04-05-2012, 12:52:56
yusufriza

İkinci bölüm

Maxbounty, Neverblue,PeerFly bunlara birkaç birşey daha eklenebilir elbette ama sektörde oldukça sağlam iyi para kazandıran işlerinde usta managerlar barındıran sistemlerdir. Sizler de bu sistemlere üye olabilir ve çalışabilirsiniz. Tek bir networke bağlanmamanızı öneririm. Bir networkde yer alan offerın fiyatı ile ona banzer olan başka networkdeki daha iyi fiyata verilebiliyor. Hatta aynı konuda bir offer bir network de iş yapmıyor ama diğerinde yapıyor. O nedenle birden fazla çalıştığınz networkünüz olsun. Daha önce 7search kullanarak mail zip submitlerle hızlı para kazanma konusunda birkaç bilgi vermiştim. Bu bilgilere biraz devam edelim.

7search üzerinde yaptığımız reklamlar çok kısa sürede convert ediyor ve yeni başlayanlar için mutlaka bu yoldan geçmelerini öneriyorum. Bunu yapıp başarı kazandığınızda yani cebinize birkaç bin dolar girdiğinde eminim sisteme çok daha farklı gözle bakacaksınız. Ama bu birkaç bin dolar cebinize nasıl girecek? Bazı detay noktaları var. Bunlara dikkat etmezsek gerçekten sürekli para harcamak zorunda kalırız. Şimdi birkaç detayı sizlerle paylaşacağım siz bunları uygularken kendinize göre sistemi algılamaya başlayacaksınız ve araştırmacı olarak acaba şöyle yapsam ne olur ki diyerek yeni birkaç detay daha bulacaksınız ve işte para kazanmaya başlayacaksınız. Buradaki amaç size(sadece yeni arkadaşlara) tüm yapıyı tamamen anlatıp kısacası “ağzını aç ekmeği ısır sonra da yut şimdi karnın doydu mu” demek değil. Sadece "ekmek orada şu yoldan git ama giderken dikkatli ol" diyerek ekmeğe ulaşma yolunu göstermek olacaktır. İleride bunun ne kadar faydalı olduğunu anlayacaksınız.

7search ile ilgili kampanya başlatmak yapılandırmakla ilgili birçok video var. Bunlar defalarca anlatıldığı için o konulara hiç değinmiyorum. Sadece çok fazla bahsedilmeyen ama aslında çok ama çok önemli olan önemli birkaç taktiği sizinle paylaşmak istiyorum.

1- Reklam başlığınız basit ve kısa olmalı ama ne veriyorsan onu net bir şekilde belirtmelisin, para mı, ürün mü neyse onu başlıkta belirt farklı atraksiyolara girmene gerek yok.
2- Reklam açıklama alanında başlıkta promosyon ettiğin ürünle ilgili çarpıcı ve detaylı tanıtım yap. Tıklayan kişi neye tıkladığını tam olarak bilmeli. İçeriği detaylı açıklama eklemezsen tıklayan kişi umduğundan farklı sayfaya girebilir ve mail submit yapmaz senin reklamında boşuna tıklanmış olur.
3- Hemen her reklam için olabildiğince ilgili çok kelimeyi eklemelisin. 7search de sınır 500 gibi görünmekle birlikte yöneticine mail attığında rakamı yukarı çekmelerini isteyebilirsin. Ben 2000 civarı kelime ile reklama giriyorum. Reklamı yapmadan önce google adwords kelime aracınndaki tüm ilgili kelimeleri indiriyorum. Hangisinin convert edeceğini yukarı çıkacağını bilemezsiniz. Zaten işin bir sırrı da budur.

Örnekle açıklayayım ki daha iyi anlayın. Geçen ay bana iyi kazandıran organik bebek maması reklamında 2300 kelime bulup yerleştirdim. 7searh bunların 700 ünü ilgisiz bulup devre dışı bıraktı. Ben kelimelerin bid oranlarını ayarlarken reklamı daha henüz başlançtı pause yaptım. ABD için her kelimenin değerini tek tek saptayarak bir oranlarını kimisinde düşürdüm kimisinde yükselttim. 2 gün süreci test ettim. Hiç gösterim ve tıklama almayan kelimelerin bid oranları 0,01 gibi oldukça düşük rakamlardı ama “baby” ve “sample” gibi kelimelerde rekabet yüksekti 0,08 gibi rakamlara ulaşıyordu. Çoğu kişinin yapmadığı ama yapması gereken bir diğer önemli şey ise negatif kelimeleri de eklemek onunla ilgili 7search de negatif kelimeler bölümüne bebek kelimesinin cinsel argodaki anlamlarına yönelik kelimeleri girdim. Yani aratan kişilerin baby kelimesini gerçekten bebek için aratmasına çabaladım. Açıyı daralttım denebilir. Negatifleri girdiğim anda 3 convert geldi. 1,40 dolardan 4,20 hemen cepteydi ve 2 günde o kelime için yaklaşık 6 dolar harcamıştım hala zarardaydım. Zararın kaynağını öğrenmek için yeniden kelimelere baktım. Çok gösterim almış, çok tık almış ama convert etmemiş kelimeleri beklemek istemedim ve onları sildim, hiç gösterim almamışların kimisinin bidlerini yükselttim bir süre daha bekledim. “Organic baby food” iyi convert almaya başladı 2 dolar o kelimeye gitti ama 9 dolar civarında getirdi. O yöndeki kelimelerin bidlerini yükselttim. Ve organic kelimelerini seçip reklam edit bölümünden ana başlığı ve içeriği organic kelimesini ön plana çıkarak şekilde düzelttim. Bu yönde küçük test etme kelime çıkarma yeni kelime ekleme kimilerinin bidlerini yükseltme kimilerinin bidlerini düşürüme yöntemi ile 300 dolar gibi bir kazanç 120 dolar gibi bir harcama yapmış oldumç Kampanya başarılı olmuştu ama Nisan ayı sonunda benim yükselttiğim bu reklam üste çıkınca çoğu kişinin dikkatini çekti ve herkes buraya doluşunca bu reklamda rekabet oranı yükselmişti ben 120 doların üzerine yaklaşık 15-20 dolar daha harcayıp piyasadan daha fazla zarar etmeden reklamımı çektim. Kazanacağımı kazanmıştım. Kimsenin reklam yapmadığı convert oranı düşük olan başka bir konuda reklama giriştim.

Bu arada şunu belirtmeliyim. Bir ay içinde sadece tek bir reklamla uğraşırsanız para kazanamazsınız. En az 20 reklamı ön hazırlıklarını yaptıkran sonra devreye sokmanız gerekir. Örneğin bugün ayın 4 ü bugünden itibaren ayarlama yapıp çalışmaya başlasınız 3 günde 20 reklamın keywordlerini vs bitirsirseniz 7 si 8 gibi aynı anda 20 reklamı başlatıp süreci o şekilde izleyerek devam etmelisiniz. Daha önemlisi de şu. 20 reklamı başlattınız 2 reklam convert ediyor 18i zarar bu süreçte hemen yeni reklamları devreye sokmanız gerekir. 18 reklamı uzun uzun beklemeyin convert edenler size para kazandırmaya devam etsin. Zarar edeni bırakıp yeni reklamları devreye alın. İşte kâr eden reklam sayınız 10’un üzerine çıktığında aylık 1000 dolar üzerinde rahat kazanıyor olacaksınız. Tüm bu süreç, çok çalışma gerektiren, ilk başlarda biraz yorucu olan ama sürekli üzerine yığın yaptıkça convert edenleri buldukça ilerlemenize olanak sağlayan bir sistemdir. 130 convert eden reklama ulaşan insanlar ise artık bunlarla kendileri ilgilenmiyor başka insanlara maaş ödeyerek bu kelimeleri ve convert edenlerin ayakta kalması için çalışma yaptırıyorlar. Çünkü gelirleri oldukça fazla miktarda ve 7search sistemi onlara yeterli gelmiyor.

Burada yeni başlayan arkadaşlar için birkaç önemli taktik verdiğimi düşünüyorum. Umarım başarılı olursunuz. Son olarak 7search sistemine 15-20 dolar para yatırıp para kazanamadım bu sistem işlemez diyenler var. 15-20 dolarla anca reklamlarını test edebilirsin, iş yapamazsın diyeceğim ama neyse sustum. Ayrıca yukarıda belirttiğim konuyu bir kez daha hatırlatmak isterim. Özel mesajlarda (dm) konuşmuyorum ve lütfen msn, telefon,mail ile iletişim kurma isteminde bulunmayın.

Herkese çalışmalarında başarılar dilerim...