyormuş gibi bir hayal alemi içinde size sunuyorlar.

Halk zaten fakir, çeşitli havuzlu villa, lüks araba fotoğraflarıyla bezenmiş satış taktiği ile hemen buna ulaşabilirsin bir tık ötede sadece 7,95 dolar öde ve tüm gizli sırları elde et temasına kapılıp gitmeyin. Şunu düşünün o adamın yerinde ben olsam milyon dolarlık param olsa havuzlu villam olsa forumda konu açıp kitap pazarlarım? Sadece bunu düşünebilirseniz işte o kitabı almamanız gerektiğini de anlarsınız.

Son olarak peki bu CPA'yı nasıl öğreneceğiz diye soruyor olabilirsiniz. Size söyliyeyim. Ben ilk başladığımda birçok kitap aldım paralı video indirdim hatta o zamanlar adwords ve facebook da CPA ile ilgili kısıtlama olmadığı için yanlış hareket de yapsam bilinçsizce de olsa çok yoğun arama trafiği nedeniyle para geliyordu. Ancak sonra bu sistemler CPA ile ilgili hatta tek sayfalık landing pagelere aldıkları sert önlemler nedeniyle birçok kişi işi batırmak zorunda kaldı. Bu süre içerisinde ne yapılabilir konusunda herkesin kafası karışıktı ve yukarıdaki söylediğim forumda bununla ilgili oldukça sert tartışmalar da oldu hatta forumun ustalarından bir kısmı oradan ayrılıp kendilerine bir başka forum daha kurdular ki ben oraya da üyeyim aynı zamanda.

CPA'yı öğrenmek istiyorsanız mutlaka bir paralı kaynağa ilk aşamada ihtiyacınız yok. Size bunu dayatanlar anlamadığınız ve işleyişini tam olarak kavrayamadığınız bir yapının içinde kendilerine göre uydurdukları sistemi dayatmaktalar. Oysa sizin CPA ile ilgili genel bir algı düzeyinizin oluşmuş olması gerekir ki, sonra hangi sistemle hangi yoldan devam edeceğinize kendiniz karar verebilin.

Bu iş için açık kaynakları çokça okumak, not tutmak, doğru ve yanlış olanları ayırt etmeniz gerekir. Kolay bir iş değil. Sistemi kavramadan balıklama atlanabilecek bir yapı değil. Çok fazla değişkenin olduğu çok fazla etki alanına nüfuz etmeniz gereken bir iş için öğrendiğiniz 20-30 cümle ile işe girerseniz başarılı olmanız piyasada tutunmanız mucizedir. Bu nedenle önce açık kaynakları tarayın okuyun araştırın kimler ne konuşur neler söylüyor etrafınıza bir bakın, sonra kendinizi geliştirme sürecinizde sürekli tekrarladığım mail zip submitlerden işe başlayın çünkü en kısa sürede convert eden size para veren sistemlerdir. Buralarda deneme yaparak deneyim kazanın aylarca yıllarca okumak ve hareketsiz kalmak size yarar sağlamaz. Öğrendiklerinizi zarar edeceğinizi bile bile uygulayın mutlaka hata yapın, hata, para kaybedin, umutsuzluğa düşün, olmayacak galiba deyin ama sakın bırakmayın.

Bir CPA'cı ne zaman kaybeder biliyor musunuz? Bu sistemi tamamen bıraktığı anda kaybeder! Sürekli araştırmaya çalışmaya devam ederseniz ve çalıştıkça hata yaptıkça araştırıp yeni insanlarla tanışıp fikirleri tartışmaya başladığınızda kafanızda bazı şeylerin daha da netleşeceğini göreceksiniz.

Bu konuda söyleyeceğim birkaç şey daha var ama şu an acil işim çıktığı için gitmek zorundayım. Umarım okuyan birileri bu yazılardan faydalanıyordur.