hocam ben n8 kullanıcısıyım aklına takılan herşeyi sorabilirsin
bahsettiğiniz gibi her türlü işi yapabiliyorsunuz.
kutusunda gelen mini usb'yi "usb giriş"e çeviren kablo ile fare klavye flash bellek vs bağlayabilirsiniz

bi an önce symbian belle'ye upgrade edin nokia suite aracılığıyla, daha da hayran kalacaksınız. android'de olan bir çok özellik symbian belle ile geliyor

ayrıca symbian belle symbian 3'e göre daha kararlı bir yapıya sahip

vazgeçemediğim uygulamaları:
kendi mail yazılımı, mail alıp gönderme işlerimi çok rahat hallediyorum telefondan.
foursquare, whatsapp,nimbuzz gibi 3. parti uygulamalar
symbian belle ile gelen f-secure yazılımı sim kart değişimlerinde ana sim kart'a sms falan atıyor çalınmalara karşı, eğer sizin koyduğunuz şifre yanlış girilirse gps lokasyonunu falan da paylaşıyor bu sayede çok rahat bulabiliyorsunuz telefonun yerini
kamerasından bahsetmiyorum bile
android diyenlere bir çift lafım var:
google play'e konan uygulamaların hiçbiri denetimden geçmiyor bu yüzden zararlı yazılım içeren uygulamaları kurmanız içten bile değil, ayrıca android opensource olduğu için cep telefonlarınız kolaylıkla rootlanabilir
symbian öldü diyenlere ise:
symbian nokia tarafından 2015'e kadar desteklenmeye devam edecek.
ayrıca symbian firması intel tarafından satın alındı. intel 'kendi üreteceği' cep telefonlarında symbian kullanacak.
şu an piyasada intel işlemcili telefonlar android kullanıyor diyecekler içinse bir çift lafım var:
intel şu anda smartphone işlemcilerini çinli manifacturerlara sundu çinliler de bedava kaçıp android kuruyorlar o telefonlara, yani bu telefonları intel üretmiyor tam olarak. (bu çinli firmalar arasında lenovo firması da var)
ekleme 2:
symbian uygulama geliştirme açısından diğer cep telefonlarına bin basar

android için hangi dillerde geliştirme yapabilrisiniz? çoğunluk sadece java diyecektir
ancak symbian'da durum farklıdır
symbian C++
QT
Java
objective C (ios'da sadece bu dilde uygulama geliştirilebiliyor (emin değilim))
ve aklıma gelmeyen diğer diller.
ayrıca symbian kadar kararlı bir mobil işletim sistemi yoktur
symbian multitasking'i yıllar öncesinden yapabilen bir telefondu, ios ise daha birkaç yıldır destekliyor multitasking'i, iphone 3'te multitasking yoktu bile..