04-05-2012, 12:45:37
yusufriza
CPAdan hızlı başlangıç ve hızlı para kazanma ile ilgili özele gelen birkaç soru vardı. CPAya yeni başlayacak arkadaşlarımızın tümününün faydalanması için sorular ışığında buradan bilgi vermek istiyorum.
Başlarken Not: Msn,telefon ve mail ile görüşelim diyen arkadaşlar da vardı. Daha önceden başıma geldiği için belirtmek istiyorum. Artık özel mesajlara (dm) yanıt vermiyorum. Çok kısa bir sorum var diye başlayıp günlerce ardı arkası kesilmeyen sorular ve onlara verdiğim cevap sürelerime baktığımda kendi yaptığım çalışmalarım aksıyor. Telefon,mail,msn den konuşalım diyen arkadaşlarımız lütfen kırılmasınlar zamanım oldukça kısıtlı olduğu için o görüşmeleri yapmak yerine dinlenmeme vakit ayırmayı seçiyorum. Son olarak telefonla iletişime geçmek isteyenler için ise paralı cpa eğitim hizmeti gibi bir amacım yok. Ben çok usta bir cpacı değilim. Kimse yanlış anlamasın, sadece uzun süredir sistemin işleyişini takip ediyorum. Ve kendime göre geliştirdiğim birkaç sistemim var.
Önceki yazım çok dar vakitte yazıldı ve biraz düzensizdi ama çoğu kişi için faydalı olabilecek bilgilere sahip olduğunu düşünüyorum. Bu yazıyı biraz daha düzenli halde bitimeyi düşünüyorum.
Yazıya katkı veren Muhammed Beye teşekkür ediyorum, önerdiği sistemlerden birisi hakkında birkaç küçük birşey söylemek isterim. Bu aynı zamanda genç arkadaşlarımız için de faydalı olabilir. Öncelikle PeerFly hiç şüphesiz ki gerçekten sorunsuz ödemesi olan güçlü networklerden birisi. Özellikle 2010 yılı son çeyreği ve 2011 yılının tümünde adından çok söz ettirdi. Haliyle Lukeın 2011 yılında tüm network managerlar arasındaki yarışmada en iyi network manager seçilmesi ve insan üstü çalışmasının da PeerFly yükselişine katkısı büyüktü. Lukeın web sitesi de yeni başlayan arkadaşlar için oldukça iyi bilgiler barındırıyor. Buraya kadar söylediğimiz herşey iyi. Hatta söylemediğimiz birçok iyi şeyler de vardır. Ancak yeni başlayan arkadaşlarımıza süreci de iyi anlamaları için birkaç bilgi vereyim. 2011 yılı Luke ve onunla yakın çalışanlar açısından gerçekten çok kârlı geçti. Ama ne olduysa 2012 Ocaktan itibaren durum biraz tersine dönmeye başladı. Burada suçu tamamen luke da bulmak gereksiz. Çünkü 1000 kişiye yöneticilik yapıp ve onların sistemlerini test ederek iyi veya kötü olduğunu analiz edip yönlendirmek ayrıdır. Bir de popüler olunca bin kişinin üzerine eklenen on bin kişiye aynı hizmeti vermek apayrıdır. Ve karşımızda 2011 yılında çok ciddi para kazanmış genç bir arkadaşın olduğunu da unutmamak gerekir. Sözün özü. 2010 son çeyreğinden başlayan hızlı yükseliş ve dolu dolu geçirilen bir 2011 yılı ve nişanlısı ile nihayet evlenmiş ciddi para kazanmış genç yöneticimiz.
Aklınızın bir köşesinde bu söylediklerimi tutun. Şimdi de şu söyleyeceğimi dinleyin. Turistik bir gölette balık olduğunuzu düşünün, göletin ağaçlarla kaplı bölümünde hafif serinlikte ve ağaçların gölgesinin düştüğü yerde birkaç izleyicinin sizin gibi balıklara küçük ekmek kırıntıları attığını düşünün. Ağacın gölgesinin düştüğü yerde su biraz daha serin ve güzel olacaktır. Küçük ekmek kırıntıları atan insanlar da sizi az ama hayatta kalacağınız kadar besleyecektir. Ama bir sorun var. Sizin gibi birçok balık o ağaç gölgesinin olduğu yeri kaybetmek istemiyor herkes rahat bir şekilde o küçük ekmek parçalarını almak için yarışıyor. Siz tam bir ekmek kırıntısını yakaladınız yutacaksınız bir başkası daha ağzınızdaki kırıntıdan küçük bir parça koparıp kaçıyor. Ekmek kırıntınız biraz daha azalıyor. Herkes orada. Ama işin bir başka yönü daha var. Göletin bir diğer ucunda ağaç gölgesi yok. Güneş ışınları oraya daha çabuk ulaştığı için biraz ortam sıcak ve rahatsız ama orada balıklara ekmek kırıntısı değil ekmeği cömertçe atmak isteyenler olduğunu düşünün, biraz uzun yol katederek o bölgeye doğru ilerliyorsunuz, ağaç gölgesinden çıktığınız için artık su o kadar serin değil, hem daha ilerleyecek çok mesafeniz var. Enerji harcıyorsunuz, yediğiniz o küçük ekmek kırıntıları enerjinizi tüketiyor kafanız karışmış durumda, o göletin karşısına geldiğimde ya ekmek bulamazsam düşüncesindesiniz, işte o zaman benim için felaket olur diyorsunuz. Geri dönüp dönmemek konusunda kararsızsınız. Sonunda geri dönüp küçük ekmek kırıntısının kölesi olacağıma var gücümle gidip göletin diğer yerini görmeliyim diyorsunuz. Sonunda çok uzun, yorucu ve tüm enerjinizi, inancınızı neredeyse yitirmiş vaziyette göletin diğer yerine ulaşıyorsunuz. Orada birkaç insanın burada balık var mı meraklı bakışını farkediyorsunuz. Son gücünüzde kendinizi yüzeye doğru itip gösteriyorsunuz. Dışarıdan küçük bir insan sesi baba burada balık var ekmeği getir sözünü duyuyorsunuz. Ve size sürekli ekmek atılmaya başlıyor. İlk birkaçını hızlı yedikten sonra kendinize geliyorsunuz. Suyun sıcaklığı rahatsız edici ama çözümü de hemen geliştiriyorsunuz. Serinlemek için göletin dibine doğru inip biraz dinlenmeniz sizin yeterli, günler böyle geçiyor oldukça irileştiniz her yeriniz ekmek doldu. E artık tanıdığınız ve çok sevdiğiniz birkaç arkadaşınızı oraya davet edebilirsiniz.
Yukarıdaki bu kısa hikayeden sonra Luke konusuna geri dönelim. Luke hala msnden yardımcı olmaya sorularınızı yanıtlmaya devam ediyor. Ancak artık eskisi daha bol vakti yok. Daha az online oluyor. Online olduktan sonra yanıtları daha kısa olmaya başladı. Offer testlerini eskiden daha ayrıntılı yapardı şimdi sadece başarılı olur yada olmaz diyor. Nedenleri üzerinden eskisi kadar durmuyor. Bu kimilerine göre lukein ..ötü kalktı tanımlaması olmasına rağmen ben hala onun yaptığı işe saygı duyuyorum. Sadece artık daha fazla kişi ile meşgul kendi sistemini de daha sağlam temellere oturtmak için çeşitli ortaklıklara giriyor. Luke adıyla ve onun link yönlendirmesiyle girdiğiniz sitelerden indirim alıyorsunuz, o ise gelecek 5 yıllık bir planla kendisi için yıkılmaz bir sistem oluşturma çabasına girmiş durumda. Tüm başarılı network çalışanlarında olan bir hastalıktır bu. Önce çok başarılı ol, sistemi kavra sonra kendi netwokünü kur. Bunu yapmayan neredeyse yok gibi. Ama yapan herkes aynı başarısını kurduğu network de yürütemeyebiliyor. Yürütmesi için örneğin luke gelecekte kendine bir netwok kuracaksa yanına kendisi gibi başarılı yöneticileri transfer etmesi gerekir ki, artık piyasa ciddi sürece girdiği için ortada dönen rakamlarda oldukça yüksek.
Her neyse şu ana kadar söylediklerimden yeni arkadaşlarımız neler öğrendi bilmiyorum ama, ben CPA konusunda herkesin çok övdüğü ve akın akın gittiği kişilerden genellikle uzak durmayı seçerim. Nerede çokluk orada... durumu değil ama çok kişinin olduğu yerde siz özel ilgi alamazsınız. O nedenle ben şu dönemde lukeın yorgunluğunu ve yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak hevesli, çalışkan ve daha yardımsever ve en az onun kadar işinde iyi başka managerlar bulup onlarla sohbeti ilerletiyorum. Sistemlerimi daha uzun sürede teste sokuyorum ve yönlendirmelerini alıyorum. Vaktimi daha çok bilgiye ve kendimi geliştirmeye ayırıyorum. Tek cümlelik iki kelimelik yanıtlar yerine strateji üzerinde tartışan managerları bulmak onlarla dost olmak gerekir.